Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Οι φίλοι μας τα σκουλήκια

Ξεκίνησε από vasilis, Σεπτεμβρίου 11, 2004, 10:28:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vasilis

Ο προηγούμενος αιώνας ήταν σίγουρα ο αιώνας της τεχνολογικής επανάστασης. Τα μικροτσίπ έφεραν την τεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή, η τεχνολογία έφερε τους υπολογιστές και αυτοί με την σειρά τους έφεραν... το Ίντερνετ!!!

Ο αιώνας που διανύουμε είναι σίγουρα ο αιώνας του Ίντερνετ... ή μήπως, αφού και το Ίντερνετ με την σειρά του έφερε τα σκουλήκια (ιούς), είναι ο αιώνας των σκουληκιών;;; Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους φίλους μας τα σκουλήκια καλύτερα...

Μορφή

Το σκουλήκι είναι αόρατο με γυμνό μάτι και για τον εντοπισμό του χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε ότι ο υπολογιστής σας έχει δεχτεί επισκέψεις από σκουλήκια είναι να βρείτε τα ίχνη τους. Το σκουλήκι αν και είναι πολύ προσεκτικό, πάντα αφήνει ίχνη τα οποία όμως δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Για να εξειδικευτείτε στον εντοπισμό των ιχνών αυτών, θα πρέπει να μελετήσετε επισταμένα τα σχετικά συγγράμματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (προτιμήστε αυτά του Πέτρου Νόρτονα).

Χαρακτηριστικά

Το σκουλήκι πρόθυμα εισέρχεται στον υπολογιστή σας. Συνήθως μπαίνει από τις ανοιχτές τρύπες στο πίσω μέρος του ή σας το στέλνει κάποιος που σας αγαπάει πολύ. Το σκουλήκι εγκαθίσταται μόνιμα στον υπολογιστή σας φτιάχνοντας την φωλίτσα του στο μέρος που τον βολεύει και στο οποίο του έχει υποδείξει ο αφέντης του. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, φροντίζει να ενημερώσει όλη του την παρέα για την νέα του κατοικία. Είναι μάλιστα τόσο χαρούμενο για το νέο του σπίτι, που πάνω στον ενθουσιασμό δεν σταματά και ενημερώνει τους πάντες και τα πάντα. Φροντίζει μάλιστα να παροτρύνει νέα σκουλήκια να ακολουθήσουν τον δρόμο του και να εγκατασταθούν και αυτά σε άλλους υπολογιστές.

Τροφή

Το σκουλήκι τρέφεται με τα πολύτιμα δεδομένα σας. Σιγά σιγά τρώει τα δεδομένα του δίσκου σας για να χορτάσει την πείνα του. Αρχίζει τσιμπώντας κομματάκια από τα ωραία σας έγγραφα... συνεχίζει ρίχνοντας δαγκωματιές στα βασικά αρχεία και ολοκληρώνει ανοιγοκλείνοντας μανιασμένα πόρτες και παράθυρα. Κατά την διάρκεια του φαγητού το σκουλήκι πολλαπλασιάζεται δημιουργώντας και νέα σκουληκάκια - εξίσου δραστικά με το πρώτο. Σύντομα η οικογένεια σκουληκιών έχει εξελιχθεί σε κοινωνία και ο υπολογιστής πλέον δεν ανήκει σε εσάς αλλά σε αυτά.

Αντιμετώπιση

Ειδικά συστήματα ψεκασμού, τα λεγόμενα αντισκούληκα, έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς με σκοπό την αντιμετώπιση και καταστροφή των σκουληκιών. Το σκουλήκι όμως είναι τόσο έξυπνο που κάθε φορά που βγαίνει καινούριο αντισκούληκο, αυτό μεταμορφώνεται και γίνεται άτρωτο. Μόνο προσωρινά λοιπόν είναι δυνατή για την ώρα η αντιμετώπιση τους. η μόνη σίγουρη λύση είναι να βουλώσετε όλες τις τρύπες του υπολογιστή και να προσέχετε τα μηνύματα που ανοίγετε. Ποτέ δεν ξέρετε από που θα ξεπεταχτεί το επόμενο σκουληκάκι...

Atma

τι είπες τώρα :P  :P

έγραψες χεχε

να ταν μόνο τα σκουλίκια..

και γιατί παρακαλώ φίλοι μας?

πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι...

vasilis

Ευχαριστω ατμα φιλοι για τα καλα σου λογια

Atma

Παράθεση από: "vasilis"Ευχαριστω ατμα φιλοι για τα καλα σου λογια

φίλοι φίλοι αλλά αν μου στείλεις σκουλίκι σου μαμώ και το καντήλι

ελπίζω να πιάνεις το χιούμορ μου

ΥΣ σου πάνε τα ελληνικά , όχι  και τπτ άλλο μας στράβωσαν τα γκρικλις
μένει να πίσουμε τον σκου τώρα

Pappas10

Εγώ είδα "σκουλήκια" και επηρεασμένος από την αρρώστια μου (δηλαδή το ποδόσφαιρο) νόμιζα ότι αναφέρεσαι στους "σουπεράδες" (οι οργανομένοι οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης είναι αυτοί).

Ωραίο το θέμα αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να σχολιάσω ή να προσθέσω τίποτα γιατί είμαι ψιλοάσχετος από υπολογιστές.

Με εκτίμηση

Παππάς10
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

vasilis

Ατμα δεν εχω κανενα λογο να σου στειλω τιποτα για να σου κανω κακο στο p/c σου

542 Επισκέπτες, 1 Χρήστης