Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 512
  • Total: 512

Έκτακτο γεγονός > πτώση ελικοπτέρου Απάτσι

Ξεκίνησε από KostasD33, Νοεμβρίου 05, 2008, 10:24:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Πριν λίγες ώρες έπεσε ένα Απάτσι

Κατ αρχή τα συλλυπητήρια για τις οικογένειες των πιλότων μας και παραθέτω μερικά ενδεικτικά κείμενα που πέτυχα στο διαδίκτυο σχετικά με το γεγονός αυτό

•   Έπεσε ελικόπτερο Απάτσι στην Κύμη

Ελικόπτερο Apache κατέπεσε στις 20:13 νοτίως της Κύμης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο συμμετείχε σε άσκηση, πετώντας σε σχηματισμό με άλλο ένα ελικόπτερο. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται φλεγόμενο στο έδαφος, ενώ το δεύτερο πετά γύρω από τα συντρίμμια. Τα ελικόπτερα Apache έχουν πλήρωμα 2 ατόμων.

•   Αγνοείται η τύχη των δυο χειριστών του Απάτσι που έπεσε στην Κύμη

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση και μάλλον έχει πέσει στην περιοχή της Κύμης. 20:14 χάθηκε απο τα ραντάρ. Άγνωστη παραμένει η τύχη των δυο χειριστών του ελικοπτέρου. Τα ελικόπτερα Απάτσι δεν πέφτουν εύκολα. Για αυτό θα έχει ενδιαφέρον για τους ειδικούς αν πρόκεται για μηχανική βλάβη ή είναι κάτι άλλο...

•   Επιθετικό ελικόπτερο τύπου Apache κατέπεσε στην περιοχή νοτίως της Κύμης στην Εύβοια, περίπου 13 λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ.

Το ελικόπτερο εκτελούσε νυκτερινή άσκηση μαζί με ακόμη ένα επιθετικό AH-64A. Τα δύο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού είχαν απογειωθεί από τη βάση του τάγματος επιθετικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, στο Απάτσι που κατέπεσε και συνετρίβη επέβαιναν δύο αξιωματικοί – χειριστές. Την ώρα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με σκοπό τη διάσωση των πιλότων που αποτελούσαν το πλήρωμα του AH-64A. Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν υπάρχουν αναφορές για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το αεροπορικό ατύχημα.

•   Τα Απάτσι επιτρέπεται να πετάνε;

Να θυμίσουμε ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει πριν από κάποιους μήνες η Ελευθεροτυπία με τίτλο "Στο έδαφος τα Απάτσι, καθυστερούν ανταλλακτικά οι ΗΠΑ". To κείμενο περιγράφει μια τραγική κατάσταση με κάτι ανταλλακτικά που περιμένουμε απο τους Αμερικάνους. Όπως αναφέρει το κείμενο ΜΟΝΟ σε έκτακτες περιπτώσεις πετάνε αυτά τα ελικόπτερα... Τελικά τα πήραμε τα ανταλλακτικά αυτά; Άραγε το κείμενο έχει σχέση με το σημερινό ατύχημα; Ας μας πει κάποιος ειδικός... Εμείς απλά αναρωτιόμαστε.

"Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μείνουν στο έδαφος τα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αμερικανικές υπηρεσίες καθυστερούν να παραδώσουν τα ανταλλακτικά που έχουν ζητηθεί εδώ και ενάμιση χρόνο από την Ελλάδα...

Πρόκειται για ένα βασικό ανταλλακτικό του ελικοπτέρου, που μεταφέρει την κίνηση της τουρμπίνας στον ρότορα του αεροσκάφους. Κατά κάποιο τρόπο πρόκειται για το διαφορικό, χωρίς το οποίο το ελικόπτερο δεν μπορεί να πετάξει. Εχοντας φτάσει στο όριο των ωρών πτήσης, ζητήθηκαν από την Αμερική νέα πριν από ενάμιση χρόνο.

Εντυπωσιακό είναι ότι μόλις πριν από ένα μήνα έφτασε το πρώτο στην Ελλάδα και μόνο ένας θεός γνωρίζει πότε θα έρθουν τα υπόλοιπα, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Ελλήνων αξιωματικών, όχι όμως και των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, που όπως ισχυρίζονται οι αξιωματικοί «έχουν τη δυνατότητα να "πιέσουν" τις αμερικανικές υπηρεσίες, καθώς εκκρεμούν και προγράμματα αναβάθμισης των ελικοπτέρων αλλά και πιθανή προμήθεια νέων ελικοπτέρων, που δεν θα ήθελαν οι Αμερικανοί να χάσουν».

Σήμερα, με την υπάρχουσα κατάσταση, τα ελληνικά Απάτσι πετούν μόνο σε αναγκαίες επιχειρησιακές πτήσεις, ενώ έχουν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατόν οι εκπαιδευτικές πτήσεις, ώστε τα «διαφορικά» να μην ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο από την εταιρεία χρόνο πτήσεων και αναγκαστούν όλα τα ελικόπτερα να καθηλωθούν στο έδαφος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανικές υπηρεσίες καθυστερούν την αποστολή ανταλλακτικών, γεγονός που πολλοί Ελληνες αξιωματικοί αξιολογούν ως μορφή πίεσης από την πλευρά των ΗΠΑ προς την Ελλάδα."

Γ. Τσακ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/05/2008

larus audouinii

Ειδικός σίγουρα δεν είμαι, αλλά μια και πέρασε ένα διάστημα από αυτό το γεγονός πια,
νηφάλια από μερικές συζητήσεις  έχει ειπωθεί πως  η πολεμική αεροπορία δεν κάνει εκπτώσεις σε ανταλλακτικά αεροσκαφών της Βέβαια από κει και πέρα τονλόγο έχει το πόρισμα Όπως είπα δεν είμαι ειδικός
(Αν δεν κάνω λάθος) είναι το πρώτο απάτσι που πέφτει, αυτό σε ότι έχει να κάνει με τη στατιστική επιστημονικά
Άσχετα με τους λόγους στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, ανεξάρτητα εκπαίδευσης και κατάρτησης , είναι αυτονόητο να παραδεχτούμε και να καταλάβουμε πως δέχονται φορές πολύ μεγάλο στρες στο έργο που επιτελούν Είτε πάνω από το Αιγαίο, είτε πάνω από φωτιές, κλπ είτε σε ασκήσεις με ιδιαίτερα χαμηλό ύψος αποτυπώνονας καταστάσεις πολέμου  Είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές
"Αριστοι είναι όσοι είναι ικανοί να υπερβαίνουν τον εαυτό τους"
"Και όποιος αγαπάει πολύ τι έχει αντάξιο να δώσει; δίνει τον εαυτό του..."
Η Ελληνική αεροπορία έχασε δυο ακόμη παιδιά της εν ώρα καθήκοντος
Δυστυχώς μηχανές καταντούν να είναι κακοί δημοσιογράφοι, ευτυχώς κάποιοι λίγοι έστω όταν ολισθάινουν  Και φυσικά δεν αναφέομαι στην Ελευθεροτυπία

larus audouinii

"Πολλές φορές υπάρχουν ειδήσεις οι οποίες «περνάνε στα ψιλά», ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να μας θυμώνουν.
Με αφορμή την πρόσφατη πτώση του ελικοπτέρου τύπου «Απάτσι» πληροφορηθήκαμε πως δώδεκα ελικόπτερα, του ιδίου τύπου, αλλά πολύ πιο σύγχρονα, βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο αποθηκευμένα στην Πάχη Μεγάρων, γιατί το ΓΕΣ αρνείται να τα παραλάβει. Πρόκειται για ελικόπτερα τα οποία κόστισαν 675 εκατομμύρια δολάρια, παραγγέλθηκαν το 2002 και προφανώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις σχετικές συμβάσεις και τις προδιαγραφές τους.
Πρόκειται ακόμη για...
ελικόπτερα τα οποία διαφημίστηκαν δεόντως την εποχή της παραγγελίας με τίτλους του τύπου «φτάνει το ιππικό». Μόνο που το ιππικό δεν έφτασε γιατί είτε κάποιος δεν έκανε τη δουλειά του είτε πάλι κάποιος διέπραξε απιστία έναντι του Δημοσίου.
Λίγο ενδιαφέρει αν η σχετική παραγγελία έγινε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ ή οιουδήποτε άλλου κόμματος. Σημασία έχει πως ο Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικά πολλά χρήματα για την άμυνά του με επίσης εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα. Την ίδια περίοδο ακούει, αλλά και βλέπει, ότι υπάρχουν ενδείξεις πως κάποιοι που είχαν σχέση με τις μεγάλες παραγγελίες εξοπλισμών έχουν πλουτίσει ασύμμετρα σε σχέση με τα κανονικά τους εισοδήματα. Η οργή είναι απολύτως δικαιολογημένη σε μια περίοδο όπου το κράτος δεν έχει χρήματα για νοσηλευτές".

(Του Αλέξη Παπαχελά- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

andreasec13

Κι επειδή "Audiatur et altera pars",ας πω κι εγώ τη γνώμη μου.Όλα,μα όλα,γίνονται κατόπιν ωρίμου και διαβολικής σκέψεως και για να εξυπηρετήσουν κάποιους σκοπούς.
Ένα Απάτσι,δε πέφτει ..."γιατί τα ανταλλακτικά (μπλα-μπλα)...γιατί το τεχν.προσωπικό (μπλα-μπλα)...γιατί ο πιλότος έχασε τον έλεγχο ή πήγε να ακούσει Βέρτη (vertigo),λες και ο συγκυβερνήτης δεν έχει εκπαιδευθει κατάλληλα για κάτι τέτοιο (και άλλα μπλα-μπλα)"...αλλά γιατί κάποιοι ήθελαν να πέσει (για πολλούς και διάφορους λόγους).
Τώρα,το τι λέει ο Παπαχελάς και κάθε Παπαχελάς,που -δήθεν- κόπτονται για την αλήθεια και τα χρήματα του λαού,είναι Επέα Πτερόεντα.
Που ήσαν όλα αυτά τα τζιμάνια και οι ντετέκτιβς από το 2002;Αν ήσαν σωστοί,ας έπιαναν τη λαμογιά όταν γινόταν...όχι να περιμένουν να γίνει κάτι και μετά να εμφανίζονται κομπορρημονούντες στα (_)(_)κάναλα.

Αυτά τα ολίγα και 'ούκ έτερόν τι περί τού θέματος γιγνώσκω...και καλή σας μέρα άρχοντες.

larus audouinii

Κι επειδή "Audiatur et altera pars",ας πω κι εγώ τη γνώμη μου.

επιβάλλεται αφού!.. ακόμη και στη μικρή έσχατη περίπτωη που η τιμωρία του θείου  θα είναι καταπέλτης  
:razz:  :smile:
(να θυμίσω πως το ονομά μου έχει λατινικές ρίζες τώρα ? ε? ε ? )

Διαβάζοντας την επιστολή του αδερφού του λεβέντη Ηλιάκη με τη συμπλήρωση των δυο χρόνων , συνειδητοποίησα πέρα από όλα τα υπόλοιπα , πόσα προσπερνάμε στην μηχανή της καθημερινότητας και  πόσο πολύ  ασχολούμαστε με τόσα άλλα
Θα μου πεις και ο Καρβέλας είναι φίρμα , κάτι είναι και αυτό
Ε…..Μπάστα (μη γράψω  άλλη λέξη βραδιάτικα)…… παλιοτηλεόραση! Και παλιοκατανάλωση

Nietzsche Πόσην αλήθεια σηκώνει, πόσην αλήθεια αποτολμάει ένα πνεύμα ; Αυτό έγινε για μένα ολοένα και πιο πολύ, το αληθινό μέτρο των αξιών. Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία. Στη γνώση , κάθε κατάχτηση, κάθε βήμα εμπρός προέρχεται από το θάρρος, από τη σκληρότητα απέναντι στον εαυτό μας, από την εντιμότητα απέναντι στον εαυτό μας (Πανανούτσος Το δίκαιο της πυγμής)

rain

βρε Λαρούς για σπάστα και ξάναριχνα άλλη μια γιατί δεν κατάλαβα ντιπ για ντιπ τι θες να πεις τώρα.
Παρ ότι σε κάθε ξεχωριστή φράση συμφωνούσα
Εκεί στο μπάστα χάθηκε η σειρά οπότε άσε τα μπάστα και αμόλα τα

mauroula

[quote user="larus audouinii" post="307575"]Κι επειδή "Audiatur et altera pars",ας πω κι εγώ τη γνώμη μου.

επιβάλλεται αφού!.. ακόμη και στη μικρή έσχατη περίπτωη που η τιμωρία του θείου  θα είναι καταπέλτης  
:razz:  :smile:
(να θυμίσω πως το ονομά μου έχει λατινικές ρίζες τώρα ? ε? ε ? )

Διαβάζοντας την επιστολή του αδερφού του λεβέντη Ηλιάκη με τη συμπλήρωση των δυο χρόνων , συνειδητοποίησα πέρα από όλα τα υπόλοιπα , πόσα προσπερνάμε στην μηχανή της καθημερινότητας και  πόσο πολύ  ασχολούμαστε με τόσα άλλα
Θα μου πεις και ο Καρβέλας είναι φίρμα , κάτι είναι και αυτό
Ε…..Μπάστα (μη γράψω  άλλη λέξη βραδιάτικα)…… παλιοτηλεόραση! Και παλιοκατανάλωση

Nietzsche Πόσην αλήθεια σηκώνει, πόσην αλήθεια αποτολμάει ένα πνεύμα ; Αυτό έγινε για μένα ολοένα και πιο πολύ, το αληθινό μέτρο των αξιών. Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία. Στη γνώση , κάθε κατάχτηση, κάθε βήμα εμπρός προέρχεται από το θάρρος, από τη σκληρότητα απέναντι στον εαυτό μας, από την εντιμότητα απέναντι στον εαυτό μας (Πανανούτσος Το δίκαιο της πυγμής)
[/quote]

Εγώ πάλι θα παρακαλούσα να γίνεται σωστή χρήση της Παράθεσης (Quote).
Η διαφορά στο χρώμα, γλαροπούλι, φοβάμαι πως δεν βοηθάει.

512 Επισκέπτες, 0 Χρήστες