Πνευματική Ιδιοκτησία και Λιάπης

Ξεκίνησε από heinrich, Μαΐου 07, 2008, 10:54:31 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

heinrich

Λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της πειρατείας ανακοίνωσε ο Μιχάλης Λιάπης


Τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της πειρατείας ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Μ.Λιάπης κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη στήριξη της κυβέρνησης στους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους του πνεύματος.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «η πολιτεία έχει την βούληση να πατάξει την κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων και την πειρατεία. Γι αυτό άλλωστε και έχει διαμορφωθεί νομοθετικό πλαίσιο με ισχυρό νομικό οπλοστάσιο το οποίο θα εναρμονίζεται με τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών χωρών».

αλλά


Επιπλέον, ο κ. Λιάπης υπενθύμισε ότι το φαινόμενο της πειρατείας ταλανίζει όλες τις αναπτυγμένες χώρες και δεσμεύτηκε για τη λήψη μέτρων που θα συνδράμουν στην καταπολέμηση του.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε πως στο προσεχές διάστημα θα δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή, η οποία περιλαμβάνει μια λεπτομερή βάση δεδομένων, την εφαρμογή διοικητικού πρόστιμου σε πλανόδιους πωλητές και την πρόσβαση όλων των εμπλεκομένων φορέων στην απαραίτητη πληροφόρηση για τους παραβάτες.


Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών για τη δημιουργία καλύτερης αφίσας και καλύτερου συνθήματος με θέμα την πνευματική ιδιοκτησία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ερωτήματα
1) ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ποια η απαραίτητη πληροφόριση?
2) δηλ δεν θα κατεβάζουμε  torrent?
3) ο Λιάπης βγάζει πάντα τόσο γέλιο?

sevenseas

μην στενοχωριεσαι Χαινριχ

δεν εχουμε προβλημα στην Ελλαδα να κατεβαζουμε , οτι θελουμε και να αφοραζουμε από πλανοιδιους οα τα αριστουργηματα της μουσικής

αν προσεξες καλα την δηλωση του αφελεστατου κυρίου Λιαπη
( η φωνή του ρε παιδια θυμιζει Παξινού)

Επιπλέον, ο κ. Λιάπης υπενθύμισε ότι το φαινόμενο της πειρατείας ταλανίζει [size=24]όλες τις αναπτυγμένες χώρες [/size].