Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 365
  • Total: 365

Εκοιμήθη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος

Ξεκίνησε από Athinoula, Ιανουαρίου 28, 2008, 07:40:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cna

(την πραγματικότητα παρέθεσα, αν θέλουν να καννιβαλίσουν ας το κάνουν)

black_velvet

Παράθεση από: "Enia" ]

Παρακαλώ; ένα γεγονός; κάτι που ισχύει; θα οξύνει τα πνεύματα; Γιατί;

Να θυμήσω μήπως (και πάλι!) πως το θέμα αφορά τον θάνατο (άντε, καλά, την κοίμηση) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος;
Ή πως έχουμε πάρα μα πάρα πολλά άλλα θέματα όπου συζητάμε αυτά που θεωρούμε κακώς κείμενα σ' αυτή τη χώρα;

Αλλά έτσι είμαστε. Απ' αλλού ξεκινάμε, αλλιώς προχωράμε κι αλλού φτάνουμε. Κι αυτό δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο γι' αυτή τη χώρα....

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

black_velvet

Παράθεση από: "heinrich"πολλά λόγια...
σπαταλήθηκαν πάρα πολλά λόγια σε αυτό το τόπικ για μια υπόθεση χαμένη
αφού το πράμα ήταν ολοφάνερο...
δεν  γίνεται να φορέσω τσίτα ζιβάγκο με αυτή
Μια οφθαλμαπάτη όπως την κοιτάς από πάνω.
Αγόρασα πουλόβερ.

Πάλι με χρόνια με καιρούς....  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

κώστας

"αν ο Προκαθήμενος μιας εκλησίας δικαιούται δημόσια δαπάνη κηδεία, το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους προκαθημένους των θρησκευτικών δογμάτων της Ελλάδος. Άρα που διαφωνείς;"
Ο προκαθήμενος της εκκλησίας τυγχάνει και κεφαλή της επίσημης θρησκείας του ελληνικού κράτους. Γι' αυτό και "δικαιούται" (σύμφωνα με το σύνταγμα) κηδεία δημοσία δαπάνη.
Φυσικά το ίδιο δεν ισχύει για όλους τους προκαθήμενους των θρησκευτικών δογμάτων στην ελλάδα. Εδώ διαφωνώ λοιπόν.

"Αναγκαστηκά προσωποποιήται στην συγκεκριμένη περίπτωση".
Το προσωποποιείς λοιπόν ή όχι;
Διότι, ούτως ή άλλως, ως αρχιεπίσκοπος, μόνο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι!
Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ζώο ούτε πράγμα.

"Άρα πως λαμβάνει τιμές αρχηγού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κράτους; Αφού δεν έχει εκλεγεί δημοκρατικά ρε μαν; Το να αποδίδονται τιμές ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ σε έναν θρησκευτικό ηγέτη εκλεγμένο από μία θρησκευτική ελίτ έτσι μεταφράζεται... εσύ πως το μεταφράζεις;"
Ξεχνάς ότι όλοι αυτοί οι μητροπολίτες που εκλέγουν αρχιεπίσκοπο, όταν χειροτονούνται, θα πρέπει ο κόσμος να φωνάξει "άξιος". Αλλιώς δεν χειροτονούνται.
Εκλέγονται επομένως.
Και μάλιστα πολύ πιο δημοκρατικά από τους βουλευτές που μας "εκπροσωπούν".

"Δεν προκύπτει ότι ζούμε σε καθεστώς θρησκευτικής ολιγαρχίας αλλά είναι σαφέστατα δείγμα τέτοιας."
 ]Τελικά...προκύπτει ή δεν προκύπτει;[/color]
Διότι με τέτοιες φράσεις σαν την ανωτέρω, από εμένα τουλάχιστον, δεν γίνεσαι σαφής.
eLe

κώστας

"Παρακαλώ; ένα γεγονός; κάτι που ισχύει; θα οξύνει τα πνεύματα; Γιατί;"
Πολλές ερωτήσεις μαζεμένες και ζαλίζομαι.
Επίτρεψέ μου να απαντήσω μόνο στην τελευταία]
eLe

sevenseas

καταθεση στον ταφο του Αρχιεπισκοπου

αντι
για στεφανι
αντι για μοιρολοι

καταθετω στον ταφο του αριχεπισκοπου
τις μεγαλυτερες στιγμες του

υαυτοτητες
λαοσυναξεις
δημοωηφισμα
η δεξια του κυριου
η αγνοια του τι συνεβαινε στην Ελλαδα επι χουντας

freak

Παράθεση από: "κώστας""Άρα πως λαμβάνει τιμές αρχηγού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κράτους; Αφού δεν έχει εκλεγεί δημοκρατικά ρε μαν; Το να αποδίδονται τιμές ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ σε έναν θρησκευτικό ηγέτη εκλεγμένο από μία θρησκευτική ελίτ έτσι μεταφράζεται... εσύ πως το μεταφράζεις;"
Ξεχνάς ότι όλοι αυτοί οι μητροπολίτες που εκλέγουν αρχιεπίσκοπο, όταν χειροτονούνται, θα πρέπει ο κόσμος να φωνάξει "άξιος". Αλλιώς δεν χειροτονούνται.
Εκλέγονται επομένως.

δηλαδη αν ο λαος δεν πει "αξιος, αξιος" δεν θα εκλεγει μητροπολιτης; καπως περιεργο μου φαινεται ολο αυτο...

εξηγησε μου σε παρακαλω την δημοκρατικη αυτη διαδικασια... ποσο επηρεαζει το "αξιος" ή η σιωπη του κοινου το ολο αποτελεσμα της...

Rakendytos

ρε μη το τυραννατε το θεμα και ξυπνησει.. :D

freak

Παράθεση από: "black_velvet"
Παράθεση από: "freak"... καταλαβαινω οτι μερικοι/ες ισως να συγκινειστε λογω του οτι ηταν αρχηγος της εκκλησιας ...

Δηλαδή, ούτε που σου πέρασε από το μυαλό η σκέψη πως μπορεί να συγκινείται κάποιος μόνον και μόνον από το γεγονός ενός θανάτου; Ανεξαρτήτως προσώπου; Ή/και ιδιότητας;

Τελικα, ίσως και να μην κατάλαβες και πολύ καλά τις αντιδράσεις όσων μίλησαν για σεβασμό στο νεκρό.  ]

δηλαδη αν πεθαινε καποιος μουφτης θα ειχαμε το ιδιο κλιμα εδω μεσα; αν πεθαινε καποιος ραβινος; αν πεθαινε ο παππας; θα σεβομασταν ολοι/ες τον νεκρο ή θα σχολιαζαμε τον ρολο του βατικανου κλπ κλπ κλπ....

ειναι πραγματικα ο σεβασμος στον νεκρο ή η ιδιοτητα και τα εργα του συγκεκριμενου που προκαλουν τον οποιο σεβασμο σε μερικους/ες;

τελος, δεν ειναι προφανες το οτι οσα γραφω δεν απευθυνονται σε οσους/ες πραγματικα σεβονται τον οποιο νεκρο (ειτε ειναι ο χριστοδουλος ειτε καποιος αλλος ανεξαρτητου θρησκειας, φυλου, καταγωγης, κλπ);

freak

Παράθεση από: "Enia"Καταρχάς freak μου :hug2: μου έχεις λείψει ΚΑΙ εδώ!  :oops:

Έπειτα, φάδερ, νομίζω πως για μια φορά όντως λες αρλούμπες!

Παράθεση από: "Pappas10"Δεν συμφωνώ γιατί η "επισημοποίηση" δεν χρειάζεται αν υπάρχει ανεξιθρησκεία. Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει χωρίς το κράτος να αναγνωρίζει επίσημη θρησκεία.
Η "επισημοποίηση" όμως δημιουργεί την απαγόρευση του προσυλητισμού για τα άλλα δόγματα. Αφού όμως υπάρχει ανεξιθρησκεία, θα έπρεπε αυτή να σέβεται το δικαίωμα αλλά και ΙΕΡΗ ΑΡΧΗ της κάθε εκκλησίας να προσυλητίζει.

Όταν μιλάμε για προσηλιτισμό δεν εννοούμε την επιβολή μιας θρησκείας? Με τη βία, ή με την πλύση εγκεφάλου, ή με την επιμονή ή με οτιδήποτε. Είναι 'ιερή αρχή' το να επιβάλλεται?! Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά όπως το καταλαβαίνω 'προσηλιτισμό' δεν εννοούμε την απλή (ή και βαθύτερη) ενημέρωση γύρω από το τι πρεσβεύει ένα δόγμα - το οποίο ναι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ιερή αρχή.

Με ποιον τρόπο η επισημοποίηση μιας θρησκείας απαγορεύει τον προσηλιτισμό για τα άλλα δόγματα!? Όταν μάλιστα ο προσηλιτισμός απαγορεύεται για όλες τις θρησκείες, συμπεριλαμβανομένης και της επίσημης! Η επισημοποίηση συνίσταται στην αναγνώριση πως αυτή η συγκεκριμένη θρησκεία εκφράζει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας, και του παρέχει ορισμένες διευκολύνσεις (με κυριότερη την αναγνώριση επίσημων αργιών, ώστε να μπορεί το μεγαλύτερο αυτό μέρος του λαού να τελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς να δημιουργείται χάος και διχασμός στην κοινωνική ζωή.

(Και τώρα φέρε στο μυαλό σου ένα μουσουλμανικό κράτος και ξαναδιάβασέ με.)

Δεν έχει να κάνει με τον χριστιανισμό. Η αναγνώριση μιας θρησκείας ως επίσημη (σε συνδιασμό με την ανεξιθρησκεία φυσικά) είναι θέμα δημοκρατίας.

γιατι σε ενα ανεξηθρησκο κρατος υπαρχει 'επισημη' θρησκεια; γιατι υπαρχει υπουργειο παιδειας και θρησκευματων; γιατι ο παπας εχει αξιωμα στον στρατο; γιατι σε καθε εκδηλωση του κρατους καλειται και ενας παπας; καποιες προχειρες απορριες...

το "επισημη" υπαρχει για να δειξει τη σαφη διαπλοκη της ορθοδοξης εκκλησιας με το νεοτερο ελληνικο κρατος. ειναι τυχαιο το οτι προσπαθεις να το αντιπαραθεσεις με ενα μουσουλμανικο κρατος; απο ποτε η ελλαδα λογιζεται ως ΄χριστιανικο' κρατος και οχι απλως ως ενα 'δημοκρατικο' κρατος;

το κρατος οφειλει να ειναι αθρησκο και οι θεσμοι του ανεξηθρησκοι (για ολους τους πολιτες). επισημες θρησκειες δεν χωρουν σε τετοια θεματα...

υγ. αν σου ελειψα, ξερεις που θα με βρεις... αιντε μην πω κανα τρελο ΄δω μεσα...

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας""αν ο Προκαθήμενος μιας εκλησίας δικαιούται δημόσια δαπάνη κηδεία, το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους προκαθημένους των θρησκευτικών δογμάτων της Ελλάδος. Άρα που διαφωνείς;"
Ο προκαθήμενος της εκκλησίας τυγχάνει και κεφαλή της επίσημης θρησκείας του ελληνικού κράτους. Γι' αυτό και "δικαιούται" (σύμφωνα με το σύνταγμα) κηδεία δημοσία δαπάνη.
Φυσικά το ίδιο δεν ισχύει για όλους τους προκαθήμενους των θρησκευτικών δογμάτων στην ελλάδα. Εδώ διαφωνώ λοιπόν.

Αγαπητέ Κώστα. Κατ' αρχάς όταν θα θέλεις να σχολιάσεις κείμενα μου, καλό θα ήταν να παραθέτεις τα πάντα και να μην απομονώνεις φράσεις μεταφράζοντας τες κατά το δοκούν γιατί τότε ή συζήτηση είναι εκ των ούκ άνευ.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Το να είναι κάποιος θρησκευάμενος, δεν είναι πολιτικό καθήκον. Όπως και το να είναι πιστός της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν είνια πολιτικό καθήκον (δεν είναι κάτι δηλαδή που οφείλεις να κάνεις ως πολίτης). Πέραν λοιπόν από το νομοθετικό "οξύμωρο" έχουμε και σαφή διάκριση μεταξύ του ενός προκαθήμενου και όλων των άλλων.

Αν δεν απομόνονες και παρακολουθούσες την επιχειρηματολογία μου στο σύνολο της θα αντιλαμβανόσουνα ότι όλα αυτά τα έχω ήδη απαντήσει. Το ένα φέρνει το άλλο. Έχουμε "επίσημη Θρησκεία" στην οποία αποδίδουμε "Κρατικές τιμές" στα εξέχοντα πρόσωπα της, τα οποία με τη σειρά τους ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ (το δια βοής "άξιος" επιχείρημα σου παρακάτω είναι λίγο τραβηγμένο από τα μαλιά) μολονότι αρχή του Κράτους μας είναι η πλειοψηφική δημοκρατία.

Παράθεση από: "κώστας""Αναγκαστηκά προσωποποιήται στην συγκεκριμένη περίπτωση".
Το προσωποποιείς λοιπόν ή όχι;
Διότι, ούτως ή άλλως, ως αρχιεπίσκοπος, μόνο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι!
Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ζώο ούτε πράγμα.

Ρε Κώστα, διάβαζε τι γράφω. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ. Από εκεί και πέρα ο Προκαθήμενος ΕΙΝΑΙ πρόσωπο - δεν είναι ζώο, φυτό ή πράγμα - άρα μιλάς για πρόσωπο τη φύση αλλά δεν προσωποποιείς. Όποιος και αν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος, τα ίδια θα έλεγα.

Δεν "προσωποποιώ" σε συνάρτηση με τον άνθρωπο αλλά "προσωποποιώ" σε συνάρτηση με τον τίτλο ο οποίος απευθύνεται σε άνθρωπο. Έγινε αντιληπτό;

Παράθεση από: "κώστας""Άρα πως λαμβάνει τιμές αρχηγού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κράτους; Αφού δεν έχει εκλεγεί δημοκρατικά ρε μαν; Το να αποδίδονται τιμές ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ σε έναν θρησκευτικό ηγέτη εκλεγμένο από μία θρησκευτική ελίτ έτσι μεταφράζεται... εσύ πως το μεταφράζεις;"
Εκλέγονται επομένως.

"Δεν προκύπτει ότι ζούμε σε καθεστώς θρησκευτικής ολιγαρχίας αλλά είναι σαφέστατα δείγμα τέτοιας."
 ]Τελικά...προκύπτει ή δεν προκύπτει;[/color]
Διότι με τέτοιες φράσεις σαν την ανωτέρω, από εμένα τουλάχιστον, δεν γίνεσαι σαφής.

Κατ' αρχάς την λέξη "προκύπτει" δεν την χρησιμοποίησα εγώ. Δική σου μετάφραση είναι. Εγώ χρησιμοποίησα αρχικά μία απορία για το αν ζούμε σε καθεστός θρησκευτικής ολιγαρχίας και μετά - αφού ζήτησες διευκρίνιση - σου είπα ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι δείγματα τέτοιων καθεστώτων. Νομίζω ότι είναι σαφέστατο.

Τώρα για την δια βοής "εκλογή" θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω ότι υπήρξαν και περιστατικά χειροτόνησης όπου κάποιοι φώναζαν "ανάξιος" για μητροπολίτες και κανείς δεν κάθησε να μετρήσει ποιοι ήταν περισότεροι. Όπως και ότι δεν θυμάμαι κανέναν Μητροπολίτη να έχει λάβει το "άξιος" από ενάμισση περίπου εκατομμύριο πολιτών, όσους δηλαδή ψήφους λαμβάνει μέσο όρο το κυβερνόν κόμμα.

Τέλος, η "δημοκρατικότητα" τέτοιων μεθόδων είναι το λιγότερο αμφισβητήσιμη. Αν 500 πιστοί φωνάζουν "άξιος", σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των πιστών που είναι απόντες, ούτε φυσικά την επιθυμία όσων δεν είναι καν πιστοί.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

Παράθεση από: "Enia"Καταρχάς freak μου :hug2: μου έχεις λείψει ΚΑΙ εδώ!  :oops:

Έπειτα, φάδερ, νομίζω πως για μια φορά όντως λες αρλούμπες!

Παράθεση από: "Pappas10"Δεν συμφωνώ γιατί η "επισημοποίηση" δεν χρειάζεται αν υπάρχει ανεξιθρησκεία. Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει χωρίς το κράτος να αναγνωρίζει επίσημη θρησκεία.
Η "επισημοποίηση" όμως δημιουργεί την απαγόρευση του προσυλητισμού για τα άλλα δόγματα. Αφού όμως υπάρχει ανεξιθρησκεία, θα έπρεπε αυτή να σέβεται το δικαίωμα αλλά και ΙΕΡΗ ΑΡΧΗ της κάθε εκκλησίας να προσυλητίζει.

Όταν μιλάμε για προσηλιτισμό δεν εννοούμε την επιβολή μιας θρησκείας? Με τη βία, ή με την πλύση εγκεφάλου, ή με την επιμονή ή με οτιδήποτε. Είναι 'ιερή αρχή' το να επιβάλλεται?! Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά όπως το καταλαβαίνω 'προσηλιτισμό' δεν εννοούμε την απλή (ή και βαθύτερη) ενημέρωση γύρω από το τι πρεσβεύει ένα δόγμα - το οποίο ναι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ιερή αρχή.

Με ποιον τρόπο η επισημοποίηση μιας θρησκείας απαγορεύει τον προσηλιτισμό για τα άλλα δόγματα!? Όταν μάλιστα ο προσηλιτισμός απαγορεύεται για όλες τις θρησκείες, συμπεριλαμβανομένης και της επίσημης! Η επισημοποίηση συνίσταται στην αναγνώριση πως αυτή η συγκεκριμένη θρησκεία εκφράζει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας, και του παρέχει ορισμένες διευκολύνσεις (με κυριότερη την αναγνώριση επίσημων αργιών, ώστε να μπορεί το μεγαλύτερο αυτό μέρος του λαού να τελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς να δημιουργείται χάος και διχασμός στην κοινωνική ζωή.

(Και τώρα φέρε στο μυαλό σου ένα μουσουλμανικό κράτος και ξαναδιάβασέ με.)

Δεν έχει να κάνει με τον χριστιανισμό. Η αναγνώριση μιας θρησκείας ως επίσημη (σε συνδιασμό με την ανεξιθρησκεία φυσικά) είναι θέμα δημοκρατίας.

Ο προσυλητισμός δεν είναι επιβολή, είναι το δικαίωμα μίας θρησκείας να "διαφημίζει" το δόγμα της και να προσπαθεί να προσελκύσει πιστούς. Η διαφορά των εννοιών "προσυλητισμός" και "κατήχηση" είναι λεπτή. Η Ελλαδική (και όχι Ελληνική) Ορθόδοξη Εκκλησία έχει το δικαίωμα προσυλητισμού και κατήχησης. Οι υπόλοιπες όχι. Το νομικό "τρίκ" στην Ελλάδα - αν θυμάμαι καλά - είναι το ότι ονομάζονται τα υπόλοιπα δόγματα "αποστολικά" και έτσι έχουν δικαίωμα να κατηχούν. Χώρια το ότι η απαγόρευση του προσυλητισμού, είναι σαφέστατα διαχωρισμός ΥΠΕΡ της επίσημης και πλειοψηφούσας θρησκείας. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που απαγορεύεται ο προσυλητισμός.

Εορτολόγιο και επίσημες αργίες έχουν και χώρες χωρίς "Επίσημες" θρησκείες όπως το κωλόνησο για παράδειγμα.

Αυτά ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος, όποιος ξέρει καλύτερα ας με διορθώσει.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Παράθεση από: "cna"Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βοηθήσω στην διαλεύκανση ορισμένων καταστάσεων (καλώς ή κακώς υφιστάμενες), απλώς παραθέτω αυτά που διδάχθηκα στον ελληνικό στρατό, έφεδρος αξιωματικός όντας:

1. Σε ποιές περιπτώσεις οφείλει χαιρετισμό λαμβάνοντας στάση προσοχή ένοπλος στρατιώτης:
α) κατά τη διασταύρωσή του με κατώτερους αξιωματικούς (μέχρι και τον βαθμό του λοχαγού)
β) κατά τη διασταύρωσή του με ιερείς

2. Σε ποιές περιπτώσεις οφείλει χαιρετισμό λαμβάνοντας στάση επ'ώμου ένοπλος στρατιώτης:
α) κατά τη διασταύρωσή του με ανώτερους αξιωματικούς (ταγματάρχης έως και αντισυνταγματάρχης)
β) κατά τη διασταύρωσή του με μητροπολίτες

3.Σε ποιές περιπτώσεις οφείλει χαιρετισμό λαμβάνοντας στάση παρουσιάστε:
α) κατά τη διασταύρωσή του με ανώτατους αξιωματικούς, πρωθυπουργό, πρόεδρο της δημοκρατίας.
β) κατά τη διασταύρωσή του με τον αρχιεπίσκοπο.

Όλα τα ανωτέρω είναι γραμμένα στον στρατιωτικό κανονισμό 20-1, ο οποίος διέπει την λειτουργία του στρατεύματος. Όπως είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς ο αρχιεπίσκοπος τιμάται ως αρχηγός κράτους, τουλάχιστον όσον αφορά τον ελληνικό στρατό.

Μα μεν,

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει συνταγματικά κατοχυρωμένη θέση αρχηγού κράτους ή Στρατού. Αν πραγματικά συμβαίνει αυτό - δεν έχω κόπια του συντάγματος μαζί μου - τότε είναι αντισυνταγματικό αφού αυτό εναντιόνεται στο άρθρο περί "Προεδρική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία".

Αν τηρείται εθιμοτυπικά, άντε να το δεχτώ στα πλαίσια της στρατιωτικής πειθαρχίας αλλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να "νομιμοποιήται" πολιτικά.

Εκτός και αν το ποιον αναγνωρίζει η στρατιωτική ιεραρχία από μόνη της ως αρχηγό είναι εξ' ορισμού αξίωμα αρχηγού του κράτους μας.

Απ' όσο θυμάμαι, ΟΥΤΕ σε στρατιωτικό καθεστώς ζούμε.

Φιλικά,

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Jezebell

Οτι και να λετε εσεις τα 4 καλυτερα σχολια ηταν
1 Η θρησκεια ενωσε τον Πρωθυπουργο και τον Παπανδρεου
2 Τι ακουστηκε πριν πεθανει ο Χριστοδουλος?'Βρε Μαρικα μου ομως αγιος ανθρωπος ο Χριστοδουλος'
3 Παντως η Καραμανλη φοραει καλυτερο ταγιερ απο τη γυναικα του Παπανδρεου!(η γιαγια μου)
4 Εγω ξερω που πηγαν και τα ακουρευτα παιδια εκκλησια!!(η θεια μου)

Kastoras

Oφείλουμε νασυμφωνήσουμε ολοι μας στη ρήση....ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ
Δεδομένου οτι κατα τα λεγομενά σας ο Παρασκευαιδης ηταν ηγέτης αρα εχουμε αυτον που μα ταιριαζει οπως π.χ. Καραμανλη Παπανδρεου Καρατζαφερη Ζαχοπουλο Νατασσα Μακη Θεμο Κλαδα Κουκοδημο και ολα τα καλουδια..
Και ας αναφωνησουμε ολοι μαζι ΑΞΙΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
Αντε ΑΝΘΙΜΕ ΟΡΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ...
Ε ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

365 Επισκέπτες, 0 Χρήστες