Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 357
  • Total: 357

Εκοιμήθη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος

Ξεκίνησε από Athinoula, Ιανουαρίου 28, 2008, 07:40:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Παράθεση από: "heinrich"δεν είχε σχέση το ένα μαγαζί από το άλλο. Ειδάλλως θα είχαν την ίδια έκπτωση

Ποιος είπε πως έχουν σχέση;
Αυτό που λέω είναι πως ίσως θα μπορύσες να ζητήσεις από εκεί που ψώνισες να σου το φέρυν σε άλλο χρώμα. Από τον δικό τους προμηθευτή. Και με τις δικές τους τιμές. ;-)

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Pappas10

Για εμένα, αντικείμενο συζήτησης δεν είναι το "ποιόν" του Αρχεπισκόπου αλλά η κρατική αντίδραση στον θάνατο του

1. Κηδεύεται δημοσία δαπάνη
2. Κηδεύεται με τιμές ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
3. Κυρήσσεται 3ήμερο πένθος.

Θεωρώ και τα 3 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ για τους κάτωθι λόγους

1. Αν εγώ είμαι Βουδιστής, δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς να πληρώσω για τον προκαθήμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;

2. Η Εκκλησία είναι κράτος; Ελπίζω πως όχι. Αν πάλι τις τιμές τις λαμβάνει λόγο της Ιερατικής σου θέσης, τότε αντίστοιχες τιμές θα έπρεπε να λάβει και ο Μουφτής της Ξάνθης, οι προκαθήμενοι της Καθολικής,  Προτεσταντικής, Ευαγγελικής, Μορμονικής κ.ο.κ. Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Χάρι Κρίσνα στην Παιανία, ο Γκούρου Ράτζα κ.ο.κ.

3. Εν' ολίγοις οι μόνοι που θα "πενθήσουν" θα είναι οι μαθητές και οι δημόσιοι. Δεν λέω, καλή κίνηση το να μη δουλεύεις για μία εργάσιμη μέρα όταν υπάρχει περιόδος εκπτώσεων, αλλά μη βαφτίζουμε και "πένθος" την εμπορο-προώθηση των εκπτώσεων. Ας το έκαναν ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ. Οι μη δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή είμαστε - κυριολεκτικά - παιδιά ενός κατώτερου... ιερωμένου;

Ας τον κήδευαν με μεσίστιες τις σημαίες και να έπαιζαν οι ομάδες με μαύρο περιβραχιόνιο.  ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΟΥ δεν υπήρξε ποτέ. Ακόμα και ως ορθόδοξος ως ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΟΥ ορίζω τους Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας.

Αυτά... μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Μιχάλης ή κατά διαδίκτυο Παππάς10.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

Δεν ξέρω αν είναι εθιμοτυπικό ή προβλέπεται κι απ' τας γραφάς.... τα νομικά βεβαίως βεβαίως.

Ό,τι και να'ναι ο καθένας μας όμως, πιστεύει δεν πιστεύει κάπου ή/και σε κάτι, υπάρχει και στην Ελλάδα "επίσημη θρησκεία του κράτους". Κι ο Αρχιεπίσκοπος, είναι ο "αρχηγός" της.

Athinoula

Παράθεση από: "Pappas10"Για εμένα, αντικείμενο συζήτησης δεν είναι το "ποιόν" του Αρχεπισκόπου αλλά η κρατική αντίδραση στον θάνατο του

.

o arxiepiskopos exei 8esh arxigou kratoys kai arxigou stratou apo to sundagma

oi arxigei ton kraton i8iste na kidevondei me dhmosia dapani

logo ton parapano, exei isxii to 3 hmero pendos oeo

den shmenei oti simfono alla exo mia fili ueologa kai mou ta pe ]

Pappas10

Επίσημη ομάδα του κράτους είναι και ο Ψαροκασελιακός... λες να κηδέψουμε τον Κόκκαλη δημοσία δαπάνη; ... εδώ που τα λέμε.. δεν αποκλείεται κι όλας.

Πέραν αυτού, επίσημη ομάδα της Ελλάδος είναι η εθνική (συνταγματικά μάλιστα). Να κηδέψουμε και τον Γκαγκάτση με τις ίδιες τιμές.

Και είναι επίσημη "θρησκεία"... όχι "αρχή". Ούτε καν Εκκλησία ως θεσμός.

Μιχάλης ή κατά διαδίκτυο Παππάς10.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Παράθεση από: "Athinoula"
Παράθεση από: "Pappas10"Για εμένα, αντικείμενο συζήτησης δεν είναι το "ποιόν" του Αρχεπισκόπου αλλά η κρατική αντίδραση στον θάνατο του

.

Πες στη φίλη σου τη Θεολόγα να μην λέει αρλούμπες. Αυτή θέση Αρχηγού Στρατού και Αρχηγού του κράτους έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ευτυχώς, η κοσμικότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν αμφισβητείται από "Ορθόδοξους Φονταμενταλιστές".  Αυτό που ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι η αναγνώριση "επίσημης θρησκείας" υπό καθεστός "ανεξιθρησκίας".

Όσο για τη φίλη σου τη θεολόγα, να κάτσει να διαβάσει κάνα βιβλίο γιατί κάτι τέτοιοι θεολόγοι με τις μακακίες που λένε έχουν κάνει τους μισούς Έλληνες να σιχαίνονται ό,τι φοράει ράσο.

Με εκτίμηση προς εσένα.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Κάποτε ο Δαμασκηνός (αν δεν κάνω λάθος) είχε ορισθεί Αντιβασιλιάς... όταν οι Γερμανοί είχαν καταλάβει την Αθήνα και οι αρχές - και του "εστεμένου φελλού" συμπεριλαμβανομένου - την είχαν κάνει "εξόριστες" για Κάιρο.

Απ' όσο θυμάμαι δεν έχουν εγκαταλείψει οι αρχές την χώρα, ούτε βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααα..

Παππάς10.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

SoFiA24

Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό είναι οτι καλώς η κακώς ζούμε σε μια κοινωνία με τη μορφή οίκου ανοχής! Όποιο επάγγελμα κι αν κοιτάξεις η κοροιδία και το λαμόγιο πάει σύννεφο! οπότε γιατί τα βάζουμε αποκλειστικά με τους ιερείς και το συνάφι τους; Επειδή εκπροσωπούν την εκκλησία και τα Θεία ; Να το βράσω! Σε οχετό ζούμε και σε σύψη ! Εκείνοι θα έμεναν πίσω;

Ας μην μπερδεύουμε την πίστη με την εκκλησία και την εκκλησία ως θεσμό με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ παπάδες! η πίστη του καθενός και στο κάθε τι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και δεν αφορά κανέναν άλλο παρά μόνο τον πιστεύοντα και δεν υπάρχει λόγος να εστιάζει σε πρόσωπα!

Σαν άνθρωπος ο αρχιεπίσκοπος με άφηνε αδιάφορη καθώς δεν τον ήξερα. Όπως μ αφήνει αδιάφορη σαν άνθρωπος ο κάθε κατέχων αξίωμα που δεν γνωρίζω προσωπικά -για να μπορώ να έχω διαμορφώσει άποψη. Από εκεί και πέρα σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ είχε τα ελαττώματά του , τα στραβά του. Λογικό δεν είναι ; Δε πα να σπούδαζε στη Χούντα, δε πα να χάρηκε που βγήκε η ΝΔ ..Στεκόμενοι σ αυτά χάνουμε την ουσία του πράγματος και εννοείται πως δεν υφίσταται κέρδος με το να απαριθμούμε τα λάθη και τα παραπτώματά του!

Είτε μας αρέσει είτε όχι αποτελούσε εξέχουσα προσωπικότητα. Ήταν ο μόνος εκ της εκκλησίας που τόλμησε να κατέλθει από τον άμβωνα και να πλησιάσει όσο κανείς άλλος όμοιος του το ποίμνιο. Προσπάθησε να φέρει την εκκλησία κοντά στον λαό και όχι το αντίστροφο. Σε αυτή του την επιλογή κάπου μπορεί να έχασε το μέτρο αλλά αυτό δεν τον μετατρέπει αυτόματα σε περιθωριακό και κατάπτυστο.

Και κάτι ακόμα : Ο άνθρωπος αυτός δε ζει πλέον πράγμα που σημαίνει οτι δεν εχει καμία συμμετοχή σε ότι θα γίνει αυτές τι μέρες. Δεν έχει ανάγκη πια να ακούσει ή να πει.

Που είναι, λοιπόν, ο σεβασμός απέναντι στον νεκρό, που είναι το πένθος, που είναι η σιωπή μπροστά στο θάνατο; Ούτε ένα μικρό διάστημα δεν μπορούμε πια να σκύψουμε το κεφάλι και να κρατήσουμε την ανάσα μας μπροστά στο μεγάλο αίνιγμα που μας περιβάλλει;

Συγνώμη αν μακρυγόρησα
Σοφία

Pappas10

Παράθεση από: "SoFiA24"Ας μην μπερδεύουμε την πίστη με την εκκλησία και την εκκλησία ως θεσμό με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ παπάδες! η πίστη του καθενός και στο κάθε τι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και δεν αφορά κανέναν άλλο παρά μόνο τον πιστεύοντα και δεν υπάρχει λόγος να εστιάζει σε πρόσωπα!

Συμφωνώ απόλυτα, όπως και με το υπόλοιπο του κειμένου. Μόνο που η κηδεία δημοσία δαπάνη γίνεται για το πρόσωπο του Αρχεπισκόπου, εξ' αιτίας του ότι αυτό ταυτίζεται με την πίστη και την Εκκλησία.

Δεν την κάνω εγώ - όπως και πολλοί άλλοι - αυτήν την ταύτιση όμως. Γι' αυτό και εστιάζομαι στις τιμές που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Δεν μέμφομαι το ποιόν του ανθρώπου γιατί δεν το ξέρω. Μέμφομαι όμως ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ. Δεν τον ψήφισε κανείς από εμάς για να γίνει αρχιεπίσκοπος. Από που κι ως που μία Ιεραρχική Ελίτ (76 δεν είναι;) Επιλέγει κάποιον και αυτός ο κάποιος απολαμβάνει ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

Από πότε ζούμε σε καθεστός θρησκευτικής ολιγαρχίας και δεν το ξέρω ρε παιδιά;

Εγώ εκεί έχω κολήσει (και στο γεγονός ότι δεν θα δω ΠΑΝΑΘΑ σήμερα... και στο ότι οι δημόσιοι για καφέ αύριο κι εγώ στο γραφείο).

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

SoFiA24

Μιχάλη δεν αναφέρθηκα στα έξοδα και δε με απασχόλησαν να σου πω την αλήθεια...Για όλους τους υπόλοιπους που κηδεύτηκαν δημοσία δαπάνη γιατί δε μιλήσαμε ;;;Αυτος μας πείραξε ;;;

black_velvet

Παράθεση από: "Pappas10"...
Αυτό που ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι η αναγνώριση "επίσημης θρησκείας" υπό καθεστός "ανεξιθρησκίας".

...

Ίσα ίσα! Η αναγνώριση "επίσημης θρησκείας" δηλώνει ξεκάθαρα πως υπάρχει ανεξιθρησκεία. Διαφορετικά, δεν θα είχε κανένα νόημα η "επισημοποίηση"/"επισημότητα". ;-)

κώστας

"...η κηδεία δημοσία δαπάνη γίνεται για το πρόσωπο του Αρχεπισκόπου..."
Η δημόσια δαπάνη δεν γίνεται στο πρόσωπο αλλά στο θεσμό]
Δεν είδα κανένας να τα συνδέει-συγχέει. Εσύ όμως γράφεις ότι συνδέονται...χωρίς να είσαι ένας από αυτούς που τα συνδέει!

...Κι αφού λοιπόν δεν είσαι ένας από αυτούς που τα συγχέει, πώς παρακάτω γράφεις ότι "Επιλέγει κάποιον και αυτός ο κάποιος απολαμβάνει...";

"Δεν τον ψήφισε κανείς από εμάς για να γίνει αρχιεπίσκοπος."
Επίσης πολλοί μητροπολίτες (της ελίτ) δεν τον ψήφισαν. Ε και;
Έτσι προκύπτει ότι ζούμε σε καθεστώς θρησκευτικής ολιγαρχίας;  ]
eLe

black_velvet

Δεν τον ψήφισε κανείς από εμάς για να γίνει αρχιεπίσκοπος. Από που κι ως που μία Ιεραρχική Ελίτ (76 δεν είναι;) Επιλέγει κάποιον και αυτός ο κάποιος απολαμβάνει ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

...

Ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ψηφίζουμε πια εμείς. Να μην ταφεί ούτε εκείνος με τιμές αρχηγού κράτους;  ]

Athinoula

Παράθεση από: "Pappas10"
Παράθεση από: "Athinoula"

.

Πες στη φίλη σου τη Θεολόγα να μην λέει αρλούμπες. Αυτή θέση Αρχηγού Στρατού και Αρχηγού του κράτους έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ευτυχώς, η κοσμικότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν αμφισβητείται από "Ορθόδοξους Φονταμενταλιστές".  Αυτό που ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι η αναγνώριση "επίσημης θρησκείας" υπό καθεστός "ανεξιθρησκίας".

Όσο για τη φίλη σου τη θεολόγα, να κάτσει να διαβάσει κάνα βιβλίο γιατί κάτι τέτοιοι θεολόγοι με τις μακακίες που λένε έχουν κάνει τους μισούς Έλληνες να σιχαίνονται ό,τι φοράει ράσο.

Με εκτίμηση προς εσένα.

Μιχάλης.

η ειρηνη μου τα ειπε....και ειπε να μην λες αρλουμπες εσυ...και οτι ο αρχιεπισκοπος εχει και βα8μο στο στρατο

αιντε βρητε τα

Pappas10

Παράθεση από: "black_velvet"
Δεν τον ψήφισε κανείς από εμάς για να γίνει αρχιεπίσκοπος. Από που κι ως που μία Ιεραρχική Ελίτ (76 δεν είναι;) Επιλέγει κάποιον και αυτός ο κάποιος απολαμβάνει ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

...

Ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ψηφίζουμε πια εμείς. Να μην ταφεί ούτε εκείνος με τιμές αρχηγού κράτους;  ]

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον εκλέγει η Βουλή της οποίας τα μέλη εκλέγουμε εμείς. Εκλέγει κανένα ποίμνιο κανέναν μητροπολίτη και δεν το θυμάμαι;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

357 Επισκέπτες, 0 Χρήστες