Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 268
  • Total: 268

8 μαρτιου, γυναικεια μερα.

Ξεκίνησε από kodikas, Μάρτιος 09, 2008, 04:01:35 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kodikas

Για τα σουργελα η μερα ειναι ντιρινταχτα, αποκλειστικα βασιζομενη σ ενα αισθημα ευχαριστησης
που δημιουργει η επιθυμια να κουνησουν τους κωλους τους πανω σε τραπεζια.
Και οπως καθε ντιρινταχτα που σεβεται τον εαυτο του,  στερειται τη συμμετοχη λογικης σκεψης και δεν λαμβανει υποψη του,
καταστασεις και παραμετρους που ειναι πρωτευοντες και που θα επρεπε να ειναι ουσιαστικοι ρυθμιστες.

Πηγαινοντας ομως λιγο πιο κατω και αγνοοντας τις μινοφορουσες τυπισσες που χορευουν πανω η κατω απο την μπαρα  
που εμπλεες στην αγνοια τους για το τι πρεσβευει αυτη η μερα συμμετεχουν σε ενα γυφτοπανηγυρο,
ας βαλουμε στη σωστη της διασταση την ημερα.

Πραγματι, η 8η μαρτιου είναι η μερα της γυναικας.

οχι ομως η μερα της γυναικας μπιμπελο που πεταει μπουτι και λιγο κωλομερι για να προκαλεσει την εκκριση σιαλου των απανταχου αρσενικων.

Ειναι η ημερα που πρεσβευει αγωνες  ετων για ισοτητα, δικαιοσυνη, ειρηνη και αναπτυξη.
Αγωνες γυναικων  για ισοτητα, ισονομια και ελευθερια που εγραψαν ιστορια.
Γυναικων που ναι μεν χωριζονται απο εθνικα, γλωσσολογικα, πολιτισμικα, οικονομικα συνορα και πολιτικες διαφορες
αλλα που με τις θυσιες τους ανοιξαν το  δρομο για ισα διακαιωματα των δυο φυλων.
Ημερα που εδωσε αλλη διασταση και αλλο νοημα στους κοινωνικους αγωνες των γυναικων στις αναπτυγμενες και στις αναπτυσσομενες χωρες,
βοηθωντας στην ενδυναμωση των προσπαθειων για ισα δικαιωματα και  συμμετοχη  στην πολιτικη και οικονομικη διαδικασια.

black_velvet

Βρε αδερφέ! μην μου τα κάνεις αυτά έτσι απότομα! δεν ξέρω από πού ν' αρχίσω πάλι   ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

riaghul

Και Τελικά...

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ
κάτι σε νύχτα πια..

Ετσι κι αλλιώς σε βαθύ σκοτάδι είμαστε

(ούπς!! ξημέρωσε)
 :twisted:

Ludwig

Ισότητα now!
Ισονομία now!
Σουηδέζες καλλιγραμμες καθαριστριες now!

kodikas

Η μερα που λες παρωδια,ειναι γιατι εχει καταξιωθει στις συνειδησεις
σαν ευχαριστηρια παραχωρηση για την ενασχοληση των γυναικων στη λατρα της κουζινας και αντιμετωπιζεται μ αυτο τον τροπο.
βολευει ετσι.
οπως βολευει να πιστευουμε οτι η πρωτομαγια ειναι αργια.

αν λεγοντας οτι δεν ειμαστε ισοι και ομοιοι εννοεις απο βιολογικης
πλευρας, θα συμφωνησω.
αν τα περι διαφορετικοτητας αναφερονται στην ισοτιμια,
οσο κι αν θα μου ηταν βολικο να πω οκ, θα διαφωνησω.

θες εναν κουβαλητη που θα στα φερνει ολα ετοιμα;

θα αποδεχτεις αδιαμαρτηρητα και συ αυτο που συνεπαγεται;
θα αποδεχτεις μια θεση στην κουζινα;
θα γινεις το σκευος ικανοποιησης των ορεξεων του κουβαλητη σου;
θα περπατας με ματια χαμηλωμενα δυο μετρα πισω του;
δεν θα εχεις επιθυμιες, θελω, αναγκες;

ή ολα αυτα τα θεωρεις κεκτημενα που μια γυναικα δεν διαπραγματευεται;

black_velvet

Παράθεση από: "kodikas"...
θες εναν κουβαλητη που θα στα φερνει ολα ετοιμα;

θα αποδεχτεις αδιαμαρτηρητα και συ αυτο που συνεπαγεται;
θα αποδεχτεις μια θεση στην κουζινα;
θα γινεις το σκευος ικανοποιησης των ορεξεων του κουβαλητη σου;
θα περπατας με ματια χαμηλωμενα δυο μετρα πισω του;
δεν θα εχεις επιθυμιες, θελω, αναγκες;

ή ολα αυτα τα θεωρεις κεκτημενα που μια γυναικα δεν διαπραγματευεται;

Δηλαδή, θες να με πείσεις πως όλες αυτές που δεν θέλανε τον κουβαλητή και δουλεύουν κι οι ίδιες κι όχι μόνον οι σύζυγοί τους, δεν κάνουν όλα αυτά που αναφέρεις ως "συνεπαγόμενα";

Να σε συστήσω στις παντρεμένες φίλες και συναδέλφους μου να τις ρωτήσεις κατά πόσον δεν ισχύουν γι' αυτές όλ' αυτά που αναφέρεις παραπάνω. Ξέρεις, καμιά τους δεν έμεινε στο σπίτι να τα περιμένει όλα από τον "κουβαλητή".
Να σου πω όμως πως ουδεμία ευθύνη θα φέρω για την κατάσταση που θα είσαι όταν ξεμπλέξεις από τα νύχια τους, οκ;  ]

seagull

Παράθεση από: "Ludwig"Ισότητα now!
Ισονομία now!
Σουηδέζες καλλιγραμμες καθαριστριες now!

θα μπορούσε να είναι σε ελεύθερη μετάφραση μια συμπαθητική άλλη άποψη/συμπλήρωση του "διεκδικώντας στο άλλο μισό του ουρανού" :lol:

antiope

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...!
Θα συμφωνησω με τον Κωδικα ως προς το πραγματικο νοημα της ημερας και τον πραγματικο λογω υπαρξης της οσον αφορα τα κοινωνικα κεκτημενα για ισοτητα ισονομια και τα λοιπα.
Δυστυχως εχει γινει πανηγυρι...σε στυλ..."φιλεναδα που θα παμε τη μερα της γυναικας να ξεσαλωσουμε"...πουθενα δεν θα παμε γιατι δεν θελω να μου επιβαλλει κανεις το ποτε θα βγω...δηλαδη τον υπολοιπο χρονο δεν μπορω να κανω ο,τι θελω???
Οσο αφορα την ισοτητα ...η κυρια Παναγιωταρα ειναι πολυ αντιπροσωπευτικη για την ελληνικη πραγματικοτητα μια και η γυναικα μπορει να κερδισε πολιτικα και εργασιακα δικαιωματα αλλα δεν ελαφρυνθηκε απο τις λοιπες υποχρεωσεις που χρονια ανηκουν στις συζυγους μαμαδες...μια και λιγοι μονο ανατολιτες ελληνες ανδρες βοηθουν. Και για αυτο παλι οι γυναικες φταινε γιατι αυτες τους ανατρεφουν...μεγαλη κουβεντα βρε Κωδικα.
(παρεπιπτωντος να αναψω κανενα κερακι που μου ετυχε αντρας που βοηθα,οπως θελω να πιστευω οτι ετσι θα ειναι και οι μελλοντικες γενιες)

plus_

Παράθεση από: "black_velvet"
Βρε αδερφέ! μην μου τα κάνεις αυτά έτσι απότομα! δεν ξέρω από πού ν' αρχίσω πάλι   ]

δεν θα αλλαζα ουτε μια τελεία!!!

και συμπληρωνω πως κανενα προβλημα με τους κουβαλητες
και δεν με νοιαζει να κανω την χαμηλοβλεπουσα
και να πεταω και δυο φαγητα στην κουζινα....σιγα το πραμα!!!!
να ασχολουμαι με τη μενεγακη , να μην χαλαω το μανικιουρ,
να μου τα φερνει ολα πακετο..εεε και αν τρωω και κανενα
κρυο που και που ...γιατι τωρα ειναι καλυτερα?????
ή μηπως δεν τον τρωμε "κρυο" συχνα -πυκνα????
ουτε αποψη μου χρειαζεται να εχω...
ας εχει αυτος για μενα...

και να πω κατι......απο ποτε σε πρωτη γνωριμια φλερτ,
ενταχθηκε η ερωτηση "-Με τι ασχολεισαι κοπελια???"
για να εχω καλο ερωτημα?????
εδω εμεις ντρεπομαστε να ρωτησουμε και αυτωνων
πλεον ειναι η 2η ή 3η ερωτηση!!!! :evil:
"-με σενα ασχολουμαι κυριος  και τη βλακεια που σε δερνει!
μη στεναχωριεσαι...δεν θα ξεμεινεις απο 2ο μισθο!!!"
να πανε να δουλευουν ΟΛΗ μερα, να κανουν 2 και 3 δουλέιες
για να συντηρησουν την οικογενεια..
και εχουν να λενε πως εγινε η γυναικα σημερα....
τα μουτρα τους τα κοιταξαν που δεν καταδεχονται να δουλεψουν
2 διαφορετικες δουλειες...διοτι τους χαλα το πρεστιζ.....

plus_

antiope..
αλλη η Παναγωταρα, αλλη η Παναγιωταρεα...

black_velvet

Kastoras

κρατηστε αυτη τη μερα και δωστε τις υπολοιπες.......
για καθε ενδιαφερομενο αυτο

lucretia

Εγώ πάλι, αδιαφορώ πλήρως για το αν η Μπλακ Βέλβετ θέλει τον άντρα κουβαλητή και αν η Πλας θέλει να φτιάχνει όλη μέρα τα νύχια της, βλέποντας Μενεγάκη.
Περι ορέξεως, κολοκυθόπιτα λένε.

Κουρίτσα, ο φεμινισμός δεν βγήκε για να μας καθορίσει το πως θα φερόμαστε με τους γκόμενούς μας, αν θα φτιάχνουμε νύχια ή αν θα καθόμαστε σπίτι και θα μεγαλώνουμε τα παιδιά βλέποντας Πρωινό Καφέ.
Έχω την υποψία ότι ο φεμινισμός μιλάει για πραγματάκια όπως να ψηφίζουμε αν θέμε, να μπορούμε να βρίσκουμε δουλειά αν θέμε, να πληρωνόμαστε έναν αξιοπρεπή μισθό (αν θέμε πάλι), να περνάμε στα πανεπιστήμια, να πηγαίνουμε σχολείο αντί να μας κρατάνε στο σπίτι να μας εκπαιδεύουν για νοικοκυρούλες,  να σπουδάζουμε αν θέμε, να μπορούμε να οδηγούμε (αν θέμε και αν δεν έχουμε ξεκληρίσει το μισό ΚΑΠΗ Νίκαιας), και ένα σωρό άλλα πραματάκια που όταν ζούσε η προγιαγιά μου το 1821 δεν μπορούσε να τα κάνει γιατί ήταν "κοπέλα" και όχι "παιδί".

Ξέρω πάρα πολλές που βρηκαν το κορόϊδο και με πρόσχημα το "κάθομαι σπιτι να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου" βρίσκουν τον μήνα που θρέφει τους έντεκα και  κερατώνουν τον φουκαρά  που κάνει τρεις δουλειές με το pizza boy, από την απέραντη ανία τους. Αυτές λέγονται "νεοφεμινίστριες" και ίσως έχουν βρει το νόημα της ζωής...  :scratch:

Μέχρι όμως να το βρω και εγώ, προτιμώ να ζω σε μια κοινωνία που μου δίνει το δικαίωμα να επιλέξω εγώ το lifestyle μου με βάση τα γούστα μου και όχι με βάση το τι έχω στο βρακί μου.

Επειδή σας βλέπω πολύ χαλαρές όμως, προτείνω να πεταχτείτε μια βολτίτσα μέχρι την Saudi Arabia, να δείτε πόσα απίδια βάνει ο σάκος και μετά να έρθετε να μιλήσετε για Ανατολίτες, εκ του ασφαλούς.

Άιντε.

black_velvet

Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σου πω ολοκληρωμένα τι σκέφτομαι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Το μόνο που μπορώ σίγουρα να πω είναι πως δεν κατάλαβες την ειρωνεία της απάντησής μου. Και πως θεωρώ χειρότερους "ανατολίτες" τους υποκριτές που θεσπίζουν και "γιορτάζουν" τη "μέρα της γυναίκας". Νιώθω σαν "τ' αλογάκι που του δίνουν ζάχαρη κι ύστερα παίρνουν φόρα και χτυπούν" (όπως λέει σ' ένα τραγούδι της η Αφροδίτη Μάνου).
Γι' αυτό και θεωρώ χειρότερους ανατολίτες τούτους εδώ. Βλέπεις, στο σάουντι αράμπια ξέρεις ακριβώς με τι έχεις να κάνεις.  ]

lucretia

Ομολογω ότι δεν διέκρινα ειρωνεία αλλά κατάλαβα (λάθος προφανώς) ότι υπάρχει μια σύγχυση για το τι είναι ο φεμινισμός.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά που υπάρχει θέμα συζήτησης για την θέση της γυναίκας και το γυναικείο κίνημα, αναλωνόμαστε στο να λέμε το αν πρέπει να πλένει ο άντρας τα πιάτα και η γυναίκα να φοράει παντελόνια, ποιος θα ξεσκατίζει τα μωρά κτλ.

Αν θέλετε, το αναλύουμε περαιτέρω.

268 Επισκέπτες, 0 Χρήστες