Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 394
  • Total: 394

Νέα εποχή;

Ξεκίνησε από black_velvet, Φεβρουαρίου 19, 2008, 04:46:55 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

Δεν έγραψα ότι είμαστε οι μόνοι "σκεπτικιστές".
Ούτε ξέρω πόσο κι αν είναι αναπόφευκτη η "παγκοσμιοποίηση".
Αυτό που έγραψα είναι ότι,
η λογική της παγκοσμιοποιημένης αντίστασης / αντίδρασης ενάντια στην...παγκοσμιοποίηση, προσωπικά, δεν μου λέει τίποτα.
Επίσης με βρίσκει κάθετα αντίθετο, η λογική, ανάγνωσης και εκτέλεσης κατά γράμμα των οδηγιών ενός "μανιφέστου"] "προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε", το βρίσκω ιδιαιτέρως υποτιμητικό.
(Κι έτσι, δεν θα το χρησιμοποιήσω ως αρνητικό επιχείρημα για το "μανιφέστο").
eLe

Argiro

Ούτε κι εμένα μου λέει τίποτα η παγκοσμιοποιημένη αντίσταση ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, ειδικά όταν πρόκειται για αντίσταση που προέρχεται από ομάδες ατόμων αστικής προέλευσης. Επίσης δεν αναφέρω νομίζω πουθενά αν συμφωνώ ή όχι με όλες αυτές τις κινήσεις, απλώς τις θεωρώ αναμενόμενες, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της παγκοσμιοποίησης. Το θέμα είναι πως είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, σε μερικά χρονάκια έτσι θα έχουν τα πράγματα, όπως τον περασμένο αιώνα είχαν αλλιώς και δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε αναπολώντας τις εποχές που πέρασαν και δεν ξαναγυρνούν, όπως λέει το άσμα.

Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε τέτοιου είδους κινήσεις, απλώς μόνο να τις επισημαίνουμε. Αν και, όταν θα έχουν ήδη μπει σε πορεία όλα αυτά, εγώ μάλλον θα κοιτάζω τις ρίζες των μαρουλιών, οπότε δεν νομίζω πως μπορώ να έχω άποψη για πράγματα τα οποία όταν θα γίνουν δεν θα με αφορούν. Μπορώ όμως να τα εντοπίζω και να τα κουβεντιάζω ως ρεύματα και τάσεις και ας μη συμμετέχω ενεργά σε όλα αυτά, πέρα από το να βάζω τις φωνές καμια φορά μήπως και τα αντιληφθούν περισσότεροι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορούν προς το παρόν να κάνουν κάτι, πέρα από το να μη φοβούνται να πουν τη γνώμη τους για το αν θα τους άρεσε σε λίγα χρόνια από τώρα να λέγονται ακόμη Έλληνες ή όχι. Άλλωστε εκείνοι είναι οι αρμόδιοι να διαμορφώσουν τον κόσμο μέσα στον οποίο θέλουν να ζουν και να φροντίσουν για τη μορφή που θα έχει όταν τον παραδώσουν στα παιδιά τους.

Και μη νομίζεις πως όλοι οι κνίτες είχαν κνίτικες αντιλήψεις, άλλωστε γι αυτό αποχώρησαν μαζικά κάποτε, λόγω των αντιλήψεών τους, που χαρακτηρίστηκαν ως... αναρχικές και αριστερίστικες τάσεις. Και η λέξη μανιφέστο δεν σημαίνει κνίτικη διακήρυξη, σημαίνει απλώς διακήρυξη και κάλεσμα, οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης μπορείς να φανταστείς. Όπου βλέπεις να κυκλοφορεί μανιφέστο, περίμενε και έμπρακτες ενέργειες εκ μέρους των συγγραφέων και των οπαδών τους.

394 Επισκέπτες, 0 Χρήστες