Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 590
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 507
  • Total: 507

Γενική απαγόρευση του καπνίσματος από το 2010

Ξεκίνησε από heinrich, Μαΐου 18, 2008, 01:24:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jcdenton

Παράθεση από: "Nemesis"Για μένα η λύση είναι να γίνουν μέρη που να πηγαίνουν μόνο αυτοί που καπνίζουν και μέρη μόνο για αυτούς που δεν καπνίζουν (άρα jcdenton μάλλον δεν θα τα πιούμε παρέα χιχιχι).

Χμμμμ τώρα που το διαβάζω δεν ξέρω αν θα μπορέσει να εφαρμοστεί, ρατσισμός δεν θα είναι και αυτό?

:roll:

Αυτό είναι άδικο. Εσύ θα μπορείς να έρθεις εκεί που πάω εγώ (απλά δεν θα καπνίσεις) ενώ εγώ δεν θα μπορώ να πάω εκεί που πας, γιατί θα είναι σαν τεκές.
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Enia

Βασίλη, κάνεις λάθος σε ένα σημείο: οι (πραγματικοί) καπνιστές ΔΕΝ μπορούν να πάνε σε χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.
Όταν είσαι εξαρτημένος από την νικοτίνη, δεν μπορείς 'απλά να μην καπνίσεις'...

lucretia

Αυτό είναι ένας ακόμη μύθος που συντηρείται από την βιομηχανία του καπνού για να παραπλανούν όσους καπνιστές προσπαθούν να το κόψουν. Σου ΄λένε "δεν μπορεις να μην καπνίσεις, είσαι εξαρτημένος, μην προσπαθείς άδικα".

Ομως όταν ο εξαρτημένος δεν κάνει χρήση των πραγματικών εξαρτησιογόνων  ουσιών  (αλκοόλ, οπιοειδή) δεν μπορεί να κοιμηθεί για 8 ώρες ήσυχος.
Αν έχεις δει ποτέ αλκοολικό, αν έχεις ζήσει τέτοιες καταστάσεις, θα παρατηρήσεις ότι μετά από τις 3-4 ώρες αρχιζουν τα στερητικά. Ρίγος, τρέμουλο χεριών, εφίδρωση, ανησυχια κτλ. Κλασσικά συμπτωματα εθισμού.

Οπως και σε ζώα στα οποία χορηγήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οπιοειδή, παρατηρήθηκαν ρίγη, μυικός τρόμος, εφίδρωση κτλ.

Ενώ οι καπνιστές, μια χαρά κοιμούνται 8ωρα και παραπάνω.

Άρα, το σώμα τους δεν αναζητάει την νικοτίνη όταν κοιμούνται.

Άρα, ο σωματικός εθισμός  από την νικοτίνη είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Εγώ λέω ότι αν θες το κόβεις.
¨Οπως και εγώ, αν θέλω μπορώ να κόψω τα γλυκά και τα μεζεδάκια.

Αλλά όταν θέλω να δώσω ένα άλλοθι στον εαυτό μου γιατί  βαριέμαι  και δεν μπορώ να ζοριστώ, το ρίχνω στον "εθισμό".

KostasD33

Παράθεση από: "lucretia"......
Ενώ οι καπνιστές, μια χαρά κοιμούνται 8ωρα και παραπάνω.

Άρα, το σώμα τους δεν αναζητάει την νικοτίνη όταν κοιμούνται.

Άρα, ο σωματικός εθισμός  από την νικοτίνη είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Εγώ λέω ότι αν θες το κόβεις.
¨Οπως και εγώ, αν θέλω μπορώ να κόψω τα γλυκά και τα μεζεδάκια.
.........

και το σεξάκι δεν είναι σωματικός εθισμός αλλά σε πολλούς αρέσει....
και μπορεί να υπάρχουν και άλλοι που λένε,  έλα μωρέ πως κάνεις έτσι ... άμα θες το κόβεις

lucretia

Σιγά βρε Θεοπούλα! "κόβεται το σεξ;"

:P

KostasD33

χε χε βρήκαμε το αδύνατο σημείο της..... ]

lucretia

Μάλλον το δικό σου είναι...
 :shock:

heinrich

το αδύνατο σημείο του Θεού

jcdenton

Παράθεση από: "Enia"Βασίλη, κάνεις λάθος σε ένα σημείο: οι (πραγματικοί) καπνιστές ΔΕΝ μπορούν να πάνε σε χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.
Όταν είσαι εξαρτημένος από την νικοτίνη, δεν μπορείς 'απλά να μην καπνίσεις'...

τουλάχιστον έχουν 2 (πιο) εφικτές επιλογές: 1) δεν πάνε στο μαγαζί ή 2) πάνε και δεν καπνίζουν (ή πετάγονται λίγο έξω και καπνίζουν εκεί). Εγώ τι επιλογές έχω; 1) δεν πάω στο μαγαζί και 2) πετάγομαι έξω για να ΜΗΝ καπνίσω; Όχι. Οι επιλογές μου είναι 1) σίγουρα δεν πάω στο μαγαζί ή 2) πιναθώς δεν πάω στο μεγαζί, γιατί αν πάω θα δακρύσουν τα ματία μου, θα μπουκώσει το αναπνευστικό μου και χίλια δυό άλλα.

Και κάτι ακόμη. Αναφέρθηκε παραπάνω πως να κάποιος ζεστένεται θα ανοίξει το παράθυρο. Όμως αν ο διπλανός κρυώνει, θα το κλείσει. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εδώ έχουμε ένα θέμα δημόσιας υγείας (αυτός που κρυώνει, ας βάλει μπουφάν - αυτός που δεν καπνίζει, δεν θα αναπνέει;), αισθητικής (μπαίνεις στην καφετέρια ή όπου αλλού θέλεις και βλέπεις σύννεφα καπνού παντού, λες και πλακώσανε οι ινδιάνοι και κηρύτουν πόλεμο). Όπως δεν μπορείς να κατ**ράς και να χέ*εις όπου θέλεις, για λόγους δημόσιας υγείας, δεν μπορείς να καπνίζεις όπου θέλεις.

Και στην τελική, το θέμα προκύπτει γιατί οι (Έλληνες) καπνιστές δεν μπορούν να παραδεχτούν κάτι. Δεν μπορούν να παραδεχτούν πως είναι τόσο εθισμένοι, που στην πραγματικότητα αδιαφορούν για το αν ενοχλείται ο άλλος ή όχι (έχει τύχει σε παρέα να πω σε γνωστό μου ότι με ενοχλεί ο καπνός του κι αυτός τον φυσούσε επάνω μου!).
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

heinrich

καπνιστές και αντικαπνιστές....
από την στιγμή που πάνω στο πακέτο αναγράφεται πως περιέχονται ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο, δεν τίθεται κάν θέμα συζήτησης.
το θέμα είναι πως επιτρέπεται να πωλείται νόμιμα κάτι που αποδεδειγμένα οδηγεί στο θάνατο.

Nemesis

Καλέ μου heinrich και το αλκοόλ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο και ας μην το γράφει πουθενά πάνω στο μπουκάλι του... και αυτό επιτρέπεται και πωλείται νόμιμα όμως.

:)

Nemesis

Παράθεση από: "jcdenton"Και στην τελική, το θέμα προκύπτει γιατί οι (Έλληνες) καπνιστές δεν μπορούν να παραδεχτούν κάτι. Δεν μπορούν να παραδεχτούν πως είναι τόσο εθισμένοι, που στην πραγματικότητα αδιαφορούν για το αν ενοχλείται ο άλλος ή όχι (έχει τύχει σε παρέα να πω σε γνωστό μου ότι με ενοχλεί ο καπνός του κι αυτός τον φυσούσε επάνω μου!).

Εδώ θα συμφωνήσω με τη Lucretia, πραγματικά ανάγκη έχω μερικά τσιγάρα και όχι και τα 16 που καπνίζω.

Οι περισσότεροι καπνιστές που γνωρίζω σέβονται αυτούς που δεν καπνίζουν, μου φαίνεται λοιπόν jcdenton ότι πρέπει να αλλάξεις παρέες :D

heinrich

Παράθεση από: "Nemesis"Καλέ μου heinrich και το αλκοόλ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο και ας μην το γράφει πουθενά πάνω στο μπουκάλι του... και αυτό επιτρέπεται και πωλείται νόμιμα όμως.

:)

η υπερκατανάλωση του αλκοολ οδηγεί σε θάνατο. Εξάλλου αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα.

Nemesis

Παράθεση από: "heinrich"η υπερκατανάλωση του αλκοολ οδηγεί σε θάνατο. Εξάλλου αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα.

πιστεύεις ότι θα το απαγορεύσουν ποτέ?  :)

kodikas

507 Επισκέπτες, 0 Χρήστες