Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 523
  • Total: 523

Παναθηναϊκός - INTER 0-2

Ξεκίνησε από KostasD33, Σεπτεμβρίου 17, 2008, 10:32:04 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Μανάριμ Romanista είμαι λέμε...... από εποχής Falcao, Conti, Anzeleti

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="303553"][marquee direction=left]καλά αυτός μπριζονεται από μόνος του[/marquee]

Λοιπόν θα σου απαντήσω αναλυτικά

Πρώτος Είσαι βάζελος
Δεύτερον εξακολουθείς να είσαι βάζελος
Τρίτον φυσικά και είσαι βάζελος
Τέταρτον ποτέ δε παύεις να είσαι βαζελος
Πεμπτον ακόμα και με βουντού πάλι παράγωγα βεζελικά του πετρελαίου θα βγάλεις

Ο βαζελος είναι ιδέα βρε εσύ δεν έχεις ιδέα αφού είσαι φανατίλας κι ας κατεβάζεις όλα τα επιχειρήματα της Γης

Υ.Γ είσαι περίπτωση ορέ.......
και το ξέρεις.....

ε ρε πουλί που φάγαμε από τους Ιταλούς....

Ναι Μιχάλη το λέω και το πιστεύω εγώ αυτό. Όταν Ελληνική ομάδα παίζει με ξένη εγώ είμαι πάντα με την Ελληνική.
Εκτός αν είναι με την Roma οπότε εκεί έχω οπαδικα ένστικτα από τα φοιτητικά μου χρόνια.[/quote]

Κι εγώ είμαι πάντα με τις Ελληνικές ομάδες... εκτός κι αν είναι ο Ολυμπιλαγός που έχει ερυθρόλευκα χρώματα... όπως η σημαία των τούρκων.

Το ότι είμαι (αν είμαι) φανατίλας δεν σημαίνει ότι δεν έχω θέση ούτε ότι δεν συζητάω. Και να σου πω και κάτι πέρα από την πλάκα; Ένας από τους λόγους που λατρεύω τις ποδοσφαιροκουβέντες είναι γιατί μπορώ ανώδυνα και χωρίς προσωπικό, για τον συνομιλητή μου, κόστος να κοιτάξω που στηρίζει ο συνομιλιτής μου τις απόψεις του αλλά και πόσο μπορεί να επιχειρηματολογήσει.

Διότι είναι αστείο να οχυρώνεται κάποιος πίσω από το "είσαι φανατισμένος" και έτσι να προσπερνάει - και να αφήνει αναπάντητο - κάθε λογικό ή μη επιχείρημα ενάντια στη θέση του. Δηλαδή δεν έχει σημασία τι συζητιέται αλλά το πόσο παθιασμένος είναι ο συζητητής;΄Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή την προσέγγιση. Ο Διάλογος - για εμένα - δεν είναι μία αντιπαράθεση προσωπικοτήτων αλλά επιχειρημάτων. Πολλοί όμως αρέσκονται στο να αποδίδουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς και να αγνοούν τα επιχειρήματα. Για εμένα, αυτό είναι ρίξιμο της ασπίδας.

Όπως επίσης είναι αστείο να θεωρούμε εγώ φανατισμένος ενώ έχω πολλάκις καταθέσει τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζω αυτό που υποστηρίζω ενώ ο -οποιοσδήποτε - άλλος που απλά υποστηρίζει κάτι γιατί έτσι έμαθε να εμφανίζεται ως μη φανατικός. Και σε τελική ανάλυση τι σημαίνει "φανατισμένος" και γιατί είναι κακό; Θα δεχόμουν να μου πει κάποιος "Μιχάλη είσαι φανατισμένος γι' αυτό και γι' αυτό και αυτό είναι λάθος γι' αυτό και γι' αυτό". Ωραία λοιπόν είμαι φανατισμένος. Μέσα από όσα έχω γράψει κατά καιρούς σε συνάρτηση με την ομάδα που υποστηρίζω, το πρόβλημα που είναι ακριβώς;

Γιατί εγώ ο "φανατισμένος" ουδέποτε κατηγόρησα χωρίς στοιχεία τον αντίπαλο. Οι "μη φανατισμένοι" όμως εξακολουθούν να ονομάζουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ "ομάδα της χούντας" ενώ τα στοιχεία - μέρος των οποίων έχω παραθέσει κι εδώ - δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Όταν όμως ανέβασα το θέμα, κανένας "μη φανατισμένος" δεν βγήκε να πει έστω "Εντάξει Μιχάλης, έχεις δίκιο, και η δική μας ομάδα ευνοήθηκε από τη Χούντα αλλά και η δική σας" και να μου παραθέσει ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του. Και με τη λέξη "στοιχεία" δεν μιλάμε για συνεντεύξεις μιας μισότρελης συζύγου του δικτάτορα μετά από χρόνια αλλά για παραθέσεις αντίστοιχων αποσπασμάτων ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ σαν αυτά που εμφάνισα κι εγώ.

Δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ το να αρνείσαι να παραδεχθείς ότι η ομάδα του πειραιά ευνοήθηκε από τη Χούντα μολονότι τα στοιχεία είναι μπροστά σου;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ το να λοιδωρείς για τον ίδιο λόγο την αντίπαλη ομάδα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ Σ' ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΠΑΡΑΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ - στην τελική - ΤΟ ΝΑ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΧΟΥΝΤΑ Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ Η ΑΞΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;

Μη μου μιλάτε λοιπόν για φανατισμό. Ο Φανατισμός δεν είναι μόνο το πάθος με το οποίο υποστηρίζεις τη θέση σου αλλά ΚΑΙ το ήθος και η γνώση με το οποίο την υποστηρίζεις. Οι θέσεις του Ολυμπιλαγού δεν έχουν ήθος και γνώση και αυτό φάνηκε στο "Η πραγματική ομάδα της Χούντας". Αν λοιπόν εγώ είμαι φανατισμένος εξ' αιτίας του πάθους μου για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, όλοι οι οπαδοί της ομάδας με σήμα το κεφάλι είναι εξ' ορισμού φανατισμένοι γιατί θαυμάζουν μία ομάδα που έχει υποστηρίξει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ τόσο ανήθικες όσο και αστήρικτες θέσεις. Και όχι μόνο την θαυμάζουν αλλά γίνονται και φορείς αυτών των ανήθικων και αστήρικτων θέσεων. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ? ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ;  

Η Ταμπέλα του φανατισμού λοιπόν πάει πακέτο με την ταμπέλα του φίλου της ομάδας του Πειραιά από τη στιγμή που γίνεται φορέας της ανηθικότητας και του ψεύδους που χαρακτηρίζει αυτήν την ομάδα. Οποιοσδήποτε έχει αποκαλέσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ "ομάδα της Χούντας" είναι φανατικός ή άσχετος. Σχεδόν όλοι οι οπαδοί της ομάδας με σήμα το κεφάλι το έχουν κάνει. Δεν είδα κανέναν να το ανακαλεί παραδεχόμενος την ασχετοσύνη του. Άρα τι μένει;  ο Φανατισμός.

Απέναντι στον φανατισμό της άγνοιας και της ανηθικότητας λοιπόν αντιπαραθέτω τον φανατισμό των επιχειρημάτων και του λόγου μου. Είμαι ανοιχτός σε διάλογο πάντα. Απλά την "ταμπελίτσα" του "Φανατικού" ας την φορέσουν πρώτα όλοι όσοι εξακολουθούν να δηλώνουν φίλοι της ομάδας με σήμα το κεφάλι και όλων όσων αυτή αντιπροσωπεύει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όποιον δηλώνει Ολυμπιλαγός για λόγους οικογένειακης παράδοσης, καταγωγής από τον Πειραιά ή δεν ξέρω κι εγώ τι.  Όποιος όμως υποστηρίζει αυτό που αντιπροσωπεύει ο σύλλογος του πειραιά και τις πρακτικές του τότε ας κοιτάξει πρώτα τον καθρέφτη και θα δει ένα εξαίρετο δείγμα φανατικού.

Εξυπακούεται πως δεν θα μπω σε περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος. Διατηρώ το δικαίωμα να μη συζητάω με οποιονδήποτε κρύβει την άγνοια και τον φανατισμό του πίσω από χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου. Όσο για το κατά πόσο ο "φανατισμός" μου οδηγεί στον Χουλιγκανισμό, το μόνο που θα πω είναι πως δεν δέχομαι από κανέναν οπαδό ή φίλο της ομάδας που έκανε σημαία τον χουλιγκανισμό, μομφές τέτοιου είδους. Αν θέλει να βρει δημιουργούς χουλιγκάνων ας αφήσει λίγο το "όλοι ίδιοι είναι" και ας κοιτάξει ποιος σύλλογος θρέφει τον χουλιγκανισμό εδώ και 2 δεκαετίες και ποιος προσπαθεί να τον καταπολεμήσει ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ. Από τη στιγμή που υποστηρίζεις τον ολυμπιλαγό δεν δικαιούσαι να ομιλείς για χουλιγκανισμό, γιατί αυτό υποστηρίζεις και δεν θέλεις να το αλλάξεις. Αν αλλάξεις ομάδα το συζητάμε.

Φιλικά πάντα

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

Ρε πουλί που φάγαμε από τους Ιταλιάνους......  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

523 Επισκέπτες, 0 Χρήστες