Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 401
  • Total: 401

ΣΦΥΡΑ ΤΟ ΧΑΪΒΑΝΙ, ΕΛΗΞΕ.

Ξεκίνησε από kodikas, Απριλίου 23, 2008, 07:33:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kodikas

Τι τιτλο θα εβαζε καποιος αν μιλουσε για,

Μια χωρα που δεν μπορει να αντιμετωπισει την πραγματικοτητα και συνεχως δημιουργει μια άλλη υψηλη και ωραια, ηρωικη και πενθιμη;
Μια χωρα που ζει στην ονειρωξη της υπεροχης της, του μεγαλειου της φυλης, της ανωτεροτητας της;
Μια χωρα που μετατρεπει τα παντα σε ιερο πολεμο, σε πατριωτες και ριψάσπιδες, σε εχθρους και φιλους;
Μια χωρα που βλεπει παντου διεθνεις συνωμοσιες, συμφεροντα και κατεστημενα που πανε να την αμαυρωσουν;
Μια χωρα με τις ελληνορθοδοξες αρετες, με τα ιερα και τα οσια, μια χωρα που σκορπιζει τα φωτα του πολιτισμου στους βαρβαρους;

Και για τους πολιτες της.

Που υπερηφανοι, εμπλεοι εθνικου μεγαλειου, με το βαρος της τρισχιλιετους ιστοριας τους, αυταρκεις, ικανοποιημενοι, ανωτεροι,
στιβαζονται σε παμπαλαια πλοια, αντιμετωπιζουν την εγκληματικη ανεπαρκεια του κρατους, πεφτουν θυματα της ληστρικοτητας του,
απομυζουνται από μονοπολιακα καρτελ, καιγονται στις πυρκαγιες, πνιγονται στις πλημμυρες, σκοτωνονται στις εθνικες οδους.
Τους  πολιτες που χανονται υπερηφανοι, μοναδικοι, αναδελφοι, αυταρκεις, δυστυχισμενοι.

Τι θα περιεγραφε καλυτερα ,

Μια χωρα που προτιμα τη σιγουρια του παρελθοντος, που ερμηνευει τον κοσμο με ορους προηγουμενης εποχης, που τοποθετει τον εαυτο της σε σχηματα παλιοτερα.
Μια χωρα που δεν μπορει να ξεχωρισει τι είναι προοδευτικο και τι αντιδραστικο, τι είναι τιμιο και τι ατιμο, τι σημαινει πολιτισμος.
Μια χωρα χωρις ιδεολογια και συλλογικες αξιες.

Η ξεφτιλα του μεγαλειου ή το μεγαλειο της ξεφτιλας;

elix

Χωρίς το σχόλιο να απευθύνεται και να θεωρεί υποκείμενό του, το θεματοθέτη και προς πρήληψη όποιας παρανόησης...

Τι τίτλο θα έβαζε κάποιος αν μιλούσε για:

Κάποιον  που υψώνει στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας κατά των κακώς κειμένων ένθεν κακείθεν, χρησιμοποώντας για τηλεβόα ένα αθόρυβο πληκτρολόγιο.

Κατακεραυνώνει τα πάντα με κεραυνούς, που ναι μεν αυτός θεωρεί ότι αυτοδίκαια τους κατέχει και  τους εξαπολύει κατά αδίκων και δικαίων, ωστόσο δεν συλαμβάνεται για την παράνομη κατοχή τους ως συλαμβάνεται ο αφελής κάτοχος πασχαλινών κροτίδων.

Ζει σε μια χώρα που κι αυτός είναι συνένοχος με χίλιους δυο τρόπους για την πορεία της.

Δέχεται ή και ανέχεται στην καλύτερη περίπτωση τον Αλβανό κηπουρό γιατί είναι φτηνός.
Δεν μπορεί να πει όχι στο μικροεργολάβο, γιατί είναι κουμπάρος του φυσικά και μόνο, όταν του λέει παραμονές εκλογών να του καλουπώσει μια ¨δεξαμενή¨ στο οικοπεδάκι κοντά στην παραλία που μετά θα γίνει αποθηκούλα που μεγαλώνει ως δια μαγείας χρόνο με το χρόνο, έτσι που μεθαύριο θα πάει να ψήσει το αρνί στο εξοχικό.

Θεωρεί εαυτόν –και πάλι αυτοδικαίως- εκτός του κρινομένου συστήματος, έχοντας την ασυλία που του προσφέρει το ίδιο σύστημα.
Αυτός που, κρατώντας πύρινη ρομφαία, καταστηλιτεύει τη σήψη, με την ίδια ρομφαία ανασκαλεύει τα σεσηπότα  μήπως τυχόν και κάποιο δικό του σεσηπός παράπεσε εκεί μέσα για να το ανασύρει ως μηδέποτε συμβάν.

Αυτός που φτιάχνει τη χώρα του, με:
τις ανοχές του, τον ωχαδερφισμό του, τους καθημερινούς συμβιβασμούς του, την από καναπέ ρητορεία του, τη βόλεψή του, την αυτοικανοποίηση και αυτοδικαίωση – εγώ σας τα΄πα ρε, εσείς κοιμάστε- , το ¨πολεμείστε για να δοξαστούμε¨.

Αυτός ο ίδιος που:
εξαπολύει μύδρους που τους πιστεύει αποτελεσματικούς, έστω και βραδυφλεγείς- τουλάχιστον τα λέει τώρα και κάποτε τα παιδιά του θα δρέψουν τους καρπούς των μύδρων του- μόνο που αυτοί οι μύδροι το πιθανότερο είναι να περισυλλεγούν από κάποια ομάδα εξουδετέρωσης βομβών, αναθεματίζοντας το μυδραλιοβόλο τους για την κατάντια τους-.

Αυτός λοιπόν, ο συμπαθής –κατά τα άλλα-της διπλανής πόρτας  μέσα στην αυταρέσκεια του και το απυρόβλητο...

Αυτός είναι ο βασικός ένοχος...
που, πειθαρχώντας στο βασικό ένστικτο της επιλογής της πλέον δυνατής ανώδυνης ζωής- τούτο δεκτό όσον αφορά το ατελές του ανθρώπου και απαράδεκτο όσον αφορά τον υποτιθέμενο αγώνα για την τελείωσή του- ...

μας διδάσκει την ουτοπία.

Nemesis

Παράθεση από: "elix"....
Ζει σε μια χώρα που κι αυτός είναι συνένοχος με χίλιους δυο τρόπους για την πορεία της.

....

Αυτός λοιπόν, ο συμπαθής –κατά τα άλλα-της διπλανής πόρτας  μέσα στην αυταρέσκεια του και το απυρόβλητο...

Αυτός είναι ο βασικός ένοχος...
που, πειθαρχώντας στο βασικό ένστικτο της επιλογής της πλέον δυνατής ανώδυνης ζωής- τούτο δεκτό όσον αφορά το ατελές του ανθρώπου και απαράδεκτο όσον αφορά τον υποτιθέμενο αγώνα για την τελείωσή του- ...

μας διδάσκει την ουτοπία.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου elix σε όλα και για μένα αυτός ο... βασικός ένοχος, είμαι εγώ 8) , είσαι εσύ, είναι ο διπλανός, δηλαδή είμαστε ΟΛΟΙ μας, αλλά επειδή δεν μπορώ να αλλάξω εσένα ή να διορθώσω τη δική σου οπτική για τα πράγματα, πρέπει ν' αρχίσω πρώτα από τον εαυτό μου, να αλλάξω πρώτα εγώ, να βρω τον "καλό" μου εαυτό ίσως.

κώστας

eLe

joking

άσχετο....

δυο Κυριακές πίσω, κατέβηκα για Κυριακάτικη εφημερίδα και για μια
ακόμα φορά είδα παρκαρισμένα* πάνω στην πλατεία της εκκλησίας που
βρίσκεται μπροστά στο σπίτι μου 10 αυτοκίνητα ....
(τα μέτρησα)

10 λεπτά αργότερα είχαν όλα στο παρμπρίζ μια μεγάλη κίτρινα σελίδα
που έγραφε με μεγάλα γράμματα ]

Xristina

Rakendytos

πες τα κοπελα μου..
εχουν πεσει με τα μουτρα ολοι.. και δεν σταυρωνω πριβε..  :(
(ασχετο) μηπως εχεις 5 ευρω?  :roll:

joking

αμάν!!
ανέβασε την ταρίφα ο μικρός.....

ΕΤΣΙ ανεβαίνει ο πληθωρισμός βρεεεεεε!!!

(όσο γι αυτά που έγραψε η meehr, έτσι ακριβώς συμβαίνει ... βλέπουν ότι
είσαι γυναίκα, μετά βλέπουν και την ηλικία και μετά σκέφονται "τι θέλει
η γριά η κότα στο e-κοτέτσι?? ψητό.... βουρ λοιπόν ....." αμ, κούνια που σας
κούναγε βλαμμένα...... να συμπληρώσω όμως ότι αυτό που συμβαίνει εδώ
είναι απλά αντανάκλαση της κοινωνίας "όξω" ...  κι εκεί σαν ένα κομμάτι
κρέας μας αντιμετωπίζουν ... βλέπεις η προσφορά είναι ατέλειωτη.... απλά,
"όξω" είναι λίγο ποιο συγκρατημένοι γιατί τους κοιτάζεις στα μάτια ... ]

katinaki

Παράθεση από: "meehr"

Συμφωνώ σε όλα και επαυξάνω.
Αυτό που διαπίστωσα εγώ είναι πως αν διαπιστώσουν (γιατί τους κάνω να διαπιστώσουν) ότι τσιτσί δεν έχει.... σε ξεγράφουν αυτοί  :cry:
Καλά ρε σεις... φίλοι δεν μπορούμε να 'μαστε δλδ?  :roll:

Rakendytos

αμεεεε δεν μ εχεις φιλο?
δωσε κι εσυ αλλα 5 ευρω.. :D

Τζοκ αη λοβ γιου κι ας μη μου καθεσαι!  :53:

katinaki

cna

Έτσι γίνονται πλούσιοι οι άνθρωποι...όχι σαν εμένα που τρέχω όλη μέρα...

Enia

το έχετε καταλάβει ότι ξεφύγαμε από το θέμα, ε?  :P

meehr... είμαι αρκετά μικρότερή σου, οπότε μου ακούγεται χαζό να σε συμβουλεύω εγώ, όμως, από την άλλη, το ίντερνετ έχει γίνει κομμάτι της ζωής μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Έχει δίκιο η τζο, ό,τι βρίσκεις εδώ το βρίσκεις και έξω. Κι αν χρειάζεται να είσαι κάπως επιφυλακτική, αυτό είναι για δική σου προστασία.
Εναλλακτικά, μπορείς αν θες να βγεις στην 'πιάτσα' φόρα παρτίδα απροστάτευτη, όταν όμως θα φας τα μούτρα σου (γιατί σίγουρα θα τα φας!), μην γκρινιάζεις μετά...! :roll:

Στο χέρι σου είναι να ξεσκαρτάρεις το όποιο 'καλό' ποσοστό, είτε είναι 5%, είτε περισσότερο, είτε λιγότερο, να κρατήσεις αυτούς που σου κάνουν και να προσπεράσεις τους υπόλοιπους.

plus_

η meehr πνιγεται απο τους αντρες
και μενα δε με πλησiαζει ουτε αρσενικο backspace gmt..

και τι ειναι το "τσιτσι" που λεει το katinaki?

black_velvet

πλας-πλας;

ιζ δατ ρίλι γιου;;;  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

401 Επισκέπτες, 0 Χρήστες