Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 395
  • Total: 395

ENANTIA στον ρατσισμο..

Ξεκίνησε από Rakendytos, Μαΐου 28, 2008, 01:42:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

Όταν γεννιέμαι, είμαι μαύρος
Όταν μεγαλώσω, είμαι μαύρος
Όταν κάθομαι στον ήλιο, είμαι μαύρος
Όταν φοβάμαι, είμαι μαύρος
Όταν αρρωσταίνω, είμαι μαύρος
Κι όταν πεθαίνω, ακόμα είμαι μαύρος

Κι εσύ λευκέ άνθρωπε...

Όταν γεννιέσαι, είσαι ροζ
Όταν μεγαλώνεις, γίνεσαι λευκός
Όταν κάθεσαι στον ήλιο, γίνεσαι κόκκινος
Όταν κρυώνεις, γίνεσαι μπλε
Όταν φοβάσαι, γίνεσαι κίτρινος
Όταν αρρωσταίνεις, γίνεσαι πράσινος
Κι όταν πεθαίνεις, γίνεσαι γκρι

Και λες εμένα έγχρωμο;

Αυτο ηταν το ποιημα που προταθηκε απο τα Ηνωμενα Εθνη ως το καλυτερο του 2006.
Για τους περισοτερους Αγνωστο.. ομως η διαχρονικη του αξια εναντια στο ρατσισμο τεραστια!

Γραμμενο απο ενα παιδι απο την Αφρικη.

[/i]

κώστας

Έλα ντε, γελοίο.
Να τους λέμε απλά μαύρους.
eLe

Rakendytos

νταξυ εσυ εισαι και βουνισιος..
σου φαινονται πιο μαυροι..

Πανε καμια βολτα στην Πρεβεζα να μαυρισεις λιγο.. να μη ξεχωριζεις..  :D

lucretia

Χμμμμ... δεν ξέρω αν είμαι εκτός θέματος... αλλά είχα διαβάσει κάπου ότι οι ευρωπαίοι γιατροί που πηγαίνουν σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Αφρική είχαν πρόβλημα να ξεχωρίσουν το πως φαίνονται οι βασικές αλλοιώσεις του δέρματος σε άτομα της μάυρης φυλής.

sevenseas

δεν ειναι αδικο που λερωνομαστε μεις οι λευκοι με την σοκολατα [ππυ πεφτει επανω μας , ?

πρέπει στην Αφρικη να πουλανε μονο λευκή σοκολατα
να λερωνονται κι αυτοί
αμ τι?

Enia

Θα πεις κι άλλες αηδίες, σέβεν?  :x

Λουκ, όπως πχ μια αισθητικός στην Ελλάδα δεν θα ξέρει πιθανώς τι προϊόντα να προτείνει σε μια γυναίκα με εντελώς διαφορετικό χρώμα δέρματος από το σύνηθες μεσογειακό, έτσι και στην περίπτωση που λες.
Δεν μου κάνει εντύπωση, απλά θα έπρεπε πριν ξεκινήσουν να πάνε να βοηθήσουν να το έχουν σκεφτεί και να το έχουν μελετήσει λίγο παραπάνω.

sevenseas

Enia says

Λουκ, όπως πχ μια αισθητικός στην Ελλάδα δεν θα ξέρει πιθανώς τι προϊόντα να προτείνει σε μια γυναίκα με εντελώς διαφορετικό χρώμα δέρματος από το σύνηθες μεσογειακό, έτσι και στην περίπτωση που λες.
Δεν μου κάνει εντύπωση, απλά θα έπρεπε πριν ξεκινήσουν να πάνε να βοηθήσουν να το έχουν σκεφτεί και να το έχουν μελετήσει λίγο παραπάνω.

ο ορισμος της σοβαρότητας επί του θεματος
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

black_velvet

Δηλαδή 7 θεωρείς πως οι παθήσεις του δέρματος είναι αστείες;

Ή μήπως νομίζεις πως δεν υπάρχουν ασθένειες που παρουσιάζουν συμπτώματα αλλοίωσης του δέρματος;

Θεωρείς πως οι βασικές αλλοιώσεις στις οποίες αναφέρεται η λουκ έχουν να κάνουν με την αισθητική; Διαβάζοντάς το ξανά και ξανά, μόνο αυτό το συμπέρασμα δεν βγάζω]

Παράθεση από: "lucretia"Χμμμμ... δεν ξέρω αν είμαι εκτός θέματος... αλλά είχα διαβάσει κάπου ότι οι ευρωπαίοι γιατροί που πηγαίνουν σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Αφρική είχαν πρόβλημα να ξεχωρίσουν το πως φαίνονται οι βασικές αλλοιώσεις του δέρματος σε άτομα της μάυρης φυλής.

Μάλλον σε μπέρδεψε ο παραλληλισμός της Λίλας. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως ακόμη κι ένα μέλασμα στο πρόσωπο (για παράδειγμα), για το οποίο πολλές φορές ρωτάμε την αισθητικό κι όχι έναν δερματολόγο, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σύμπτωμα μιας σοβαρής ασθένειας.
Και φυσικά, το δέρμα δεν καλύπτει μόνο το πρόσωπο αλλά κι ολόκληρο το σώμα. Αλήθεια, το ξέρεις πως υπάρχει ακόμη και καρκίνος του δέρματος;

Ναι λοιπόν, είναι σοβαρό ζήτημα η γνώση κι αναγνώριση συμπτωμάτων. Όσο κι αν σου προκαλεί τον γέλωτα!

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

sevenseas

κυρα Κωνσταντίνα

μηπως
λεω μηπως
διαβασες το θεμα , που ανεβασε ο Ρακένδυτος?

μαλλον για ρατσισμο έλεγε

αν ,βεβαια , για σενα ρατσιμος και αισθητικη του δερματος εχουν σχεση παω πασο

Pappas10

Πάντως εγώ πιστεύω ότι το "Μαύρος" είναι καλύτερο από το "Έγχρωμος".  Και μάλιστα το είχα πει στο african - carribean society του Πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι δεν το εκτίμησαν αλλά ήταν και πολλοί που συμφώνησαν.

Αυτές οι παπαρολογίες του politicaly correct των αγγλοσαξώνων δίνουν το δικαίομα στο ρατσισμό και όχι το αντίθετο. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Προσωπικά, στο γκόλ του Ολισαντέμπε στην Τούμπα το 2004 η κραυγή "ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΥΡΕ..." δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα ρατσιστική. Ούτε και το "Ο Θεός είναι Μαύρος" του Γκούμα. Ενώ αν κάποιος φώναζε "Μπράβο ρε έγχρωμε" και ο Γκούμας έλεγε "Ο Θεός είναι έγχρωμος" νομίζω ότι θα νομίζανε πως μιλάμε για Sony Plasma και όχι για μπάλα και Θεούς.

Λέω εγώ τώρα... μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Πλάκα πλάκα... μπορούμε να σκεφτούμε έναν politicaly correct χαρακτηρισμό για τους μαύρους στην Ελλάδα;;;;

Εγώ προτείνω "Νοτιάνθρωπος" και "νοτιάνθρωποι" γιατί οι μαύρες φυλές συνήθως ζούνε νοτιότερα απ' ό,τι οι λευκές.

Κανείς άλλος καμία ιδέα;;;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

κώστας

Πάντως...σίγουρα όχι...χιονάνθρωπος  ]
eLe

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας"Πάντως...σίγουρα όχι...χιονάνθρωπος  ]

Πρότεινε κανείς το "χιονάνθρωπος"????... Για μαύρους μιλάμε όχι για τον Μητροπάνο...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

katinaki

σκουρόχρωμοι - μελανούρια :D

sevenseas

εκδηλώθηκε το Κατινακι

Κατινακι
πτησεις για Ναιρομπι δυο ημερησιως 9 πμ και 5 μμ

χεχεχεχεχε

Enia

(Γιώργο, θα πρότεινα να πιάνεις ολόκληρο το νόημα κι όχι μια λέξη μονάχα, κατά πως σε συμφέρει. Μην γίνεσαι ρεζίλι δικηγόρος άνθρωπος, κρίμα είναι!)

Μιχάλημ, γιατί να βρούμε άλλη λέξη? Διαμαρτυρήθηκε κανείς?
Εγώ είμαι της άποψης να αποκαλώ τον άλλο όπως εκείνος επιλέγει.
Κι αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο μπορεί να διαφέρει.

Έπειτα, το 'έγχρωμος' δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο τους αφρικανούς. Μάλλον σημαίνει γενικά το μη-λευκός, οπότε θα συμφωνήσω ότι ακούγεται πιο άσχημο και πιο ρατσιστικό από το 'μαύρος'.

395 Επισκέπτες, 0 Χρήστες