Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 166
  • Total: 166

Αρνητικότητα...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 25, 2009, 10:29:03 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Αν αποδεχτούμε το γεγονός ότι τα πάντα έχουν μια μορφή ενέργειας εν δυνάμει, θα πρέπει να δεχτούμε πως και κάθε αρνητική σκεπτομορφή, σκέψη και ενέργεια, που κατευθύνεται επάνω μας, έχει επίσης πολύ μεγάλη δύναμη!

Πιστεύω πως οι περισσότεροι μπορούμε να αντιληφθούμε και να νιώσουμε μάλιστα και άβολα, όταν κάποιος έχει αρνητικά συναισθήματα, προθέσεις ή κίνητρα προς εμάς - μια ενέργεια φορτισμένη με ζήλια, φθόνο, μίσος, συμπλέγματα, σκοτεινές σκέψεις ή μια γερή δόση κακίας ή απλά εχθρικότητα...

Είναι εξαιρετικό μήνυμα το να μετατρέπουμε σε προσωπική μας δύναμη ότι αρνητικό υπάρχει... Να μην αφήνουμε χώρο για ''τοξικά'' απόβλητα... :grin:  
Να αποδιώχνουμε ότι δηλητηριώδες ως ουσία πάει να μπει μέσα μας και να μας οδηγήσει σε μικρόψυχη μιζέρια, πριν προλάβει να κυριαρχήσει σαν συναίσθημα και καταλάβει την ύπαρξή μας... πριν σκοτώσει τα όνειρά μας!
Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος για να τον αναλώνουμε σε μίζερες σκέψεις...

Η αρνητικότητα είναι κι αυτή μέρος της ματιάς με την οποία βλέπει κάποιος τη ζωή, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα μια δεδομένη χρονική στιγμή, η στάση - ίσως και μια στάση φυγής...

Συνεπώς είναι θέμα εντολών εγκεφάλου και η λύση βρίσκεται στο μυαλό μας. 'Οταν όλα αυτά τα ''ζόρικα'' συναισθήματα για κάποιον έρχονται να μας κατακλύσουν, ας σκεφτούμε πως μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο παρά στρατιές φαντασμάτων που δημιουργούμε μόνοι μας!

'Οταν πάλι διαισθανόμαστε πως κάποιος στο περιβάλλον μας εκπέμπει αρνητικότητα, το καλύτερο απ' όλα είναι να μάθουμε να μην είμαστε δεκτικοί, να ισχυροποιούμε την άμυνα και το πεδίο γύρω μας, να ''κλειδώνουμε'' την ενέργειά μας όπου χρειάζεται - αυτό γίνεται κυρίως σταυρώνοντας τα χέρια μπροστά στο στήθος - ώστε να μπαίνουμε σε έναν φωτεινό κύκλο προστασίας της αύρας μας από μόνοι μας ή με κάποια τεχνική διαλογισμού.

Μηνύματα χωρίς χρέωση σε μια φίλη:

1.- Just say NO to negativity!
2.- Τι κι αν σε δέρνουν 13... αν δεν σε δέρνει ο νους σου!   :mrgreen:
3.- Παραμένουμε αλτρουϊστές με την ανθρώπινη βλακεία... ;-)
4.- Όχι σκληρό πόλεμο κατά μέτωπο, τα σίδερα δεν λυγίζουν...
5.- Όχι πλαστικά και σκουπίδια στις ακτές!  :razz:  :mrgreen:  

pixie

black_velvet

[quote user="pixie" post="319026"]../
 να ''κλειδώνουμε'' την ενέργειά μας όπου χρειάζεται ...
[/quote]

Το πρόβλημα με αυτούς που "κλειδώνουν" και κλειδώνονται στις δικές τους σκέψεις και μόνο σε αυτές είναι πως απομονώνονται και δεν αφουγκράζονται τους άλλους και δεν λαμβάνουν σωστά τα μηνύματα. Εάν κι εφόσον τ' ακούσουν ποτέ, μιας και ζούνε τελικά στον κόσμο τους.  ;-)

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα μηνύματα που στέλνεις στη φίλη σου, ειδικότερα δε με τούτο: η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη. Γι' αυτό μαθαίνω κι εγώ να κάνω υπομονή με τους φέροντές την.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="black_velvet" post="319031"][quote user="pixie" post="319026"]..
 να ''κλειδώνουμε'' την ενέργειά μας όπου χρειάζεται ...
[/quote]

Το πρόβλημα με αυτούς που "κλειδώνουν" και κλειδώνονται στις δικές τους σκέψεις και μόνο σε αυτές είναι πως απομονώνονται και δεν αφουγκράζονται τους άλλους και δεν λαμβάνουν σωστά τα μηνύματα. Εάν κι εφόσον τ' ακούσουν ποτέ, μιας και ζούνε τελικά στον κόσμο τους.  ;-)

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα μηνύματα που στέλνεις στη φίλη σου, ειδικότερα δε με τούτο: η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη. Γι' αυτό μαθαίνω κι εγώ να κάνω υπομονή με τους φέροντές την.  ;-)
[/quote]

Καλησπέρα, velvet! Ως προς το θέμα της βλακείας θα συμφωνήσω, πραγματικά χρειάζεται μεγάλη κατανόηση και ωριμότητα βέβαια για να διαπραγματευτείς μαζί της όντας ευπρεπής... Αν και παραμονεύει πάντα η παγίδα των υποκειμενικά φερομένων κρίσεων και ο εγωκεντρικός μηχανισμός ότι ο εαυτός μας ανήκει στην κάστα των ''ευφυών''...

Τώρα ως προς το κλείδωμα της ενέργειας... Κάνεις μια πολύ εύστοχη παρατήρηση ότι δεν έχουμε μάθει να αφουγκραζόμαστε και να ακούμε και τη φωνή του άλλου, θεωρώντας δεδομένη την προσωπική μας βαρύτητα και το αλάνθαστο των ενεργειών μας.

Βέβαια αυτό δεν αφορά στο θέμα, αλλά μου 'δωσες μια καλή ιδέα για ένα επόμενο ποστ. Δεν ήταν το νόημα των λεγομένων αυτό, οπότε διευκρινιστικά θα πω ότι αναφέρομαι συγκεκριμένα στην ενέργεια κουνταλίνη που ρέει στο ανθρώπινο σώμα και στον έλεγχο αυτής.
Αν μάθει κάποιος, με άσκηση βέβαια, πώς να αφυπνίσει και στη συνέχεια να χρησιμοποιεί σωστά την ενέργειά του ή να την κλειδώνει με κάποιες τεχνικές ώστε να αποφεύγει την περιττή συναναστροφή με εκνευριστικούς ανθρώπους που κουβαλούν αρνητικό φορτίο, το κέρδος είναι μια υγιής στάση ζωής και η εσωτερική ισορρροπία.

pixie

'Ισως ακούγεται λίγο απλοϊκό ή άνευ σημασίας, αλλά είναι επιτακτικές οι ανάγκες και πολύ ουσιαστική μια προσπάθεια για να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια που μας περιβάλλει.

Είτε το θεωρούμε, λοιπόν, άξιο λόγου είτε όχι...
Κάποια σκληρά λόγια, το ειρωνικό ύφος, η κακή σκέψη του άλλου, οι επιπλήξεις ή οι επικρίσεις, η διαρκής γκρίνια, το κοροϊδευτικό χαμόγελο ή η ζήλεια κάποιου, μια δυσμενής ευχή... ασκούν απίστευτα μεγάλη αρνητική επιρροή επάνω μας!

Και τι θα μπορούσε να μας προστατέψει ή να απαλύνει την αρνητικότητα που μας περιβάλλει?
Θα ρωτούσε εύλογα κανείς...

Εγώ θα μείνω σ' αυτά που κάνουν στην Ινδία από πολύ παλιά!

Τρίβουν το σώμα τους με χοντρό αλάτι και πολύ νερό - για να καθαριστεί η αύρα - χρησιμοποιώντας στη συνέχεια αιθέρια έλαια ώστε να χαλαρώσει το ενεργειακό σύστημα και να εξουδετερώσουν της πάμπολλες εντάσεις και την αρνητικότητα της καθημερινότητας.
Επίσης προσθέτουν μια - δυο σταγόνες από τα έλαια αυτά σε κολόνιες, στα συρτάρια με τα ρούχα, σε κεριά που καίνε στον χώρο που ζουν.

Άνθη ή φλούδες από λεμόνι, δυόσμος, μέντα, αγριοκυπάρισσο, θυμάρι, κέδρος, σανταλόξυλο...
είναι κάποια από τα βασικά αιθέρια έλαια που μπορούμε να χρησιμοποιούμε...

jcdenton

[quote user="black_velvet" post="319031"]η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη. Γι' αυτό μαθαίνω κι εγώ να κάνω υπομονή με τους φέροντές την.[/quote]

Όπως είπε και ο τριμέγιστος Αϊνστάιν: δύο πράγματα είναι άπειρα σ' αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η βλακεία... & για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

kuria

[quote user="pixie" post="339571"]'Ισως ακούγεται λίγο απλοϊκό ή άνευ σημασίας, αλλά είναι επιτακτικές οι ανάγκες και πολύ ουσιαστική μια προσπάθεια για να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια που μας περιβάλλει.

Είτε το θεωρούμε, λοιπόν, άξιο λόγου είτε όχι...
Κάποια σκληρά λόγια, το ειρωνικό ύφος, η κακή σκέψη του άλλου, οι επιπλήξεις ή οι επικρίσεις, η διαρκής γκρίνια, το κοροϊδευτικό χαμόγελο ή η ζήλεια κάποιου, μια δυσμενής ευχή... ασκούν απίστευτα μεγάλη αρνητική επιρροή επάνω μας!

Και τι θα μπορούσε να μας προστατέψει ή να απαλύνει την αρνητικότητα που μας περιβάλλει?
Θα ρωτούσε εύλογα κανείς...
[/quote]

εγω θα μεινω σ΄αυτα που κανουν στην Ελλαδα απο πολυ παλια!

πανε στη μανα τους και λενε: "ρε μανα ριξε ενα καλο ξεματιασμα (αραγε υπαρχει και κακο; ) να ξελαμπικαρω, γιατι απ΄την ωρα που βγηκα εξω, δεν ξερω ποιος π...στης ή ποια π...τανα με ειδε και παει να σπασει το κεφαλι μου"

κι η μανουλα παιρνει τα ελαια (οχι βεβαια τα αιθερια) και αρχιζει τις προσευχες για τη βασκανια...

το τι εξαρθρωση κατω γναθου εχει προκληθει απο το πολυ χασμουρητο αλλο πραμα...   :lol:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

katinaki

Αρνητικότητα... είχα και έχω πάντα ακόμα και σήμερα.
Για ό,τι μου ζητήσουν ή μου προτείνουν πρώτα θα πω όχι και ύστερα σχεδόν πάντα... ναι, ναι, ναι!
Αφού θα το πω το ναι γιατι λέω πρώτα όχι? Άγνωστον!

pixie

Συμφωνώ με την kuria... κι εγώ κάνω καθαρισμό του χώρου με διάφορα λιβάνια πολλές φορές, όταν νιώθω ότι κάποια παρουσία που μπήκε στο χώρο μου - είτε στο σπίτι, είτε στο εργαστήριο που ζωγραφίζω - ήταν φορτωμένη αρνητικά...

Ακόμα κι εμείς οι ίδιοι, όταν δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις κακές σκέψεις ή διαρκώς είμαστε προβληματισμένοι και σε ένταση, δημιουργούμε βαριά ατμόσφαιρα. 'Η όταν αφήνουμε το σπίτι μας βρώμικο και φορτωμένο άχρηστα πράγματα.
Συνεπώς είναι στο χέρι μας η αρμονική ροή της ενέργειας στο σπίτι μας. Επίσης, εκτός από το ξεσκονόπανο  :lol: ... είναι πολύ καλό να αφήνουμε κάτω από το πατάκι της εξώπορτας λίγο δεντρολίβανο + φασκόμηλο μέσα σε ένα σακουλάκι ώστε το ''κακό'' να μένει εκεί!  ;-)

pixie

Τα θέματα του δικαίου ή οι ανθρώπινες αντιπαραθέσεις πολλές φορές δημιουργούν τέτοιες εντάσεις ή δηλητηριώδεις σκέψεις, αλλά υπάρχει βέβαια και μη επικριτική δικαιοσύνη!

Είναι σαφώς ο δικός μας τρόπος σκέψης που το ορίζει, που μας επιτρέπει να παρατηρούμε και να παίρνουμε θέση για τα πάντα, αλλά χωρίς να ενεργοποιούνται τα αρνητικά μας συναισθήματα.

'Ετσι έχουμε την ελευθερία να βλέπουμε και να βιώνουμε τα πάντα, αλλά με κατανόηση και με ένα εύρος αντίληψης τέτοιο που δεν αφήνει χώρο να αντιδρούμε αρνητικά...

KostasD33

[quote user="pixie"]...
'Ετσι έχουμε την ελευθερία να βλέπουμε και να βιώνουμε τα πάντα, αλλά με κατανόηση και με ένα εύρος αντίληψης τέτοιο που δεν αφήνει χώρο να αντιδρούμε αρνητικά...[/quote]
Αυτό ακριβώς έκανε και ο Πάγκαλος λέγοντας το "μαζί τα φάγαμε" με ένα εύρος αντίληψης και πέσανε να τον φάνε τον άνθρωπο........
Έλεος δηλαδή ....
Προσπαθούσε να ελέγξει την αρνητικότητα προωθώντας την συμμετοχηκότητα ......

pixie

Ε, όχι ακριβώς έτσι... δεν συμφωνώ με το παράδειγμα όπως το λες... :razz:  :lol:

Αυτό που αναφέρω ισχύει για άτομα με κάποια στοιχειώδη εσωτερική καλλιέργεια και ωριμότητα ανάλογη... α, και σχετική ευαισθησία...

cna

Εάν δεν δώσεις δικαίωμα τίποτα τέτοιο δεν μπορεί να σε βλάψει. Βέβαια ως ΧΟ προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι κοντά στον Θεό, να αποφεύγω τις "πονηρές" συναναστροφές δεδομένου ότι δεν είμαι άγιος, να κάνω προσευχή κλπ. Υπάρχει και η ευχή του Αγίου Κυπριανού περί Βασκανίας ή και ο αγιασμός κλπ.

KostasD33

Χρίστομ... όπως είπα η μόνη σίγουρη ευχή είναι ο κόκορας....

cna

Εάν σφάζαμε και από έναν κόκκορα κάθε φορά που μας κοιτούσε περίεργα ο διπλανός μας τότε οι κότες θα εξαφανίζονταν ως είδος χρόνια τώρα.

KostasD33

για αυτό σφάζουμε τον κόκορα στην θεμελίωση και τις κότες όταν μας στραβοκοιτάζει ο γείτονας βρε......
εχουμε ισορροπία έτσι....

166 Επισκέπτες, 0 Χρήστες