Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 340
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 233
  • Total: 234
  • Leon

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

[quote user="NoName" post="334109"]

Δηλαδή εδώ γράφουν τα ψευδώνυμα μόνα τους χωρίς άνθρωπο? [/quote]

Ακριβώς! Συμβαίνει κι αυτό... Πολλές φορές, ο άνθρωπος - εκ πεποιθήσεως - κρύβεται πίσω απ' το δάχτυλό του, εννοώντας πως λειτουργεί απρόσωπα, πίσω από μια ψεύτικη εικόνα - κυρίως στο διαδίκτυο - κι αυτό που βγαίνει στην επιφάνεια είναι ένα κακέκτυπο της πραγματικής ταυτότητάς του! Συνεπώς, επί της ουσίας, είναι απών...

Προσωπικά το θεωρώ ύψιστη βλακεία το να χάνει κανείς τον χρόνο του και να μπαίνει σε ψευδείς διαδικασίες υποδυόμενος ρόλους. Εννοείται πως, ο άνθρωπος που διαθέτει ψυχή και νου, αφήνει εμφανώς αυτό το αποτύπωμα και διακρίνεται σαφώς ακόμα κι όταν κυκλοφορεί με ψευδώνυμο.

*

Και προς τον κώστα!  :evil:

Υπήρξες αγενής απέναντί μου... Την συγνώμη σου μπροστά!!!
Διαφορετικά δεν επιτρέπω ούτε το όνομά μου να αναφέρεις!

Και μια συμβουλή, σε περίπτωση που τη δέχεσαι, η οποία αφορά στον εκνευρισμό σου:

Ποτέ μην κάνεις, αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν!

;-) :idea:

κώστας

Υπήρξα αγενής απέναντί σου
εδώ, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όσο για τη συμβουλή, την ακολουθώ
ή το προσπαθώ σε κάθε περίπτωση:
αν είναι να αποδώσω κατηγορία
δεν το κάνω αερολογώντας.
eLe

NoName

Το ξύδι λένε έχει πιο καλά αποτελέσματα αλλά δεν μπορώ να τον συμβουλεύω διότι θα εκνευριστεί περισσότερο. Οπότε ας τον φωτίσει ότι τον φωτίζει.
Όσο για το δάχτυλο, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Πάντα μα πάντα άνθρωπος είναι που κινεί το κάθε δάχτυλο το κάθε πληκτρολόγιο. Με επιτυχημένη ή μη υποκρισία αλλά άνθρωπος και επί της ουσίας παρόν ανεξάρτητα αν είναι η επιθυμητή ή η προσδοκώμενη παρουσία
και
[cell class=spoiler]χαίρομαι για σένα που δεν αφήνεις να περάσουν επιδιώξεις μαυρόασπρες
Συνεννοούμαστε. [/cell]είδες !!!

[cell class=spoiler]σου συνιστώ χαλάρωσε, κάνει καλό
Μπάτσος είσαι;[/cell]
Απλή περιέργεια? γνώμη? ή σκέτη αφέλεια να ρωτάς επάγγελμα σε no name !!!
θύμισε μου αν εσύ έχεις γράψει επάγγελμα !!!

pixie

[quote user="NoName" post="334122"]Το ξύδι λένε έχει πιο καλά αποτελέσματα αλλά δεν μπορώ να τον συμβουλεύω διότι θα εκνευριστεί περισσότερο. [/quote]

Επίσης, λένε, ότι το ξύδι είναι το κρασί των δυνατών...

Όπως και η συγνώμη, λένε, είναι το κρασί των κρασιών εφόσον υποστηρίζουμε το ανθρώπινο στοιχείο...

κώστας

Ο προβοκάτορας, υπερασπίζεται την άποψη
ότι πίσω από ψευδώνυμα υπάρχουν άνθρωποι.
Και αποδίδει αφέλεια να ρωτάς επάγγελμα
...ένα ψευδώνυμο (όπως επικαλείται!)

Ο προβοκάτορας, διαπιστώνει "είδες!!!".
Μα, εγώ, δεν είμαι τυφλός!
Εννοείται ότι βλέπω.
eLe

black_velvet

[quote user="pixie" post="333854"][quote user="black_velvet" post="333852"]Όχι, προτιμάς να δρας πλάγια.
Πόσο ύπουλο μπορεί να είναι αυτό άραγε;

Από κει και πέρα, στο'χω πει με κάθε δυνατό τρόπο, θα στο ξαναπώ για τελευταία φορά: κοίτα το δικό σου μυαλό κι άσε των αλλωνών ήσυχο. Ναι;[/quote]

Χαχαχαχαχαχα! :mrgreen:  :mricy:

Καλά, το ως άνωθεν σχόλιο είναι για τις ξόβεργες!  :mrgreen:
Μην ασχοληθείς άλλο μαζί μου κοπελιά, ευχαριστώ για την προτίμηση, αλλά ως εδώ!
Κάνε αυτό που υποδεικνύεις!  :idea:

Ξεκουβάλα από πάνω μου να ανασάνω! Πιο άμεσα και ευγενικά δεν γίνεται! ;-)[/quote]

Κοίτα να δεις, εδώ είναι φόρουμ ανοιχτό κι ο καθένας απαντά όπου και όπως και όταν θέλει. Κι αν δε σ' αρέσει, το πρόβλημα είναι όλο δικό σου και μόνο δικό σου.

Το πρόβλημα που εσύ δημιουργείς όμως στο φόρουμ είναι πως ξεκατινιάζεσαι στην προσπάθειά σου ν' αποδεικνύεις πως όόόόόόόοόόλοι οι άλλοι εδώ μέσα είναι παντού και πάντα λάθος και μόνον εσύ είσαι η σωστή. Και γίνεσαι αγενέστατη με όποιον διαφωνεί μαζί σου. Και δεν έχει καμία απολύτως σημασία το καμουφλάζ με το οποίο περιβάλλεις την αγένειά σου.

Ξεκαβάλα λοιπόν εσύ το καλάμι σου και επέτρεψε σ' αυτό το φόρουμ να αποκτήσει ξανά το ύφος που είχε, χωρίς τα δικά σου δήθεν. Μάθε επιτέλους να συνομιλείς. Και να είσαι ειλικρινής. Και όχι διαρκώς να διαφωνείς μόνο και μόνο για ν' αποδείξεις μια ανύπαρκτη ανωτερότητα.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Καλώς μας ήρθες, καλό μας καρναβάλιιιι! :lol:  Είμαι ακόμα στο πνεύμα της Τσικνοπέμπτης, της χαράς και του κεφιού... ;-)  :mrblue:  :mrblue:  :mrblue:

Αλλά ας προσπαθήσω να σοβαρευτώ... εκτιμώντας την φιλοξενία...

Και γαρ, όντος κοινού του ζητήματος και πολλοίς ετέροις, λέγω δε του περί την ουσίαν και το τι έστι, τάχ' αν τω δόξειε μία τις είναι μέθοδος κατά πάντων περί ων βουλόμεθα γνώναι την ουσίαν, ώσπερ και των κατά συμβεβηκός ιδίων απόδειξις, ώστε ζητητέον αν είη την μέθοδον ταύτην...
ει δε μη έστι μία τις και κοινή μέθοδος περί το τι έστιν, έτι χαλεπώτερον γίνεται το πραγματευθήναι...

Του Αριστοτέλους, βεβαίως - βεβαίως...

Και το θέμα εδώ είναι η ουσία... Τι είναι η ουσία...

''Και ήθελε τις νομίσει αμέσως ότι μία μόνη μέθοδος υπάρχει δι' όλα τα πράγματα, των οποίων θέλομεν να γνωρίσωμεν την ουσίαν, όπως μία μόνη υπάρχει απόδειξις των ιδιαιτέρων ποιοτήτων αυτών, και ότι επομένως πρέπει ταύτην να ζητήσωμεν την μέθοδον. Αλλ' εάν δεν υπάρχη μέθοδος μία και κοινή προς γνώσιν του τί είναι τα πράγματα, ακόμη δυσκολωτέρα γίνεται η πραγματεία...''

larus audouinii

Όπως διαβάζεται, τουλάχιστον το ξεκάθαρο ύφος της Βέλβετ το διακρίνει μια γραμμή, ένα  όριο

Τέσπα Ουσιαστικά θλίβομαι βρε παιδιά :cry:
Που βρίσκεται η όρεξη.....
Ανάλωση χωρίς ουσία  :cry:  
Χαμογελάτε..είναι μεταδοτικό και κάνει τους άλλους να ανησυχούν

larus audouinii

[quote user="κώστας" post="334128"][/quote]

αχ βρε κώστα
Αν σε  τρώει η περιέργεια..., εμένα με τρώει λίγο εννοώ δηλαδή...και όχι μόνο.. :grin:
Το όλο παζλ βέβαια συνθέτουν και οι δύσκολες ώρες που γράφεις, το ύφος γραφής, έτσι αυτό το ιδιαίτερος τόνος του ύφους  Αν έκανα δηλαδή ένα επιχείρημα,χεχε   :twisted:  να μαντέψω το επάγγελμά σου, με τ αχαρακτηριστικά στοιχεία που γνωρίζω από το φόρουμ, θα σε ενοχλούσε ; (πάντα με ύφος "καλής¨" διάθεσης)  :!:
 :grin:

pixie

[quote user="larus audouinii" post="334165"]Όπως διαβάζεται, τουλάχιστον το ξεκάθαρο ύφος της Βέλβετ το διακρίνει μια γραμμή, ένα  όριο [/quote]

Ναι, αλλά είναι χωρίς έρεισμα και παραμένει αδικαιολόγητο όλο αυτό! ;-)

Γλαράκι, το συζητώ μαζί σου ανθρώπινα, γιατί έχεις την εκτίμησή μου...

Δεν γίνεται να χρεώνει κάποιος συνεχώς και κατά φαντασία ή με υποκειμενικά κριτήρια προθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν τη στιγμή που ο άλλος είναι καλοπροαίρετος! Τουλάχ. εμένα με διακρίνει άφθονη καλή θέληση πάντα...
Και φυσικά είναι αδιανόητο ή μάλλον παιδιάστικο να επιχειρείς και ανατομία της προσωπικότητας κάποιου, αντί να εκθέτεις τις απόψεις σου στα θέματα του forum. [Δεν αναφέρομαι σε σένα βέβαια, μην μπερδευτείς από τη Γενική! :mrblue: ]

Εκτιθέμεθα, ναι, όλοι όσοι γράφουμε, αλλά δεν είναι σωστό να εξαναγκάζεις κάποιον να αμύνεται διαρκώς σε επίπεδο εντυπώσεων, να απολογείται διαρκώς ότι δεν είναι ελέφαντας, να τον προκαλείς δημόσια διαρκώς, να τον οδηγείς να αποδεικνύει ότι δεν είναι αυτό που εσύ ντε και καλά πιστεύεις! Είναι πολύ κουραστικό... κι επιτέλους λίγος σεβασμός!
Δεν σ΄αρέσει ο άλλος, μην τον διαβάζεις! Είναι απλό...

Και δεν υπάρχει και λόγος... Γιαυτό και είμαι τόσο μετριοπαθής όταν οι άσχετες ερμηνείες, οι χαρακτηρισμοί και η κακοήθεια πέφτουν βροχή...

Μήνες τώρα θέλω να φωνάξω:

Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα στον τρόπο μου, βρε αδερφέ!
Γιατί μου διδάσκεις τρόπο? Δεν θέλω να γίνω σαν κι εσένα!
Εκφράζω ακριβώς αυτό που είμαι!

Μήνες τώρα δέχομαι άμεσα ένα ευτελές είδος κριτικής και λογοκρισίας - κατά τα άλλα στα forums υποστηρίζουμε την ελευθεριάζουσα φιλοσοφία του ύφους - και χαμογελάω, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την πραγματικότητα, ούτε με την προσωπικότητά μου φυσικά, ούτε με τις προθέσεις μου, ούτε με την μέχρι σήμερα παρουσία μου εδώ... ;-)

Να 'χαμε... να λέγαμε...  ;-)

Μια ζεστή καλημέρα σε όλους!!!

κώστας

larus audouinii,
το ύφος γραφής,
ο ιδιαίτερος τόνος του ύφους
είναι όλων μας:
ο καθένας έχει τον τρόπο του.

Απλά, δεν επιτρέπω να μου αποδίδονται
χαρακτηρισμοί, από πρόθεση απαξιωτικοί
χωρίς να προκύπτουν από πουθενά
κατά την άποψή μου.

Όποιος λοιπόν μου τους αποδίδει
οφείλει να τους στηρίξει
και αν δεν το κάνει,
μου δίνει κάθε δικαίωμα
να τον θεωρώ εριστικό και προκλητικό.

Διότι, στο κάτω-κάτω, μπορεί
οι χαρακτηρισμοί να είναι αληθείς.
Στηρίζοντάς τους, με βοηθάει να διορθώσω.

Έτσι, με τη σειρά μου κι εγώ
υποστηρίζω ότι είναι αερολογίες.
Βοηθώντας κι εγώ να διορθώσει.
Όσο λοιπόν δεν διορθώνει
ή δεν αιτιολογεί και επιμένει
να πυκνώνει τις αερολογίες
είναι απλώς ένας ακόμη προβοκάτορας.
eLe

κώστας

Μήνες τώρα δέχομαι άμεσα ένα ευτελές είδος κριτικής και λογοκρισίας
Με λες ευτελή; Απέδειξέ το!

Να θυμηθώ ότι:
Δεν γίνεται να χρεώνει κάποιος συνεχώς και κατά φαντασία ή με υποκειμενικά κριτήρια προθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν τη στιγμή που ο άλλος είναι καλοπροαίρετος
Εν ολίγοις, αυτοπαγιδεύεσαι.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="334177"]

Απλά, δεν επιτρέπω να μου αποδίδονται
χαρακτηρισμοί, από πρόθεση απαξιωτικοί
χωρίς να προκύπτουν από πουθενά
κατά την άποψή μου.

Όποιος λοιπόν μου τους αποδίδει
οφείλει να τους στηρίξει
και αν δεν το κάνει,
μου δίνει κάθε δικαίωμα
να τον θεωρώ εριστικό και προκλητικό.[/quote]

Εδώ σε έχω, κώστα! Ούτε κι εγώ το επιτρέπω!

Επειδή ακόμα σε θεωρώ σωστό και ιδιαίτερα λογικό άτομο, παρά το ατόπημα του να εξαπολύεις ύβρεις ενίοτε - κι αυτό γιατί το λέω? Γιατί κάποιος που βρίζει, σημαίνει ότι δεν έχει επιχειρήματα, πράγμα που δεν σου αξίζει - σε διαβεβαιώνω ότι η προηγούμενη απάντησή μου δεν αφορούσε εσένα!

Το ότι αποφεύγω να απαντάω στον ίδιο τόνο και ύφος που επιτίθεται κάποιος ή κάποια στην προκειμένη περίπτωση, είναι θέμα αρχής μου! Με φαντάζεσαι να αρχίσω να μοιράζω κι εγώ κομπλιμέντα του στυλ: Είσαι, έτσι... Είσαι, το άλλο... Εσύ, φταις... Σε απογυμνώνω, γιατί έτσι γουστάρω... Σε απαξιώνω, γιατί είμαι η κυρία τέλεια... Εγώ, θέλω έτσι!!!  :razz:  :mrgreen:  :mrblue:
Νομίζω - κι εφόσον μιλάμε περί του ύφους - πως κάτι τέτοιο ταιριάζει περισσότερο σε παιδάκια του Νηπιαγωγείου κι όχι σε ενήλικες με κάποια στοιχειώδη γνώση.

Θα ήταν τουλάχιστον γελοίο από μέρους μου προς αυτό που είμαι και πρεσβεύω αρχικά ως άτομο και στη συνέχεια τελείως υποτιμητικό προς τους συνανθρώπους που συνδιαλέγομαι.

Παιδιά, η πυρίτιδα δεν ανακαλύφθηκε εδώ και σήμερα! Είναι πολύ εύκολο να πυροδοτούμε καταστάσεις όντας πρακατειλημμένοι.

Και, ναι, κώστα, είμαι καλοπροαίρετο άτομο γιαυτό κάθομαι ακόμα και ασχολούμαι, και γιατί θα ήθελα να βγει τελικά κάτι ουσιαστικό από όλο αυτό. Διαφορετικά θα πέταγα κι εγώ μια απάντηση: ''Άντε μου στο καλό'' και θα τέλειωνε ριζικά το θέμα, γιατί τη χαζομάρα δεν την παλεύω!

Θα θέσω μια μεγάλη ερώτηση και θέλω να την απαντήσεις εσύ, διευκρινίζοντας και πάλι ότι δεν υπάρχει υπαινιγμός και δεν αναφέρεται σε σένα:

Σου έχει τύχει να αισθάνεσαι ότι διακυβεύεται το ελεύθερο της έκφρασής σου, ότι: είσαι ωσάν έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα - και όχι σε ελεύθερο forum - με έναν επόπτη επιτηρητή διαρκώς πάνω από το κεφάλι σου να σε μεταφράζει με τη δική του περιοριστική λογική, να σε κρίνει υποκειμενικά και σύμφωνα με τις εμπειρίες του, να ευτελίζει την ποιότητά σου, να σε χαρακτηρίζει ''δήθεν'' χωρίς να σε ξέρει, να σου χρεώνει με βεβαιότητα πράγματα που όχι μόνο δεν είσαι αλλά ούτε έχουν περάσει καν απ' το μυαλό σου, να θίγει ακόμα και την πίστη σου, να μην σέβεται την όποια μόρφωση ή γνώση διαθέτεις?

Κι από πάνω ένα οξύμωρο κερασάκι! Να μιλάει διαρκώς για ελευθερία έκφρασης και λόγου! :razz:
Οκ, προφανώς δεν έχει συναίσθηση της δικής του εικόνας... Καταλαβαίνω...

Αλλά και πάλι, πώς μπορεί να σταματήσει αυτό?
Γιατί παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις μου δεν σταματά?

Το δεδομένο είναι ότι εγώ αμύνομαι με αντίλογο στην προκειμένη περίπτωση, δεν είμαι εκείνη που κάνει επιθέσεις... και δεν ζητάω από κανέναν να ''διορθωθεί'', αγαπώ το αυθεντικό ότι κι αν εκφράζει, αρκεί να σέβεται τα όρια...

larus audouinii

[quote user="κώστας" post="334177"]larus audouinii,
το ύφος γραφής,
ο ιδιαίτερος τόνος του ύφους
είναι όλων μας:
ο καθένας έχει τον τρόπο του.

[/quote]

Κώστα  "με στόλισες" ... στην λαϊκή έκφραση  :oops:
Και όχι πως δεν το άξιζα λ'ιγο και εγώ...
Πάει καιρός που έφυγε η τρις από τα διάσπαρτα και έπιασε μια μουνταδα-   :razz: .....δηλαδή, αν προσπαθούσα με λίγες επιλογές, δεν θα ήταν πιθανό και να το έβρισκα; -  :mricy: ...Δεν θα το έκανα βέβαια!
Αλλά και σεις ούτε μια ευκαιρία με λίγες επιλογές δεν δίνεται   :grin:

larus audouinii

Δεν μπορώ να καταλάβω, -αν γνωρίζετε πέιτε μου- γιατί πρέπει να μπαίνει κανείς στο τρυπάκι και να αποδίδει χαρακτηρισμούς ή ο τόνος γραφής να είναι καυστικός εκεί που δεν νοείται, ειδικά σε ένα φορουμ ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ αγνώστων στην τελική
 Και σε τι θα ωφελούσε να τεντώνεται το σκοινί άκομψα Δίνουν κάποιο βραβείο εξυπνάδας ή γνώσεων ; Γιατί αν έχεις και μια ολοκληρωμένη εικόνα του συνομιλητή σου τα δεδομένα θα μπορούσε με στοιχείο την οικειότητα να είναι διαφορετικά
Άρα στην επικοινωνία με αυτόν τον τρόπο εδώ, υπάρχουν ως δεδομένα σαφή όρια...τα οποία ισχύουν για όλους, δεν έχουν να κάνουν με τον υποκειμενικό τρόπο γραφής
Η αντίληψη του καθένα για το πως ορθολογεί κάποια πράγματα είναι διαφορετική και υποκειμενικη
Επειδή όμως η εικονα μας είναι οι λεξεις και μόνο, απαιτείται η σκέψη πρώτα, το πιθανότερο είναι κάπου να υπάρχει λάθος
Δεν προσπαθώ να αγγίξω το τέλειο, αλλά τουλάχιστον με ανοιχτά χέρια γεμάτα καλή πρ'οθεση και υπομονή προσπαθω να καταλάβω με ότι αυτό συνεπάγεται
Ήταν λάθος μου που σημείωσα κάτι πιο πάνω, περί ορίων μετά το ποστ της pixie στην βελβετ, είχα λόγους όμως
Τελικά ο καθένας μας βλέπει αυτό που θέλει να δει
Αυτή είναι ή δική μου άποψη
Καλή καρδιά ...

233 Επισκέπτες, 1 Χρήστης