Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 284
  • Total: 285
  • Leon

Η ΚΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟ 2007

Ξεκίνησε από monotonik, Απριλίου 15, 2008, 01:21:25 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

monotonik

Η Κίνα εκτέλεσε περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου το 2007, στέλνοντας στο θάνατο 470 ανθρώπους, παρά τη μείωση σε απόλυτο αριθμό σε σχέση με το 2006, ανέφερε η Διεθνής Αμνηστεία.

Το Ιράν στη δεύτερη θέση, με διπλάσιες εκτελέσεις (απορία: γιατί δεν τις λένε φόνους;), διπλάσιους από το 2006

Οι Η.Π.Α. στην πέμπτη θέση

Οι αναλυτές συμφωνούν, όσον αφορά την Κίνα, ότι τα πορίσματα της έκθεσης ενώ θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα στο εξωτερικό, δεν πρόκειται να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στους κατοίκους της.

Περισσότερα από 60 αδικήματα τιμωρούνται με θάνατο στην Κίνα, μεταξύ των οποίων η διακίνηση ναρκωτικών, υπαιξέρεση και άλλες οικονομικές ατασθαλίες.

Η αμνηστία άσκησε σκληρή κριτική σε χώρες για την πολύ αυστηρή εφαρμογή της θανατικής ποινής. Χαρακτηριστική περίπτωση, η εκτέλεση ενός 13άχρονου στο Ιράν.

(Καθημερινή 15/4/08)

monotonik

Παράθεση από: "monotonik"Η Κίνα εκτέλεσε περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου το 2007, στέλνοντας στο θάνατο 470 ανθρώπους, παρά τη μείωση σε απόλυτο αριθμό σε σχέση με το 2006, ανέφερε η Διεθνής Αμνηστεία.

Το Ιράν στη δεύτερη θέση, με διπλάσιες εκτελέσεις ((απορία: γιατί δεν τις λένε φόνους; ), διπλάσιους από το 2006

Οι Η.Π.Α. στην πέμπτη θέση

Οι αναλυτές συμφωνούν, όσον αφορά την Κίνα, ότι τα πορίσματα της έκθεσης ενώ θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα στο εξωτερικό, δεν πρόκειται να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στους κατοίκους της.

Περισσότερα από 60 αδικήματα τιμωρούνται με θάνατο στην Κίνα, μεταξύ των οποίων η διακίνηση ναρκωτικών, υπαιξέρεση και άλλες οικονομικές ατασθαλίες.

Η αμνηστία άσκησε σκληρή κριτική σε χώρες για την πολύ αυστηρή εφαρμογή της θανατικής ποινής. Χαρακτηριστική περίπτωση, η εκτέλεση ενός 13άχρονου στο Ιράν.

(Καθημερινή 15/4/08 )

κώστας

Δεν αντιλαμβάνομαι ποιο το νόημα να επικρατήσει ένα παγκόσμιο σύστημα αξιών, μία παγκόσμια ηθική.
eLe

monotonik

Οι κοινωνίες μας, θέλουν σκλάβους, όχι ανθρώπους ολοκληρωτικά αφοσιωμένους στην ελευθερία.
Οι κοινωνίες θέλουν σκλάβους, επειδή όλες οι επενδύσεις και τα συμφέροντα θέλουν υπακοή.
Αυτή είναι η βασική έννοια, της κρατούσας "παγκόσμιας" ηθικής. (τα εισαγωγικά στο παγκόσμιας αφορούν τους παπούα. Υπάρχουν κι αυτοί. Δεν είμαστε μόνο οι και καλά προηγμένοι).

Η παρατήρηση σου όμως άπτεται, το περί της ύπαρξης της θανατικής ποινής στις κοινωνίες μας.

Και ερωτώ λοιπόν εγώ. Θεωρείς/είτε απαραίτητη την ύπαρξη της θανατικής ποινής;

κώστας

Ξεκινώντας από το τέλος...όχι, δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής.
Δεν είναι όμως αυτή η ουσία του σχολίου μου ούτε περί αυτής άπτεται η "παρατήρησή" μου.

Αν η κοινωνία μας, θέλει σκλάβους, αυθόρμητα δημιουργείται η απορία]
eLe

monotonik

Σε άλλο σάιτ, παραπολυπληθέστατο, λέω ας βάλω ένα θεματάκι "υπέρ ή κατά της θανατικής ποινής", τόσος κόσμος εδώ, να δω τι παίζει. Σχεδόν 80% των απαντήσεων, (είχε πολλές...), ήταν υπέρ. Το ποσοστό είναι ακριβές. Κάθησα και τα μέτρησα, γιατί λέω, δεν μπορεί, ίσως έχω λάθος εντύπωση... 80%. Το ερώτημα το έθεσα συναισθηματικά. "Βιάζουν και τεμαχίζουν το παιδί σας". Εκεί να δεις ένστικτα....  
Οι ιδέες μας καμμιά φορά, μας εμποδίζουν να δούμε πόσο πίσω σαν κοινωνίες είμαστε.
Παράθεσηποιος μπορεί εύκολα να πει ότι είναι υπέρ της θανατικής ποινής; κανείς ή ελάχιστοι.
Όταν λέω "άπτεται" = θίγει. Γενικό είναι, δεν θεωρώ ότι το έθεσες εσύ.

Κώστα, δεν με παρακολουθείς, δεν με παρακολουθείς... λέω σκλάβοι των εταιρειών/επενδύσεων και των συμφερόντων. Τα λεφτά, τα μπικικίνια μας θρέφουν το εγώ. Αρχή πρώτη αυτή, μακράν. Απόλυτο.

ΠαράθεσηΑν η κοινωνία μας, θέλει σκλάβους, αυθόρμητα δημιουργείται η απορία: σκλάβους...ποιων;
Απαντώ: προφανώς, η κοινωνία μας, θέλει και αφεντικά...αλλιώς δεν έχουν νόημα οι σκλάβοι Επομένως, δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα όπως αφήνεις να διαφαίνεται.

Συμφωνώ με όσα λες για την παγκοσμιοποίηση.

κώστας

Δέχομαι ότι το ποσοστό υπέρ της θανατικής ποινής είναι όπως το λες ή εν πάση περιπτώσει, πολύ μεγάλο.

Στο σημείο αυτό, έχω να διηγηθώ, πραγματικό γεγονός που συνέβη σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο, στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές που αποτελούσαν την "αφρόκρεμα"]
eLe

monotonik

Οκ. Κατάλαβα κάπως την "εγκεφαλική σου λειτουργία" :).

Γιατί οι "σαφείς υπαινιγμοί" σου είναι συμπυκνωμένοι και δεν μπορούσα να βγάλω συννενόηση.

sevenseas

[quote user="κώστας" post="292030"]Δέχομαι ότι το ποσοστό υπέρ της θανατικής ποινής είναι όπως το λες ή εν πάση περιπτώσει, πολύ μεγάλο.

Στο σημείο αυτό, έχω να διηγηθώ, πραγματικό γεγονός που συνέβη σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο, στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές που αποτελούσαν την "αφρόκρεμα"][/quote]

αυτο το εφιαλιτκο σεναριο Κωστα
εχει γινει ταινια

το killwithme.com

αυτη η ευθυμη γαλαρια
ο πεσε κατω οχλος
ειναι οτι πιο απαισιοδοξο παρατηρείται στην κοινωνια

η παρακολουθηση του καψιματος των μαγισσών στον Μεσαιωνα
η εκτελεση των σε κεντρικες πλατεις από τους Γερμανους
δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτε

από το μενομενο πληθος
που ειναι ετοιμο να λιντσαρει τον ενοχο !!!!!!!!!!!!!!!!
να τον φτυσει
να τον ξεφτυλισει
να βγει στα καναλια και να βγαλει ολα τα απωθημενα εναντιον του

7~

284 Επισκέπτες, 1 Χρήστης