Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 187
  • Total: 187

Απαισιόδοξα κι αισιόδοξα μηνύματα...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 19, 2009, 11:37:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Δεν είπε κανείς το αντίθετο! Και μάλιστα δεν πιστεύω ότι κάτι ξεπερνιέται, οι εμπειρίες συνεκτιμώνται μέσα μας κι αυτό που μένει πάντα είναι μια μουσική.

'Ενας απροσδιόριστος αχός από γεγονότα και συναισθήματα...

kataigida

[quote user="pixie" post="324194"][quote user="kataigida" post="323213"]:roll:  :roll:  :mryellow:  :mrgreen:  :mrblue:  :mricy:  :mrviolet:  :lol:   :!:  :shock:[/quote]

Εσύ κοίτα να γυρίσεις πίσω...

Μου λείπουν οι μαύρες σου, λέμε!  :sad:  :mrgreen:[/quote]

Πώς θέλεις να είμαι κάπως έτσι? :sad:  :sad:  :cry:  :cry:  :cool:  :???:

 :lol:  :lol:  :lol: Μην φας έχουμε γλάρο... :lol:  :lol:

pixie

[quote user="kataigida" post="327663"]

 :lol:  :lol:  :lol: Μην φας έχουμε γλάρο... :lol:  :lol:[/quote]

Ποιό γλάρο, καλέ? Το δικό μας το Γλαράκι εδώ?  :evil:  :mrorange:

Πάντως, σοβαρά τώρα, τα γλαρόνια και τα νεροχελίδονα και μόνο με το πέταγμά τους μεταφέρουν αισιόδοξα μηνύματα!

pixie

Κάθε κρίκος της ζωής μας μπορεί να είναι απρόβλεπτος... Η χαρά και η λύπη πάντως - λες και είναι παντρεμένες μεταξύ τους - εναλλάσσονται σε αλληλουχία στον άξονα αισιοδοξίας - απαισιοδοξίας.


Ένα ουσιαστικό, γεμάτο αλλά και χαρούμενο πέρασμα από κάθε μέρα! Νομίζω αυτό φτάνει...  :grin:

pixie

Εντελώς τυχαία, διάβασα και τούτο:


'' Μια μελέτη που διεξήχθη από μελετητές στην Ολλανδία αποκάλυψε ότι τα απαισιόδοξα άτομα  είναι πιο επιρρεπή σε καρδιακές και άλλες παθήσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης, της οποίας ηγήθηκε ο Δρ. Erik Giltay από το Ψυχιατρικό κέντρο GGZ Delfland, παρακολουθήθηκαν 941 άτομα, κατά το χρονικό διάστημα 1991-2001.
Τα άτομα αυτά κατηγοριοποιήθηκαν σε αισιόδοξα και απαισιόδοξα άτομα, σύμφωνα με τις σκέψεις και τα λεγόμενα τους.
Ο Giltay και οι συνάδελφοι του ανακάλυψαν ότι τα άτομα που διέθεταν περισσότερη αισιοδοξία είχαν σχεδόν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με τα άτομα που ήταν απαισιόδοξα.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης σημειώθηκαν 397 θάνατοι, ενώ αποδείχθηκε ότι η αισιοδοξία βοήθησε αρκετά στην πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων.


Ο Giltay μελέτησε προσεκτικά και άλλους παράγοντες όπως την πίεση του αίματος, τα ποσοστά χοληστερίνης, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ και προσπάθησε να τους ελέγξει. Ακόμα και μετά από αυτόν τον έλεγχο, παρατηρήθηκαν μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας για τα απαισιόδοξα άτομα σε σχέση με τα υπόλοιπα άτομα.
Στη συνέχεια όταν ανακοίνωσε στα άτομα την καλή κατάσταση της υγείας τους, τα αισιόδοξα άτομα ανέφεραν ότι ένιωθαν καλύτερα σε αντίθεση με τα απαισιόδοξα που συνέχισαν να διακρίνονται από πολύ μεγάλη νοσηρότητα αλλά και ποσοστά θνησιμότητας. ''


Δεν το συζητώ... 'Ολα είναι ρόδινα! :mrorange:
Λέω να κρεμάσω κι ένα μόνιμο μεγάλο χαμόγελο αισιοδοξίας...  ;-)  :grin:

pixie

H παρακάτω θεωρία σχηματίστηκε την περίοδο που έψαχνα επί 45 λεπτά να παρκάρω κάτω από το σπίτι ή τη δουλειά. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα τα όργωνα ξοδεύοντας γαλόνια βενζίνης για να βρω μια θεσούλα. Άλλοτε νυσταγμένη, άλλοτε αγχωμένη, άλλοτε σκασμένη για να πάω τουαλέτα.
 
Εκεί που έβλεπα μια θέση να παρκάρω και πήγαινε το χέρι στο κουμπί με το κόκκινο τριγωνάκι, αυτομάτως συνειδητοποιούσα -με οδύνη συχνά- ότι ο μπροστινός μου την έχει “προλάβει”. Τότε όμως ήταν που λίγο πιο κάτω με περίμενε ακόμη μία, αυτή που θα γινόταν δική μου. Παρατήρησα λοιπόν ότι το θέμα ήταν να βρεις την πρώτη ελεύθερη θέση, άσχετα αν θα την καταλάμβανε το ταπεινό ανατολικού μπλοκ αυτοκινητάκι μου. Ήταν σαν τον πρωινό σεφτέ στα μαγαζιά που σβήνει τη μουρτζουφλιά από τον ιδιοκτήτη.

Η θεωρία αυτή με βοήθησε να ξυπνήσω από τον συναισθηματικό και ψυχολογικό λήθαργο που βρισκόμουν για 1 (και λίγο παραπάνω) χρόνο. Σε μια διακοπή από την απαισιοδοξία, την κατάθλιψη, την έλλειψη κάθε διάθεσης να προχωρήσω μπροστά, οραματίστηκα ότι η ζωή είναι ακριβώς σαν το παρκάρισμα. Αν ψάχνω για δουλειά και στέλνω το βιογραφικό μου σαν newsletter αλλά κανείς δε με παίρνει για συνέντευξη, τότε αρχίζω να αμφισβητώ ό,τι έχω κάνει, τα ξενύχτια, τις μπηχτές, τους ανεπαρκείς προϊσταμένους και τα ψωνισμένα αφεντικά. Όταν όμως χτυπήσει το πρώτο τηλεφώνημα για συνέντευξη, τα πράγματα αλλάζουν. Φτιάχνω μαλλί, βάζω το office συνολάκι, κάνω νήμα στα δόντια και πάω.

Ας πάμε και στον αγαπημένο τομέα, αυτόν των γκομενικών. Όταν κανένας (και εννοώ κάποιος ο οποίος δεν είναι άνω των 50 ή τσιγγάνος ή τύφλα μεθυσμένος), δε με κοιτάει, κανένας δε με προσεγγίζει για κάτι άλλο εκτός από την ώρα, τότε αλληθωρίζω στον καθρέφτη και ψάχνω να βρω τι στραβό έχω πάνω μου. Βγάζω μεζούρα, μετράω απόσταση μύτης από φρύδια και σαγόνι μα όλο ίδια βρίσκω την απόσταση. Όταν όμως σκάσει το πρώτο σωστό αγόρι, τότε μπορεί και να το πάρω και πάνω μου και να αρχίσω να ξενοκοιτάω και να το παίζω ιστορία και γενικώς όχι και τόσο available.

Και σε πόσους άλλους τομείς ισχύει αυτή η θεωρία: Στην αποτρίχωση με κερί, στην πρώτη βδομάδα χωρίς τσιγάρο, στον πρώτο μήνα χωρίς ξενύχτια, στη ζωή με ή χωρίς εκείνον κλπ.
 

Γενικώς λοιπόν η ζωή δείχνει το ωραίο της πρόσωπο μόνο σε όποιον θέλει να το δει. Το σκυμένο κεφάλι δεν παραπέμπει πλέον στη σεμνότητα αλλά στην απροθυμία. Ξόδεψα πολλές εργατοώρες και υπνοώρες μέχρι να το καταλάβω αλλά ισχύει. Το ζόρι είναι μέχρι να δεις την πρώτη αχτίδα φωτός. Μετά από αυτό, η ζωή απλά σε κυνηγάει να σε πιάσει. Και είναι τόσο μεγάλη ανακούφιση όταν τραβάς το χειρόφρενο...


Μιας διαδικτυακής φίλης

Της Αγγελικής Μακρή

187 Επισκέπτες, 0 Χρήστες