Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 255
  • Total: 256
  • Leon

Συνειδητότητα... Η Εσωτερική μας πυξίδα...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 09, 2009, 11:51:46 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

Συμφωνώ.
Η προσπάθεια υπερπήδησης
ανούσιων...εξωτερικοτήτων
οφείλει να είναι συνεχής
και ακατάπαυστη.
Δύσκολο το εγχείρημα αλλά
ξεκινώντας κανείς από τα μικρά
(π.χ. το χρώμα ενός ψευδώνυμου)
τα οποία, ως απλά, είναι και δύσκολα.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="324978"]Συμφωνώ.
Η προσπάθεια υπερπήδησης
ανούσιων...εξωτερικοτήτων
οφείλει να είναι συνεχής
και ακατάπαυστη.
[/quote]

Κι εγώ συμφωνώ!  :smile:

pixie

Είτε μιλάμε για αστρικό σώμα, είτε για ψυχικά κέντρα ενέργειας, είτε για χημικές μεταβολές που προέρχονται από τους ενδοκρινείς αδένες, σημασία έχει να βρούμε έναν οικείο τομέα γνώσης που να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά μας ώστε να μην παλεύουμε με άγνωστες δυνάμεις.

Το θέμα είναι να ''συλλάβουμε'' όλη την ιδέα, να αντιληφθούμε ότι τα εσωτερικά μας επίπεδα είναι οι φορείς της συνειδητότητας και είναι στο χέρι μας να αυξηθούν οι δονητικές τους συχνότητες ώστε να παρέχουν υψηλότερες μορφές ενέργειας.

Ας ενοποιήσουμε τα αποσπάσματα της γνώσης που κατέχουμε, να μυηθούμε με λίγα λόγια, χωρίς να υποτιμούμε την αξία αυτής της συγκλονιστικής εσωτερικής διαδρομής!
Να αποκτήσουμε επίγνωση των ικανοτήτων που είναι κρυμμένες μέσα μας, και να εξασκηθούμε για να τις υλοποιήσουμε βήμα - βήμα ενεργοποιώντας τες...

pixie

pixie

Παλιότερα, οι δρόμοι που οδηγούσαν στην αφύπνιση της συνείδησης - που στόχο είχε την συνειδητοποίηση της ενότητας με τον κόσμο - ήταν δύσβατοι και περνούσαν κατά κύριο λόγο μέσα από μια άρνηση της υλικής ανθρώπινης υπόστασης, αλλά και της ύλης γενικότερα.

Φτάσαμε πια στο σημείο να εξισώνεται και να δίνεται η ίδια μεταφυσική αξία, τόσο στην υλική όσο και στην πνευματική υπόσταση των ανθρώπων. Η ενδοσκόπιση και η αυτογνωσία είναι σήμερα προσβάσιμες σε κάθε αναζητητή της αλήθειας, βοηθώντας ουσιαστικά στην αυτοπραγμάτωση.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε τον βαθύτερο εαυτό μας, ώστε να είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε και τις πραγματικές μας ανάγκες σε αυτό το απέραντο ταξίδι που λέγεται Ζωή!

Delmar

Tυχαια επεσα στο θεμα....βαζωντας την λεξη συνειδητοτητα στον κερσορα του Google.. οδηγηθηκα εδω...τωρα θα μου πεις..τιποτα δεν ειναι τυχαιο...ετσι δεν ειναι?....εν πασι περιπτωσι...θα δωσω και εγω την απαντηση μου οσον αφορα το θεμα της συνειδητοτητας....οπως το αντιλαμβανομαι αυτη την στιγμη ως βιωμα.....που στην ουσια αυτο ειναι....πρεπει να γινει βιωμα στον καθενα μας...πρεπει να γινει η αφυπνιση μας για εναν καλυτερο κοσμο οπως τον θελουμε εμεις.....φανταζεσαι εναν κοσμο....που οι ανθρωποι θα ειχαν αφυπνιστει...ως συνειδητοτητες?....καταρχην ειμαστε προγραμματισμενοι...να μην οδηγηθουμε ποτε σε αυτο το επιπεδο αυτογνωσιας...ως συνειδητοτητες...για τον απλουστατο λογο...οτι το καθε ειδος ''συστηματος'' θα ειχε καταρρευσει.
Ας αρχισω με καποιους ορισμους που ειχαν αντικτυπο σε εμενα βοηθωντας σε μια πιο σφαιρικη αντιληψη...
Ο μεγαλυτερος κανονας του συμπαντος ειναι : Ειμαστε συνειδητοι σε οτι δινουμε προσοχη.
Εσυ και εγω και ο οποιοσδηποτε...και το 4 υπερδιαστατο ον ειναι συνειδητο σε οτι δινει προσοχη.

Συνειδητοτητα ειναι η αφυπνιση μας να ειμαστε σε ετοιμοτητα σε εγρηγορση.

Τι πιο ''ωραιοι'' ορισμοι κανονες...που σε επαναπροσδιοριζουν 100% στο παρον...και ζεις μονο σε αυτο....γιατι συνειδητοτητα στην ουσια ειναι να ζεις την καθε σου στιγμη με ολο σου το ειναι....αποκομμενος πνευματικα απο καθε σκεψη σε παρελθον και μελλον....αποκομμενος απο επιθυμιες προκαταληψεις ''συνηθειες'' του μυαλου.....αφηνωντας τον εαυτο σου.....η στιγμη να τον οδηγησει.......αυτα προς το παρον....

rain

εσύ κοντά έπεσες, εγώ που έβαλα στον κέρσορα πυξίδα και βρέθηκα εδώ τι να πω !!!
Τυχαίο  :?:  :?:  :?:  δεν νομίζω  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

:idea:

Όπερ μεθερμηνευόμενο τι σημαίνει? 'Οτι δεν θα φύγει κανείς από εδώ α-συνείδητος! Τυχαίο? :lol:  :lol:  :lol:

Καλώς όρισες Delmar, κι εύχομαι να μείνεις στην παρέα μας! :grin:

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο σημείο που αναφέρεσαι στην κατάρρευση του συστήματος, σε περίπτωση που παύαμε ξαφνικά να κρυβόμαστε πίσω από τους προκάτ μηχανισμούς σκέψης, την κοινωνική επίφαση και τον οικείο τρόπο διαβίωσης... που μάλλον περί άσκοπης σπατάλης του χρόνου μας πρόκειται...

Δεν ''συμφέρει'' στο σύστημα της αγέλης η αυθεντική μας δύναμη ως εσωτερικό στοιχείο...

Έτσι, δεν υπάρχει βέβαια μια κοινή ποιότητα συνειδητότητας, υπάρχουν διάφορα φάσματα, αλλά όλη η δυναμική της εσωτερικής εξέλιξής μας μοιάζει σαν να παρεμποδίζεται, από τη στιγμή που στηρίζεται ακόμα στην εμπειρία της συγχώνευσης της συνειδητότητας με την ύλη!

titica

Απλή ανθρώπινη συνείδηση μας κάνει??
Γιατί εγώ πάντα με το σπαθί στο χέρι πάω και με την αξία στο κούτελο.
Και πάντα συνειδητά βιώνω και αντιμετωπίζω τις συνέπειες των αποφάσεών μου.
Και νομίζω πως όταν οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν είναι σε κόντρα με την ψυχή μας, ανταμειβόμαστε γιατί νιώθουμε ισορροπημένοι και δυνατοί.

Delmar

Aν και τα αποτελεσματα ειναι μακρυπροθεσμα καλο ειναι να αφιερωνεις καποιο χρονο στη διαρκεια της ημερας στην ''διευρυνση της συνειδητοτητας σου''.Υπηρχαν αρκετοι ''λογιοι'' που περιεγραψαν την αισθηση της αμιγους συνειδητοτητας που ειναι πολυ δυσκολο να περιγραφθει με λογια.Στην ουσια μονο με βιωματικη εμπειρια ειναι δυνατο να εχεις μια μικρη αισθηση και αυτη για λιγα δευτερολεπτα.Παραπανω τρομαζει......αλλα πιστευω αν ''εξασκηθεις'' και βιωσεις την ιδια εμπειρια αρκετες φορες ακομη ''εξικοιωνεσαι'' με την εμπειρια της συγκεκριμενης καταστασης....θελω να καταληξω αρκετοι που ειχαν τετοιες εμπειριες κατα καποιο τροπο εθεταν τον εαυτο τους σε μια κατασταση ωστε να ''διευρηνουν'' παρομοιες καταστασεις και εμπειριες.

Τελικα αν θες να καταληξεις καπου στην ουσια δεν καταληγεις πουθενα και αυτο ειναι το μεγαλο μυστηριο της υποθεσης.H εξελιξη της κβαντοφυσικης για το τι εστι ''πραγματικο''- ''αληθινο'' και την επιδραση του παρατηρητη σε ενα ενεργειακο πεδιο- ''χωρο'' παιζει μεγαλο ρολο σε αυτο που ''πραγματικα'' βλεπουμε η νομιζουμε οτι βλεπουμε και οπως οταν δεν επιδρα ο παρατηρητης στο συγκεκριμενο ενεργειακο πεδιο-''χωρο'' το τι ''πραγματικα''συμβαινει και τι ειναι στην ουσια ''αληθινο''.

Γι αυτο καταληγω ο καθενας μας μονο με την δικη του βιωματικη εμπειρια πορευται στο δικο του μονοπατι της θελησης.

κώστας

eLe

pixie

[quote user="Delmar" post="342084"]H εξελιξη της κβαντοφυσικης για το τι εστι ''πραγματικο''- ''αληθινο'' και την επιδραση του παρατηρητη σε ενα ενεργειακο πεδιο- ''χωρο'' παιζει μεγαλο ρολο σε αυτο που ''πραγματικα'' βλεπουμε ή νομιζουμε οτι βλεπουμε και οπως οταν δεν επιδρα ο παρατηρητης στο συγκεκριμενο ενεργειακο πεδιο-''χωρο'' το τι ''πραγματικα''συμβαινει και τι ειναι στην ουσια ''αληθινο''.[/quote]

''Το κβαντικό δυναμικό μεταφέρει πληροφορίες απ’ όλο το περιβάλλον και παρέχει άμεσες, μη τοπικές συνδέσεις μεταξύ κβαντικών συστημάτων. Αντιστοιχούν σ’ αυτό που ο Bohm ονομάζει ενυπάρχουσα τάξη, η οποία μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας αχανής ωκεανός ενέργειας στον οποίο ο φυσικός ή αναπτυσσόμενος κόσμος είναι ένας απλός κυματισμός. Η συνειδητότητα ριζώνει βαθιά στην ενυπάρχουσα τάξη και γι’ αυτό είναι παρούσα σε κάποιο βαθμό σε όλες τις υλικές μορφές.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η συνειδητότητα προέρχεται από την κβαντική συνοχή στους μικροσωληνίσκους πρωτοπλάσματος μέσα στους νευρώνες του εγκεφάλου. Μερικοί ερευνητές βλέπουν μία σχέση μεταξύ της συνειδητότητας και του κβαντικού κενού. Υποστηρίζουν ότι οι νευρωνικές δομές που μεσολαβούν για την συνειδητότητα ίσως να αλληλεπιδρούν μη-τοπικά με το κενό ή κβαντική θάλασσα...''

rain

Κβαντική εξάπλωση  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

pixie

[quote user="rain" post="342345"]Κβαντική εξάπλωση  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:[/quote]
Του ιού ή της άποψης?  :razz:  :cool:

Για να πούμε ότι κάποιος έχει συνειδητότητα, το ενεργειακό του πεδίο θα πρέπει να έχει διευρυνθεί με Γνώση κι όχι με γνώσεις. Οι γνώσεις δεν φτάνουν, είναι μνήμες επιφανειακές όσο μυαλό κι αν διαθέτουμε. Και συνήθως αυτό που θυμάται ο άνθρωπος είναι γνώσεις/πληροφορίες τις οποίες μάλιστα πολλές φορές ξεχνάει γρήγορα ή απορρίπτει.

Η συνειδητότητα, λοιπόν, δεν είναι μια διανοητική κατάσταση, είναι μια πνευματική κατάσταση, και δεν είναι σωστό να την μπερδεύουμε με τη διανοητική γνώση!
Είναι μια επεκτεινόμενη πορεία συνεχούς διεύρυνσης στο ενεργειακό μας επίπεδο, δεν είναι εξωτερική πληροφόρηση αλλά αφορά στο πνεύμα, είναι εκείνη η βαθιά κατάσταση της Ύπαρξης διευρυμένης πέρα από όρια.

Delmar

Και ναιιιιι....ο ιος συνεχιζεται....μεχρι να εξαπλωθει....λενε οτι χρειαζεται μονο το 1% του παγκοσμιου πλυθησμου....να ''αφυπνιστει''...για να γινει το κβαντικο αλμα σε μια νεα εννιαια  συλλογικη συνειδηση....που ισως σημανει και την ανατροπη της παρουσας καταστασης....χαχαχχααχαχααα....ο ιος ειναι μεταδοτικος....μπουουυυυυυυυ

pixie

[quote user="Delmar" post="342490"]Και ναιιιιι....ο ιος συνεχιζεται....μεχρι να εξαπλωθει....
ο ιος ειναι μεταδοτικος....μπουουυυυυυυυ[/quote]

Εγώ πάντως ουδόλως φοβάμαι και συνεχίζω ακάθεκτη την ανίχνευση των κυμάτων και τον κοσμικό ενεργειακό χορό μου!!! :mrblue:  :razz:
Πιστεύοντας βέβαια ότι η συνειδητότητα είναι εκείνη που ενώνει τα πάντα στο σύμπαν.

Και, Delmar... Επειδή νομίζω ότι ασχολείσαι εξαιρετικά με την κβαντική θεωρία, πιστεύεις ότι ο ίδιος ο κόσμος είναι δονήσεις της καθολικής συνειδητότητας?

255 Επισκέπτες, 1 Χρήστης