Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 216
  • Total: 216

8 μαρτιου, γυναικεια μερα.

Ξεκίνησε από kodikas, Μάρτιος 09, 2008, 04:01:35 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jasper

Αναμφισβήτητο γεγονός οτι ζούμε σε μια ανδροκρατική κοινωνία.
Επίσης αναμφισβήτητα οι άνδρες έκαναν τον κόσμο σαν τα μούτρα τους χωρίς -ευτυχώς- την ευγενική μας αρωγή...

Όταν κάποιος λοιπόν μου μιλάει για ίσα δικαιώματα στα πολιτικά και οικονομικά πράγματα... αναρωτιέμαι αν μου κάνει και χάρη από πάνω...
Η γυναίκα καλείται να συμμετέχει σε έναν κόσμο όπως τον φαντάστηκαν, τον σχεδίασαν και τον κατάντησαν οι άνδρες οι οποίοι αφού εξαχρείωσαν το θηλυκό στοιχείο... τώρα μας επιτρέπουν να απελευθερωθούμε και παράλληλα να υποταχτούμε σε αξίες και κανόνες που αυτοί με το αρσενικό τους μυαλό θέσπισαν (το μυαλό που επί αιώνες απαξίωνε την γυναίκα).

Και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν σκέφτομαι πως -ειδικά στην πολιτική- από υπερβάλλοντα ζήλο ή αγωνία μη στερηθούν το προνόμιο της ισότητας... κάποιες γυναίκες ξεπέρασαν και τους άντρες σε αγριότητα.

"Ειναι η ημερα που πρεσβευει αγωνες ετων για ισοτητα, δικαιοσυνη, ειρηνη και αναπτυξη.
Αγωνες γυναικων για ισοτητα, ισονομια και ελευθερια που εγραψαν ιστορια"
γράφει ο Κώδικας.
Τους τιμώ και τους σέβομαι αυτούς τους αγώνες...
Το "για ισότητα και ισονομία" με τρομάζει...

Διεκδικώ λοιπόν σεβασμό σ' αυτό που πασχίζω να είμαι ή/και θα μπορούσα να γίνω αν οι καιροί το επέτρεπαν...
Τα υπόλοιπα είναι γόβες στιλέτο και καμένα σουτιέν

elix

Τι του ήρθε του θεού κι έφτιαξε και γυναίκα;
Καλά δεν ήμασταν πριν;

Τώρα θα μου πεις, και η διαιώνιση του είδους;

Σιγά τα λάχανα!!!
Οι αμοιβάδες πώς πολλαπλασιάζονται ε;
Μια χαρά τις βρίσκω, ζουν και βασιλεύουν εκατομμύρια χρόνια.
Είναι δε και συμπαθέστατες.

...........
Κατόπιν των ανωτέρω ωρίμων και εμβριθών σκέψεων, προτείνω:

[size=18]Στις 8 Μαρτίου να εορτάζεται η μέρα της αμοιβάδας !!![/size]

download

Το μισό του ουρανού είχε πει ο Μάο ότι τους ανήκει
Ούτε ένα αστέρι λιγότερο ούτε ένα αστέρι περισσότερο προσθέτω εγώ
Ας απλώσουν το χέρι να το πάρουν, δικαιωματικά τους ανήκει.
Η Ιστορία γράφτηκε από άντρες διότι μόνο άντρες έγραφαν τα τελευταία 2.500 χρόνια.
Εξαίρεση αυτός ο αιώνας που άρχισαν οι γυναίκες να γράφουν οπότε υπάρχουν στην Ιστορία.
Μεγάλο το κενό που πρέπει να καλυφθεί αλλά ο δρόμος είναι στρωμένος και έτοιμος  

(Ο από πάνω με τις αμοιβάδες ας προσέχει τα μαλάκια. Ενίοτε πειράζουν στο στομάχι και φέρνουν αρνητικές παρενέργειες σ όλο το πεπτικό σύστημα)

kodikas

κυριες μου, κανενας δεν θα σας χαρισει τιποτα,
αν δεν το διεκδικησετε μονες σας.
ναι, ο κοσμος μας ειναι ανδροκρατουμενος.
ναι, η ισοτητα ειναι μακρινο ακομα ονειρο.
 θα συνεχισει ομως να ειναι οσο οι ιδιες οι γυναικες αποδεχονται
μια μοιρα στην οποια τις εταξαν πατροπαραδοτα κοινωνικα εμφυτευματα.
οσο κυριαρχει ο πεσιμισμος και η θεωρια οτι τιποτα δεν αλλαζει,
θα διαιωνιζεται η συντηρηση.

download

Κύριοι
Καλά κάναμε και γράφουμε τόσο αργά διότι αν μας έπιαναν τώρα θα τρώγαμε τον μπλάστη κατακούτελα

Kastoras

Λοιπον ας βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα.
1ον Η κοινωνία μας τον τελευταιο αιώνα ειναι μητριαρχικη (αυτα τα λενε ειδικοι και οχι εγω και αν ειμαστε ειλικρινης το διαπιστωνουμε ευκολα)
2ον Σαφφέστατα γινονται προσπαθειες απο το κυριαρχο συστημα να υποβαθμιστει ο ρολος της γυναικας κυριως σαν μητερας και επειτα σαν εργαζομενης.
3ον Ποτε στην ιστορία τιποτε δεν χαρηστικε... ολα κατακτηθηκαν με αγωνες και αιμα
4ον Προτιμω να εορταζουν οι γυναικες 364 μερες το χρονο και τη μια να ειναι χαβαλες
5ον Οι ιδιες θα πρεπει πρωτα να αποριψουν αυτες τις ανουσιες γιορτες βαλεντινου κλπ
6ον Οι ιδιες θα πρεπει να χειραφετηθουν απεναντι στο αρσενικο
7ον Οι σχεσεις ειναι ισοτιμες οπως και τα παντα στη φυση στηριζονται σε μια ισοροπια
και 8ον Μην ξεχναμε το παραδειγμα του τυφλου που ανοιξε ξαφνικα τα ματια του πεναντι στον ηλιο...
οπως επισης και οτι η ελλεηνικη κοινωνια ακολουθει με διαφορα φασης 50 ετων τις ανεπτυγμενες της κ. ευρωπης.

katinaki

Ψηφίζω Κάστορα με 1.000! έχει το θάρρος της γνώμης του να τα λέει στις 10 παρά τέταρτο, ατρόμητος! Εύγε!

Και για να σοβαρευτώ πολύ ωραία τα έγραψαν και οι προηγούμενοι κύριοι.
Ποιος θα πεισει όμως τον εργοδότη μου να με αμείβει το ίδιο με τους άνδρες συναδέλφους μου? Εγώ παίρνω 0,79 λεπτά για το κάθε 1 ευρώ που παίρνει εκείνος.
Το βρήκα! θα κατέβω σ' απεργία.
Πιο βολικό θα τους έρθει βέβαια να με διώξουν και να πάρουν 1 ακόμα άντρα, που αν αρρωσταίνουν τα μικρά του θα βάλει τη γυναίκα του να κάτσει να τα νταντεύει... κι ας παίρνει και λιγότερα.  :wink:

Επίσης συμφωνώ σε όλα και με τις κυρίες Plus_, & Black Velvet . Δε θα με χάλαγε καθόλου ένας κουβαλητής. :D

jasper

Παράθεση από: "elix"Τι του ήρθε του θεού κι έφτιαξε και γυναίκα;
Καλά δεν ήμασταν πριν;

ψιτ  :P  εδώ και χρόνια έχει αποδειχτεί επιστημονικά οτι η πρωτόπλαστη ήταν γυναίκα...
(τα υποτυπώδη μεμέ σου είναι ένα μικρό σουβενίρ) :hah:

jasper

Παράθεση από: "kodikas"κυριες μου, κανενας δεν θα σας χαρισει τιποτα,
αν δεν το διεκδικησετε μονες σας.
ναι, ο κοσμος μας ειναι ανδροκρατουμενος.
ναι, η ισοτητα ειναι μακρινο ακομα ονειρο.
 θα συνεχισει ομως να ειναι οσο οι ιδιες οι γυναικες αποδεχονται
μια μοιρα στην οποια τις εταξαν πατροπαραδοτα κοινωνικα εμφυτευματα.
οσο κυριαρχει ο πεσιμισμος και η θεωρια οτι τιποτα δεν αλλαζει,
θα διαιωνιζεται η συντηρηση.

Κώδικα συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις και αναγνωρίζω τις καλές προθέσεις ενός ανοιχτόμυαλου άντρα...
Όμως αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι δεν θέλω να αποκτήσω ίσα δικαιώματα με τον άντρα σε έναν κόσμο που αμφισβητώ πατόκορφα τις δομές του.

Τουτέστιν εμείς οι γυναίκες πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον ξεχωριστό ρόλο που μπορούμε να παίξουμε στην ιστορία και τον πολιτισμό...
Προς το παρόν διεκδικούμε και παίρνουμε μόνο απ' τα έτοιμα...

Επίσης να πω οτι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα για μένα αν αμείβομαι το ίδιο με τον συνάδελφο άντρα... αφού δεν μπορώ να απολαύσω το προϊόν των κόπων μου σ' ένα κόσμο που κατάντησε επικίνδυνος σκουπιδότοπος μεταφορικά και κυριολεκτικά και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή...

Θέλω κοντολογής να διεκδικήσω τον ρόλο μου εξαρχής... κι αυτό είναι το δύσκολο γιατί κανένας άντρας ποτέ δεν θα μπορέσει να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που εξ ορισμού είναι πηγή ζωής άρα και υπερασπιστής της...

jasper

Παράθεση από: "download"Το μισό του ουρανού είχε πει ο Μάο ότι τους ανήκει
χάος ανάμεσα σ' αυτά που έλεγε και σ' αυτά που έκανε... μιλάς για τον ηγέτη μιας χώρας που θεωρούσε και ακόμη θεωρεί μέγιστο παθητικό τα κορίτσια με αποτέλεσμα να δολοφονούνται αμέσως μετά την γέννα (δεν λέω οτι τα έτρωγαν κιόλας γιατί αυτό μπορεί να είναι και αμερικάνικη προπαγάνδα) ]Ούτε ένα αστέρι λιγότερο ούτε ένα αστέρι περισσότερο προσθέτω εγώ[/quote]
εγώ θα έλεγα να μη τα μοιράσουμε αλλά να τα συμμεριστούμε...

Παράθεση από: "download"Ας απλώσουν το χέρι να το πάρουν, δικαιωματικά τους ανήκει.
το θέμα καμμιά φορά δεν είναι τι παίρνεις... αλλά τι σ' αφήνουν να δώσεις

Παράθεση από: "download"Η Ιστορία γράφτηκε από άντρες διότι μόνο άντρες έγραφαν τα τελευταία 2.500 χρόνια.
Εξαίρεση αυτός ο αιώνας που άρχισαν οι γυναίκες να γράφουν οπότε υπάρχουν στην Ιστορία.
ουδέν σχόλιο (όταν δίδασκαν γραφή εμείς κάναμε καταναγκαστική κοπάνα) ]Μεγάλο το κενό που πρέπει να καλυφθεί αλλά ο δρόμος είναι στρωμένος και έτοιμος [/quote]
ο οποίος δρόμος οδηγεί σε εφιάλτη... κι αυτό γιατί ήδη έχει χαραχθεί η κατεύθυνση εδώ και αιώνες... (τον περπάτησαν ήδη μερικές όπως η Ολμπράιτ... η Κοντολίζα Ράις)... μερσί αλλά δεν θα πάρω

Παράθεση από: "download"Ο από πάνω με τις αμοιβάδες ας προσέχει τα μαλάκια. Ενίοτε πειράζουν στο στομάχι και φέρνουν αρνητικές παρενέργειες σ όλο το πεπτικό σύστημα)

Ο αποπάνω -γνωστός μάστορας του παραλόγου- είναι στο δικό μου απυρόβλητο ο,τι κι αν γράψει  :P

Word Girl

γυναίκες υπάρχουν παντού,Γυναίκες όμως λίγες

τι λένε τα αντράκια?

skou70

ti lene ta ... poia? :24:

ayta ta ypokoristika me trellainoun :24:

Word Girl

skou70

na exoun teliwsei to sxoleio i na kathontai akoma stin aithousa stis opoias ton pinaka grafeis?  :roll:

Word Girl

το δεύτερο φυσικά φυσικά..................άδικα έχω πιαστεί τόσες ώρες???

216 Επισκέπτες, 0 Χρήστες