Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 284
  • Total: 285
  • Leon

Η ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!

Ξεκίνησε από Michael_Design, Ιανουαρίου 14, 2009, 01:34:23 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Michael_Design

κώστας

Αγαπητέ Michael_Design,
εμένα θα μου επιτρέψεις
να εστιάσω στις 3
σχεδόν τελευταίες
γραμμές.

...ελπίζοντας αυτή τη φορά
τα αποτελέσματα της ανάγνωσης
να είναι διαφορετικά...

Το διάβασα όλο πάντως
-μονορούφι-
οφείλω να πω.

Ο φόβος είναι ψυχολογικό φαινόμενο.
Ως εκ τούτου
πολλαπλασιάζεται αστραπιαία αλλά
και σβήνει μονομιάς.
Αυτό πρεσβεύω.

Θα μείνουν πίσω λοιπόν, να περιμένουν εσένα... εμένα, τον άλλον...
Σε ό,τι με αφορά
άστους να περιμένουν!
Δεν γυρίζω πίσω.

..να τους διευκολύνεις, εσύ, εγώ, ο άλλος ψοφώντας σε κάποιον βομβαρδισμένο κωλότοπο για χάρη της σημαίας...
Σημαία...
Τι είναι η σημαία; Πανί χρωματιστό ή σύμβολο;
Το δεύτερο -φαντάζομαι- εννοείται εδώ.
Τότε όμως,
ο...Ε.Τ. θα μου ορίσει
ποιος είναι αυτός ο συμβολισμός
για μένα;
Και τι μπορώ να κάνω ή να μην κάνω
για χάρη όσων εγώ θεωρώ ότι συμβολίζει;
Σαν πολύ βολικά δεν μας τα γράφεις
κύριε Ε.Τ. μας;
Σαν πολύ δεν διευκολύνεσαι;

...Της δικής τους σημαίας - όχι της δικής σου, εσύ άλλωστε δεν έχεις...
Την αλήθεια του ο καθένας
την ομολογεί ή την γνωστοποιεί.
Εδώ έχουμε την πρώτη περίπτωση]

...Επειδή και τη σημαία σου με υπερχρεωμένη πιστωτική την αγόρασες...
Εδώ Ε.Τ. την πάτησες.
Δεν έχω πιστωτική, πόσω μάλλον υπερχρεωμένη.

Εγώ είμαι το κορόιδο;
eLe

Michael_Design

α33[/b] ( ο Θεός να τον έχει καλά ) και είδα ότι έχει διάφορα σημαιάκια και μάλιστα δωρεάν. Ομολογώ ότι ζαλίστηκα… δεν ήξερα πιο να διαλέξω… το ένα καλύτερο απʼ τʼ άλλο. Τελικά διάλεξα αυτό που βλέπεις δίπλα στο username μου, το οποίο μου άρεσε ιδιαίτερα καθώς έχει και πολύ trendy χρωματάκια.

Όπως καταλαβαίνεις η σημαία μπορεί να συμβολίζει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον καθένα, αλλά μπορεί επίσης να μην συμβολίζει και τίποτα, να είναι δηλαδή ένα απλό χρωματιστό πανί. Όμως γαμώτο δεν κατάλαβα ένα πράγμα… ]

KostasD33

Σχετικό ανέκδοτο για το χρήμα, καριέρα επιτυχία

Δυο φίλοι από τα Γυμνασιακά χρόνια συναντιούνται στο δρόμο
Ο Δημήτρης και ο Γιάννης
Ο Δημήτρης γεμάτος χαρά και κινητικότητα λέει
Έλα ρε Γιαννάκη, χρόνια και ζαμάνια, και πριν προλάβει να πει κουβέντα ο Γιάννης συνεχίζει
Εγώ παζαρεύω αυτό το περίπτερο εκεί στην γωνία να το αγοράσω και σκάφτομαι να βάλω και γυαλιά και ζώνες και αρώματα που ξέρω ότι βγάζουν καλά λεφτά
Εσύ τι κάνεις πως τα περνάς
Γιάννης με νωχελικές και βαριεστημένες κινήσεις απαντά
Εδώ μωρέ, κι εγώ χαλαρά… πάω να πιω μπύρες
Χαιρετιούνται και πάει ο καθένας τον δρόμο του
Πέρασαν μερικά χρονάκια και πάλι συναντιούνται στο δρόμο
Ο Δημήτρης με ρούχα πιο μοδάτα και ο Γιάννης σαν να μη άλλαξε τίποτα
Έλα ρε Γιαννάκη, θυμάσαι το περίπτερο που έλεγα, το αγόρασα πάει καλά, έχω πάρει και βοηθό μια όμορφη κοπέλα που είμαστε και μαζί και μάλλον με βλέπω να παντρευόμαστε. Έχει και στην γωνιά δίπλα στο περίπτερο μου ένα μαγαζάκι που λέω να το νοικιάσω να το κάνω μίνι μάρκετ
Εσύ τι κάνεις? Όλα καλά….
Γιάννης, πάντα νωχελικά
Χαιρετιούνται πάλι και ο καθένας στον δρόμο του
Πέρασαν μερικά χρονάκια πάλι και συναντιούνται στο δρόμο
Ο Δημήτρης κατεβαίνει από ένα μεγάλο αμάξι με οδηγό φορεί Αρμάνι κουστούμι και γεμάτος χαρά λέει
Έλα ρε Γιαννάκη, χαίρομαι που σε βλέπω. Θυμάσαι το μαγαζάκι που σου έλεγα και την κοπέλα. Ναι παντρευτήκαμε έχω και δυο παιδάκια ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, οι δουλείες πάνε με χίλια έχω φτιάξει καδένα με μίνι μάρκετ μαγαζιά που τα ανοίγουμε σε όλη την Ελλάδα.
Εσύ όλα καλά? τι κάνεις
Γιάννης, πάντα νωχελικά
Η Δημήτρης με δυο σωματοφύλακες δίπλα του γεμάτος ενθουσιασμό λέει
Έλα ρε Γιαννάκη, εγώ έχω ανοιχτεί σε πολλούς τομείς, οι εμπορικές μου αλυσίδες πάνε άριστα και έχω αρχίσει και επενδύω χρήματα σε διάφορα έξυπνα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και το χρήμα ρέει άφθονο, η γυναίκα μου είναι σε όλες τις κοσμικές στήλες και τα παιδιά μου πάνε στα καλυτέρα κολέγια. Εδώ στην Ελλάδα φυσικά, μετά θα πληρώσουμε κάτι να κάνουν κάποιο «μάστερ» και θα είναι όλα καλά.
Εσύ όλα καλά? τι κάνεις
Γιάννης, πάντα νωχελικά

Ο Δημήτρης αυτή την φορά ήταν με ρούχα χάλια, ένα ύφος κλαμένο, αξύριστος και χωρίς αυτοκίνητο και λέει στενοχωρημένα
Έλα ρε Γιαννάκη, εγώ άστα καταστροφή. Θυμάσαι τα έξυπνα χρηματοπιστωτικά που σου έλεγα, βάρεσαν κανόνι και οι τράπεζες μου κατέσχεσαν ακόμα και τα μαγαζιά μου επειδή τα είχα βάλει σε προγράμματα λιζινκ για να έχω καλύτερη ρευστότητα και μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές, η γυναίκα μου μετά τις δεξιώσεις την έπιασα στα πράσα να με κερατώνει στο κρεβάτι μου με έναν από τους οδηγούς και είχε βάλει και χέρι στους λογαριασμούς μας, η κόρη μου έχει γίνει τζάνκι και είναι όλη μέρα χαπακωμένη κι ο γιος μου μπήκε σε μια αίρεση με κάτι ινδούς γκουρού και είναι χαμένος στον κόσμο του
Εσύ τι κάνεις?
Γιάννης, πάντα νωχελικά
Εδώ μωρέ, κι εγώ χαλαρά…
Πάω στην μαρίνα Ζέας να πάρω το σκάφος μου, έχουμε κανονίσει μια καλή παρέα με κάτι σπουδάστριες σχολής μοντέλων να πάμε 10 μέρες γύρα στο Αιγαίο, Μύκονο Σαντορίνη κλπ και μετά θα δούμε, μπορεί να πάμε λίγο πιο εξωτικά μέρη

Τρελαίνεται ο Δημήτρης και λέει
Για στάσου ρε φίλε πως τα κατάφερες έτσι εγώ σκοτωνόμουν τόσα χρόνια και κατάντησα σχεδόν ζητιάνος εσύ μια ζωή μπύρες έπινες και τώρα μου λες, το γιοτ του, μοντελάκια, κρουαζιέρες κλπ θα με τρελάνεις?? Τι στο καλό έκανες

και ο Γιάννης πάντα νωχελικά απαντά
Έλα μωρέ … πούλησα τα μπουκάλια από τις μπύρες

κώστας

Michael_Design,
έχοντας σχολιάσει παλιότερα ότι,
η ελληνική σημαία
(όπως και το σηματάκι του αρσενικού γένους)
δίπλα στη λέξη "κώστας"
είναι φιοριτούρα άχρηστη,
θα με ενδιέφερε να μάθω πώς
διαλέγεις σημαία·
υποθέτω ότι
αν μπορώ να διαλέξω
μπορώ και να απορρίψω.

Κατά τα λοιπά,
δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο
για τον οποίο, θα πρέπει,
να γίνεται διαφήμιση
ενός πολέμου και μάλιστα παγκόσμιου.

Εγώ που θα το διαβάσω αυτό
και που δεν μπορώ να αντιδράσω
τι μήνυμα θα λάβω;
Ρητορικό το ερώτημα, απαντώ: φόβο.

Όμως, διασπορά φόβου
είχαμε στην αμερική τελευταίως,
υπό τον αμίμητο Γεώργιο Θάμνο.
θα ρωτούσα λοιπόν τον συντάκτη Ε.Τ.
αν κατανοεί πόσο αρμονικά σύμφωνος είναι με την πολιτική του Γεωργίου.

Έρχομαι τώρα στη δεύτερη παράγραφο.

"ό,τι και να συμβολίζει γιατί θα πρέπει να φάω καμμία μπόμπα για χάρη της;"
Επανέρχεσαι στα του πολέμου τα οποία εγώ απορρίπτω διότι έχω εντελώς άλλη θεωρία για την παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά αυτή δεν είναι του παρόντος.
Το θέμα μπαίνει ως εξής, αν αντιλαμβάνομαι καλά]
eLe

κώστας

...Ξέχνα το προηγούμενο...

Michael_Design,
η ελληνική σημαία
δίπλα στη λέξη "κώστας"
διαλέγεις σημαία·
υποθέτω ότι
αν μπορώ να διαλέξω
μπορώ και να απορρίψω.

Κατά τα λοιπά,
να γίνεται διαφήμιση

τι μήνυμα θα λάβω;
Ρητορικό το ερώτημα, απαντώ]

Επανέρχεσαι στα του πολέμου τα οποία εγώ απορρίπτω διότι έχω εντελώς άλλη θεωρία για την παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά αυτή δεν είναι του παρόντος.
eLe

KostasD33

Michael_Design

[quote user="κώστας" post="309923"]Michael_Design,
η ελληνική σημαία
δίπλα στη λέξη "κώστας"
διαλέγεις σημαία·
υποθέτω ότι
αν μπορώ να διαλέξω
μπορώ και να απορρίψω.

Κατά τα λοιπά,
να γίνεται διαφήμιση

τι μήνυμα θα λάβω;
Ρητορικό το ερώτημα, απαντώ: φόβο.

Όμως, διασπορά φόβου
είχαμε στην αμερική τελευταίως,
υπό τον αμίμητο Γεώργιο Θάμνο.
θα ρωτούσα λοιπόν τον συντάκτη Ε.Τ.
αν κατανοεί πόσο αρμονικά σύμφωνος είναι με την πολιτική του Γεωργίου.

Έρχομαι τώρα στη δεύτερη παράγραφο.

[/quote]
[size=14][align=justify]Αγαπητέ κώστα ας ξεκινήσω πρώτα από τις παρατηρήσεις σου σχετικά με τις σημαίες. Αν το ενδιαφέρον σου για το πώς διαλέγω σημαία απευθύνεται σε εμένα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου απαντήσω. Ας σου πω καταρχήν τι σημαίνει σημαία για εμένα. Η σημαία λοιπόν – η κάθε σημαία –, για εμένα είναι ένα σύμβολο διαχωρισμού και ομαδοποίησης των ανθρώπων. Είναι ένα σύμβολο του "εγώ ανήκω εδώ", των πλαισίων δηλαδή μέσα στα οποία θέτεται ένας άνθρωπος. Είναι ένα από τα πολλά σύμβολα του "εμείς" και οι "άλλοι". "Εμείς" έναντι των "άλλων". Τα συμφέροντα "μας" έναντι των συμφερόντων "τους". Προσωπικά λοιπόν για εμένα, κανένας τέτοιος διαχωρισμός και κανένα συγκεκριμένο πλαίσιο δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την ύπαρξη μου και ως εκ τούτου και κανένα εθνικό ή όποιο άλλο σύμβολο δεν μπορεί να με αντιπροσωπεύσει. Τώρα βέβαια θα μου πεις και με το δίκιο σου… αν δεν σε αντιπροσωπεύει καμία σημαία γιατί μας κότσαρες αυτό το σημαιάκι δίπλα στο ονοματάκι σου; Καταρχήν όπως σου είπα μου άρεσαν τα trendy χρωματάκια της και κατά δεύτερον νομίζω ότι περιγράφει καλύτερα τον τόπο στον οποίο "έτυχε" να ζω – αν με πιάνεις δηλαδή.

Να πάω τώρα στο δεύτερο σκέλος των παρατηρήσεων σου, σχετικά με τον πόλεμο δηλαδή. Σύμφωνα με την αντίληψη σου θεωρείς ότι ό/η συντάκτης ( τελικά είναι γυναίκα ) του εν λόγο κειμένου προσπαθεί να κάνει διαφήμιση ενός παγκόσμιου πολέμου. Βέβαια διαφωνώ με αυτήν σου την προσέγγιση. Διαφήμιση πολέμων θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνει το Χόλυγουντ με τις δαπανηρές υπερπαραγωγές του, διαφήμιση πολέμων κάνουν τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. με τα πολεμικά νέα και τις πολεμικές ανταποκρίσεις αναλόγως των συμφερόντων που εξυπηρετούν και τέλος διαφήμιση πολέμων κάνουν οι κυβερνήσεις που αποφασίζουν τους πολέμους, με διάφορα προπαγανδιστικά μέσα. Το περιεχομένου όμως του εν λόγο κειμένου, ήταν κατά κύριο λόγο οικονομικής ανάλυσης. Το συμπέρασμα περί πιθανού πολέμου ήταν απλώς μια τελική παρατήρηση, πολύ ουσιώδους βέβαια κατʼ εμέ. Και βέβαια αυτό το συμπέρασμα δεν ήταν αβάσιμο καθώς η ιστορία και δει του προηγούμενου αιώνα έχει δείξει ότι, με τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις πάνε "πακέτο" και κάποιοι μεγάλοι πόλεμοι. Τώρα σχετικά με το αν μπορούμε να αντιδράσουμε ή όχι, κατʼ εμέ αν θέλουμε πραγματικά να αντιδράσουμε ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης είναι να βρούμε τρόπους ως κοινωνίες ώστε να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, να μάθουμε να συμβιώνουμε με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και σιγά, σιγά να απαγκιστρωθούμε από το οικονομικό καταστημένο και να πάψουμε να το στηρίζουμε παύοντας να αποτελούμε γρανάζια του. Τώρα βέβαια από εκεί και πέρα από εκεί και πέρα σχετικά με τις παρατηρήσεις σου περί διασποράς φόβου, εγώ προσωπικά δεν είδα κανέναν να τρομάξει ή να φοβήθηκε ιδιαίτερα από το εν λόγο κείμενο ή από παρόμοιες διαπιστώσεις. Όλοι μας συνεχίζουμε τις ζωούλες και την ρουτίνα μας κανονικά. Δεν τρέχει τίποτα.

Επειδή όμως το εν λόγο κείμενο όπως είπα περιείχε κυρίως οικονομικού τύπου αναλύσεις, θα με ενδιέφερε και η άποψη σου σχετικά με αυτές. Εγώ π.χ. διαβάζοντας το είδα και από μια διαφορετική οπτική το θέμα σχετικά με την στήριξη των τραπεζών από τις διάφορες κυβερνήσεις αλλά και από την Ελληνική κυβέρνηση. Ακούσαμε κάτι για 28 δις στις τράπεζες από την Ελληνική κυβέρνηση και απορούσαμε μα που τα βρήκαν. Τώρα τις τελευταίες ημέρες ακούμε για τον αγώνα δρόμου που καταβάλει ο καινούργιος υπουργός οικονομίας ώστε να βρει τα λεφτά που χρειάζονται για να φέρει εις πέρας το εθνικό προϋπολογισμό. Δυσκολεύετε να δανειστεί από του διεθνείς οργανισμούς και κατέφυγε στη λύση των ομολόγων – έντοκων γραμματίων στην ουσία – για να τα δανειστεί από ιδιώτες. Και σκέφτομαι τώρα με το φτωχό μου μυαλό… για να δώσεις λεφτά ή να εγγυηθείς λεφτά ώστε να στηρίξεις τις τράπεζες, λογικά πρέπει να τα έχεις, να έχεις δηλαδή αποθεματικό. Το Ελληνικό κράτος όμως, όπως και όλα τα άλλα κράτη χρωστάνε και έχουν ελλειμματικούς ισολογισμούς. Πώς γίνεται τώρα από την μια να εξαγγέλλεις πρόγραμμα στήριξης τραπεζών και από την άλλη να ζητιανεύεις να βρεις δανεικά για να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου; Μήπως πρόκειται απλώς για ακάλυπτες επιταγές από μέρους των κυβερνήσεων ώστε να καθησυχάσουν απλώς τον κόσμο; Από την άλλη οι Ελληνικές τράπεζες μας λέγανε στην αρχή ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δεν θέλουν κρατική βοήθεια και έλεγχο κατόπιν όμως έκαναν στροφή 180° και τελικά δέχτηκαν την "στήριξη" του κράτους. Μήπως τελικά – μήπως λέω – πρόκειται απλώς για ακόμα μία φούσκα που εντός ολίγου πρόκειται να σκάσει και οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις τράπεζες απλώς καθησυχάζουν τον κόσμο ότι όλα παν καλά; [/align]
[/size]

κώστας

Αν υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ
από τα εικονίδια
ένθεν κακείθεν της λέξης "κώστας"
και κάποιος γνωρίζει το πώς, ας με βοηθήσει.

Η σημαία, αγαπητέ Michael_Design
βλέπω να συμφωνούμε ότι
πρόκειται περί συμβόλου.
Για σένα συμβολίζει
<διαχωρισμό και ομαδοποίηση>
έννοιες αντίθετες εκ πρώτης όψεως αλλά
νομίζω αντιλαμβάνομαι τι εννοείς.
(Δεν θα σου έλεγα για τη σημαία που κοτσάρεις ούτως ή άλλως αφού ήδη έχεις αναφερθεί)

Εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά.
Λέω "λίγο" διότι πράγματι
-θα συμφωνήσω ότι-
μία σημαία ομαδοποιεί διαφορετικές ομάδες.
Ε...και;
Πρέπει να είμαστε όλοι το ίδιο;
Έχουμε όλοι τις ίδιες αξίες;
Πιστεύουμε όλοι στα ίδια πράγματα;
Σαφώς όχι, διαφορετικά θα μιλάγαμε για πλήρη ισοπέδωση, για τον απόλυτο φασισμό.
Η λέξη-κλειδί εδώ, είναι το <έναντι>, απέναντι δηλαδή.
Είμαστε απέναντι, ναι.
Δηλαδή, έχουμε διαφωνίες και τις αντιπαραθέτουμε.
Αυτό μας κάνει εχθρούς; Μας αποξενώνει;
Ή αντίθετα, μας φέρνει κοντά;
...Είναι προς διερεύνηση...

Περνάω στο δεύτερο.
Θα συμφωνήσω ότι διαφήμιση κάνει και το χόλιγουντ και τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις
αλλά κάνει...και η συντάκτρια.

Σχετικά με την οικονομική ανάλυση και τη δική μου άποψη,
έχω να πω ότι ζούμε εποχές όπου
όχι μόνο τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν αλλά
είναι ακριβώς αντίθετα.
Π.χ. αν πω ότι εγώ στηρίζω εσένα
στην πραγματικότητα συμβαίνει ότι
εσύ στηρίζεις εμένα.
Και μάλιστα, εγώ που το λέω
έχω τη βούληση άρα και τη δύναμη τελικά
να σε υποχρεώσω θέλεις δεν θέλεις να με στηρίξεις.
Άρα, καλύτερα να προσποιηθείς ότι θέλεις να σε στηρίξω, μεταδίδοντάς μου το μήνυμα ότι θα με στηρίξεις.

Εν ολίγοις, αν η ελληνική κοινωνία
χρειάζεται 28 δις, (τόσα αξιολόγησε ο...μπουγάτσας),
τότε αυτοί που έφαγαν τα χρήματα του κόσμου στο χρηματιστήριο
(ώστε μετά να τον αναγκάσουν να δανειστεί)
αυτοί που δανείζουν με άκαμπτους, απεχθείς όρους, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο,
θα τα επιστρέψουν.

..Έχεις δει τις τελευταίες μέρες
κάτι διαφημίσεις τραπεζών
που δίνουν τόκο μέχρι ...7%;

Και πού 'σαι ακόμα!
eLe

Michael_Design

Λευκός Θόρυβος

[size=14]Προσωπικά δεν γνωρίζω τον συντάκτη του εν λόγω κειμένου οπότε επιφυλάσσομαι ως προς την προέλευση του. [/size]

284 Επισκέπτες, 1 Χρήστης