Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 606
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 576
  • Total: 576

6 Νεκροι στο Αιγαιο..

Ξεκίνησε από Rakendytos, Μάρτιος 27, 2008, 08:25:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

Μια ..ειδησουλα που δεν την ειπαν τα καναλια της τιβι αλλα συνεβη..

Ναυαγιο στις ακτες Αϊδινιου νοτια της Σαμου.. Βυθιστηκε βαρκα με αγνωστο αριθμο μεταναστων.. βρεθηκαν 6 πτωματα.. το ενα αναγνωριστηκε.. Προκειτε για την Αϊσε Αμπτουραχμαν.. η κοπελα απο την Σομαλια.

Πηγη: http]
και στο σαητ μεταναστων  :arrow: http]

κώστας

Εμένα θα μου επιτρέψεις να εκφράσω τη διαφωνία μου...
Καταρχήν η επίκληση των καναλιών (που δεν μετέδωσαν την είδηση), περνάει το μήνυμα ότι τα κανάλια είναι το κατεξοχήν μέσο πληροφόρησης.
Γνωρίζουμε όμως ότι τα ΜΜΕ είναι απλώς διαμορφωτές της κοινής γνώμης κι ακόμη κι αν το γνωρίζουμε, η αλήθεια είναι ότι καταφέρνουν να μας τη διαμορφώνουν.
Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις διαφημίσεις]
eLe

Rakendytos

Ρε Κωστα.. μου θυμιζεις το αστειο με τον Κομουνιστη και το δαχτυλο..  :D
Εγω απλα σε ενημερωνω πως συμβαινει και αυτο.. το τι νιωθεις να το πεις στον ψυχολογο σου..

Το τι κανω γι αυτο.. εγω το γνωριζω και δεν το διατυμπανιζω..
παντως σημερα στο Συνταγμα εχει μια πολυ καλη αντιφασιστικη αντιρατσιστικη συναυλια.. πολλες και καλες οι συμμετοχες και τα μηνυματα

συμμετεχουν οι καλλιτεχνες...

Γιάννης Γιοκαρίνης * Στάθης Δρογώσης * Γιώτης Κιουρτσόγλου * Μαρίζα Κωχ * Πάνος Μουζουράκης * Λάμια Μπεντίουϊ * Λάκης Παπαδόπουλος * Νατάσα Παπαδοπούλου * Θανάσης Παπακωνσταντίνου * Μύρωνας Στρατής * Μανώλης Φάμελος * Γιάννης Χαρούλης * Alejandro Diaz * Martha Moroleon * Βασίλης Βασιλάτος «Ιστορίες για Κρουστά» * Δίνη * Έλιτρον * Ελελεύ * Ερίσμα * Πρώτες Γιορτές * Υπόγεια Ρεύματα * Clandestinos * Graviton * Baduca * Kilombo * Lopez Lumbu * Magic De Spell

διοργανωτες (μη με χρεωσουν για παραπληροφορηση)
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, YRE-Νεολαία ενάντια στο ρατσισμό στην Ευρώπη, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», Υπερπόντια Πακιστανική Συμμαχία, Κοινότητα Μπαγκλαντές, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Παγκόσμια Πορεία Γυναικών (Ελληνικό Δίκτυο), Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Σύλλογος της Μαροκινής Κοινότητας Ελλάδας, ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Καμπάνια «Όχι στο ρατσισμό από την κούνια», Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας-Τουρκίας (ΚΑΠΑ), Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος Φιλίας «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», Εθελοντική Εργασία Αθήνας, Μέτωπο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών της Τουρκίας (HOC), Ένωση Εργαζομένων, Ανοιχτή Πόλη, Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι, Δημοτική Κίνηση «Στάση Βύρωνα», Λιμάνι της Αγωνίας, Φοιτητικοί σύλλογοι, Σύλλογος ΠΜΣ Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας, Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων, Αριστερά Σχήματα, Παιδεία Μάχης, Φοιτητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα, Μαθητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα, Μαθητικό Ξεκίνημα, Μαθητικό έντυπο «Εκτός Ύλης», Νεολαία ΣΥΝ, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, Ξεκίνημα, Κόκκινο, ΟΚΔΕ/Σπάρτακος, ΚΟΕ, Οικολόγοι-Πράσινοι

Η συναυλια (αν δεν βρεξει παλι) αρχιζει στις 6 το απογευμα..

Rakendytos

Ουπς... το κρασι το χτεσινο με πειραξε..  :D

Σημερα ειναι Πεμπτη..

[size=18]Η συναυλια ειναι αυριο Παρασκευη![/size]

katinaki

κρίμα για τους μετανάστες... Κρίμα που μένω τόσο μακριά και θα χάσω τη συναυλία

κώστας

Ευτυχώς που υπάρχουν οι φασίστες και οι ρατσιστές και γίνεται καμμιά "αντι-" συναυλία...
eLe

Rakendytos

εισαι μαλακας..
γιατι?
γιατι δεν εισαι φασιστας..  :)

Σορι δεν βρισκω αλλο χαρακτηρισμο..ας κοπει..

Pappas10

Από το βιβλίο του Χρόνη Μίσιου "Χαμογέλα ρε... τι σου ζητάνε;"

"... διότι όταν ο άλλος έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι, ή σαλτάρεις και του παίρνεις το ένα από τα δύο ή κάθεσαι ήσυχα ήσυχα και τον βλέπεις να το τρώει... καπίτο; ...."

Αφού δεν φέρνουν Led Zeppelin δεν πάω σε συναυλία.

Μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Rakendytos

Καλα εσυ σκοτωθηκες νωρις..  :P

Τον συντροφο Χρονη τον εχω γνωρισει προσωπικα.. τις καλυτεροτερες ατακες τις εχει πει λαηβ..  :D

Εγω παντως δεν θα πω ατακα του.. θα πω πως κοιτουσα ενα βιντεοκλιπ προσφατα.. του Σωκρατη Μαλαμα (Στην Αμερικη) και εδειχνε τους μεταναστες πριν 100 χρονια  σαν τα σταφυλια στο πλοιο για την Αμερικη..
100 χρονια μετα δεν εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα..

κώστας

rakendytos,
αποκωδικοποίησες Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Ω-Σ όσα ήθελα να περιγράψω για το μήνυμα που περνάς.
eLe

Rakendytos

Εγω αγαπητε δεν θελω να περασω κανενα μηνυμα..
επαναλαμβανω ενημερωση εκανα..
Αν θες να λαβεις μηνυμα πανε στην συναυλια.. η στο αντιρατσιστικο φεστιβαλ τον Ιουνιο.. (δεν γνωριζω που και ποτε ακριβως θα γινει)

Να ζητησω επισης ενα συγνωμη για τον χαρακτηρισμο.. ηταν αυθορμητο..

Pappas10

Παράθεση από: "Rakendytos"Καλα εσυ σκοτωθηκες νωρις..  :P

Τον συντροφο Χρονη τον εχω γνωρισει προσωπικα.. τις καλυτεροτερες ατακες τις εχει πει λαηβ..  :D

Εγω παντως δεν θα πω ατακα του.. θα πω πως κοιτουσα ενα βιντεοκλιπ προσφατα.. του Σωκρατη Μαλαμα (Στην Αμερικη) και εδειχνε τους μεταναστες πριν 100 χρονια  σαν τα σταφυλια στο πλοιο για την Αμερικη..
100 χρονια μετα δεν εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα..

Αν τα πράγματα είναι όπως και πριν από έναν αιώνα, τότε ένας αιώνας "επαναστατικής δράσης" ήταν ένα τίποτα.

Απ' όποια πλευρά κι αν το δεις, πάρα πολλά πράγματα είναι διαφορετικά. Η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή αλλά δεν θα χαρακτηρίσω ιερόσυλο τον νεκροθαύτη αλλά εκείνον που σκοτώνει.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα - για εμένα - είναι φιλολογία. Και όσο θα στάζουν τα κεραμύδια, η θέση μου θα είναι πάντα η ίδια.

Ή ΝΤΟΥ Ή ΤΣΟΥ

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ... (πως το έχασες ρε ΆΧΡΗΣΤΕ Τζίγγερ αυτό το πρωτάθλημα;;;;)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Rakendytos

Ο καθενας εχει τον τροπο του.. (για ΝΤΟΥ)
το θεμα δεν ειναι αυτο ομως..
Το θεμα ειναι οτι συμβαινει.. το μαθαμε.. πνιγηκαν..

Pappas10

Παράθεση από: "Rakendytos"Ο καθενας εχει τον τροπο του.. (για ΝΤΟΥ)
το θεμα δεν ειναι αυτο ομως..
Το θεμα ειναι οτι συμβαινει.. το μαθαμε.. πνιγηκαν..

Και το καλοκαίρι πνίγονται στις παραλίες περίπου 120 άνθρωποι κάθε χρόνο. Για κάποιους μαθαίνουμε, για κάποιους όχι.

Το θέμα που ακριβώς είναι.

Η προσωπική μου γνώμη, φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος, είναι ότι αυτού του είδους η "αστική ευαισθητοποίηση" και τα όργανα της (είτε συναυλίες διαμαρτυρίας είτε δημοσιεύσεις σε (επι)κριτικά sites, είτε πορείες που σταματάνε στις πύλες της βουλευτικής εξουσίας) είναι μέρος και όχι δυνητική λύση του προβλήματος.

Όπως λέει και η Βλαχοπούλου στο "Η Θεία μου η Χίπισα" στην (ΚΑΡΑΚΟΥΚΛΑΡΑ) Νόρα Βαλσάμη "... αν θες να φωνάξεις για τα δικαιώματα των αδυνάτων, πιάσε το χέρι μου, άνοιξε το παράθυρο κι έλα να φωνάξουμε μαζί..."

"... όταν η αράχνη θα νοιώθει ευφυής, στριμωγμένη στο Μπετόν της Οροφής..." να δω πόσες συναυλίες διαμαρτυρίας θα γίνονται ακόμα.

Φιλικά πάντα,

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Rakendytos

Μιχαλη με πεθανες..
Αλλο να λιαζεις την κορμαρα σου.. να τσακιζεις τα κοτοπουλα σου.. και να πνιγεσαι απο αναροφηση..
και αλλο αναζητωντας ενα καλυτερο αυριο..
Τελος παντων..

576 Επισκέπτες, 0 Χρήστες