Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 212
  • Total: 212

Εγώ είμαι η ΕΛΠΙΔΑ...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 26, 2009, 08:58:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Την ιστοριούλα που ακολουθεί την βρήκα στο greektube.

Tέσσερα κεριά έλιωναν αργά, αργά... Ο χώρος ήταν τόσο ήσυχος
που μπορούσε να ακουστεί η συζήτηση τους.
Το πρώτο είπε: Εγώ είμαι η Ειρήνη.
Μα οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να με διατηρήσουν.
Πιστεύω πως δεν μου μένει άλλο απο το να συνεχίσω να σβήνω!!
Κι έτσι αφέθηκε σιγά, σιγά να σβήσει ολοκληρωτικά.

Το δεύτερο είπε: Eγώ είμαι η Πίστη.
Δυστυχώς δεν χρειάζομαι πουθενά.
Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ξέρουν για μένα κι έτσι
δεν έχει νόημα να μένω αναμμένο. Μόλις ολοκλήρωσε τα λόγια του
ένα απαλό αεράκι φύσηξε πάνω του και το έσβησε.

Πολύ λυπημένο το τρίτο είπε με τη σειρά του:
Εγώ είμαι η Αγάπη.
Δεν έχω τη δύναμη να μείνω αναμμένο.
Οι άνθρωποι δεν μου δίνουν σημασία και δεν αντιλαμβάνονται
το πόσο σημαντικό είμαι. Αυτοί μισούν ακόμα κι αυτούς
που τους αγαπούν περισσότερο... και χωρίς να περιμένει άλλο,
το κερί αφέθηκε να σβήσει.

Ξαφνικά ένα παιδί μπήκε στο δωμάτιο κι είδε τα τρία κεριά σβησμένα.
Φοβισμένο από το σκοτάδι είπε:
Μα τι κάνετε? Πρέπει να παραμείνετε αναμμένα,
εγώ φοβάμαι το σκοτάδι!!! Και ξέσπασε σε κλάματα.
Τότε το τέταρτο κερί είπε με συμπόνια:
Μη  φοβάσαι καλό μου, μην κλαίς...
Όσο θα είμαι εγώ αναμμένο θα μπορούμε πάντα
να ξανανάψουμε τα άλλα τρία κεριά…
Εγώ είμαι η Ε Λ Π Ι Δ Α.
Με μάτια λαμπερά και γεμάτα δάκρυα
το παιδί πήρε το κερί της ελπίδας και άναψε τα τρία κεριά.

Ας μη σβήσει ποτέ η ελπίδα μέσα στις καρδιές σας!

tziger

H ελπίδα είναι μια πολύ δυνατή λέξη. Μια πολύ ουσιαστική έννοια. Αποπνέει αισιοδοξία και παρηγοριά, προσδοκία και προσμονή, σκέψη θετική για το παρόν και το μέλλον.Είναι ότι μας απομένει στις δύσκολες εποχές που ζούμε..

pixie

'Ισως εμείς οι ίδιοι ξέρουμε τον καλύτερο τρόπο για να ελπίζουμε! 'Οταν όλα γύρω μας είναι λιγοστά, όταν έχουμε χάσει ανθρώπους, όταν εξαφανίζονται σημαντικές έννοιες από τη ζωή μας, όταν οι άλλοι μας λένε ότι μια κατάσταση είναι μάταιη, η δική μας πεποίθηση πως όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο γίνεται κινητήριος δύναμη!

'Οταν η θλίψη κατακλύζει τις μοναχικές ώρες μας, όταν δεν μπορούμε εύκολα να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας ή να ξεπεράσουμε κάποιες άτυχες  συνθήκες σε προσωπικό επίπεδο, η ελπίδα γίνεται η πιο όμορφα υποσχόμενη εικόνα...

kataigida

Για να ελπίζεις  σε κάτι θα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις.Κι όμως δεν ξέρουμε πάντα τι ακριβώς θέλουμε και ελπίζουμε το άγνωστο για μας...Φυσικά και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλιώς θα καταθέταμε τα όπλα πολύ εύκολα σε κάθε περίπτωση. :shock: Ας σκεφτούμε τι ακριβώς θέλουμε και απλά ας ελπίσουμε πως θα γίνει.Εγώ πιστεύω πως όταν θέλουμε κάτι πολύ γίνεται ΠΑΝΤΑ!!!

kuria

εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

kataigida

:roll:  :roll: Εσύ κοπελιά είσαι της υποδοχής? :lol: Κι εγώ η Κική χάρηκα.... :lol:  :lol:  :lol:  :mrorange:  :oops:

kuria

ελα, για μαζευτειτε ολες οι ευελπιδες, δυσελπιδες, εστω και απελπιδες κορασιδες... να σας τραταρουμε ενα πτι φουρ, ενα φονταν, ενα κατιτις τελος παντων για τα καλωσορισματα...  :lol:  :lol:

aiollus

Εγω παλι πιστευω το ακριβως αντιθετο!!!
  Οτι θελεις παρα πολι ποτε δεν ερχεται!!!!
Και αν ερθει καποια των περιπτωσεων ειναι καθαρα απο τυχη!!
  Και μην σας ξεγελα αυτο που λεω απο κατω οτι αν θελεις κατι πολι ολο το συμπαν συνομωτη για να γινει  χεχεχε ειναι για να μην χανεισ την ελπιδα ποτε χεχεχε

kataigida

[quote user="aiollus" post="322504"]Εγω παλι πιστευω το ακριβως αντιθετο!!!
  Οτι θελεις παρα πολι ποτε δεν ερχεται!!!!
Και αν ερθει καποια των περιπτωσεων ειναι καθαρα απο τυχη!!
  Και μην σας ξεγελα αυτο που λεω απο κατω οτι αν θελεις κατι πολι ολο το συμπαν συνομωτη για να γινει  χεχεχε ειναι για να μην χανεισ την ελπιδα ποτε χεχεχε[/quote]

Eγώ πιστεύω το αντίθετο.Πάντα έρχεται αυτό που θέλεις πραγματικά φτάνει να ελπίζεις.Αν σταματήσουμε να ελπίζουμε χάνουμε το νόημα της ζωής.Και ναι το σύμπαν συνομωτεί για να γίνει αυτό που θες βαθιά μέσα σου.Δίχως ελπίδα είσαι ουρανός χωρίς ήλιο,πηγή χωρίς νερό,κλάμα δίχως δάκρυ..Για πάρτο αλλιώς φίλε μου.... ;-)  :roll:

kuria

[size=14]βρε καλως την την ελπιδα
την απορο την κορασιδα
με την τεραστια κοτσιδα
που μας εγινηκε κολιτσιδα[/size]

aiollus

Ποιος δεν θελει πολυ να γινει εκατομυριουχος?
Ποιοσ δεν θελει πολυ να εχει δοξα??
Ποιος δεν θελει πολυ να τον αγαπανε ολοι???
Ποιος δεν θελει πολυ να μην κανει τιποτα και ολα να γινοντε απο μονα του???
Ποιος δεν δινει και την ψυχη του στο διαολο που λεει ο λογος για να εχει το υπερτατο αγαθο την υγεια????

Ολος ο κοσμος κατα το 99% θα απαντηση οτι τα θελει ολα αυτα πολυ παρααααα πολυ.
 Ομως καποιοι ελαχιστοι και απο αυτοθσ καποιοι ακομα ελαχιστοι θα τα εχουν γιατι τα αξιζουν!!!!!!

Αλλο ειναι να εχεισ ελπιδα για καλητερη ζωη η ελπιδα για να κανεις κατι που θελεις στην ζωη σου και αλλο α λενε οτι θελεις  πολυ θα γινει ετσι μαγικα επειδει γουσταρουμε εμεις να γινει!!!!

Ελπιδα=Ζωη

Θελω=εγωισμος και πολλες φορες ματαιοδοξια!!

kataigida

Kι εγώ πώς έχω την εντύπωση πως θέλω=ελπίδα?Μπορεί να μαι και λάθος ο καθένας έχει την άποψή του φίλε μου.Μην μας κόβεις τα φτερά με αρνητικές σκέψεις... :smile: Μόνο με θετικές προχωράμε μπροστά... :oops:  :roll:  ;-)  :mryellow:

pixie

Κι αν αυτό για το οποίο ελπίζαμε δεν πρόκειται να συμβεί, σημασία έχει ότι η ελπίδα ήταν ο καλύτερος σύμμαχος στα δύσκολα και μας βοήθησε να ανταπεξέλθουμε.

'Αλλωστε από τη στιγμή που μια κρίση ξεπεραστεί, μπορούμε να επανεξετάσουμε τις απόψεις μας και να αναθεωρήσουμε.

pixie

Θεωρώ την ελπίδα σημαντική κινητήριο δύναμη, αφού, πολλές φορές, είναι εκείνη που μας βοηθάει να προχωράμε παρόλες τις απογοητεύσεις και τις αντιξοότητες.

Ακόμα και αν τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλα, η ελπίδα δίνει την ώθηση, τη δύναμη και το κουράγιο για να συνεχίσουμε...

'Αλλωστε ο δρόμος δεν έχει τέλος! Κι ένα καλός συμπαραστάτης στην πορεία, είναι ανεκτίμητος...

212 Επισκέπτες, 0 Χρήστες