Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 466
  • Total: 466

Κουνέλι Στιφάδο

Ξεκίνησε από Athinoula, Φεβρουαρίου 13, 2008, 08:10:05 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Athinoula

Κουνέλι Στιφάδο-----  αυτό είναι!!!!


1 μικρό κουνέλι
2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 φλυτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 φλυτζάνι ξύδι
2 κονσέρβες τοματάκι
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 μπαλάκια μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι


-Κόβετε σε μερίδες το κουνέλι

-Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες

-Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια

-Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε

-Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κουνέλι και τα σωτάρετε

-Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο

-Βγάζετε το κουνέλι από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το κουνέλι

-Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε

-Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.

-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.

gohssa

Μιαμ μιαμ πρωί πρωί μου άνοιξες την όρεξη........Ποτέ θα μου κάνεις το τραπέζι? :lol:  :lol:

gohssa


466 Επισκέπτες, 0 Χρήστες