Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 666
  • Total: 666

Spaceclearing...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 03, 2009, 08:45:09 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Λένε πως το περιβάλλον που ζούμε αντανακλά την εσωτερική μας εικόνα...

Αν ζείτε καταπιεσμένοι από την ακαταστασία που όλο και αυξάνεται γύρω σας, αγανακτισμένοι από τους τόνους των άχρηστων αντικειμένων που στοιβάζονται στις ντουλάπες του σπιτιού σας, μάθετε οτι δεν είστε οι μόνοι!
Αλλά κυρίως μάθετε ότι δεν είστε καταδικασμένοι να παραμείνετε σ' αυτή την κατάσταση για πάντα. Μάθετε να πετάτε τα παλιά, προκειμένου να κάνετε χώρο στα καινούργια και να ξαναβρείτε νέες πηγές ενέργειας και ευεξίας.

Το δικό μου ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα άχρηστα αντικείμενα μόλις το τελείωσα, ας βοηθήσω κι εσάς λίγο στην οργάνωση της επιχείρησης! :idea:  :mryellow:

1. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κάντε το γύρο του σπιτιού σας, καταγράφοντας ποιές περιοχές ίσως πρέπει να καθαρίσετε...

2. Καθαρίστε έναν συγκεκριμένο χώρο κάθε φορά, ακολουθώντας τους ρυθμούς που ενδείκνυνται για την περίπτωσή σας. Μερικές ώρες, λίγες μέρες, ένα μήνα, ανάλογα με τη διάθεση σας! Και φυσικά θα κάνετε την ανάλογη διαγραφή στον κατάλογο.

3. Μην συγκεντρώσετε όμως κάπου αλλού τα αντικείμενα για πέταμα, με τη δικαιολογία ότι θα αποφασίσετε για την τύχη τους αργοτερα. Πάρτε στο χέρι ένα αντικείμενο και αποφασίστε αυθόρμητα αν θα το κρατήσετε ή θα το πετάξετε. Στη συνέχεια πετάξτε το χωρίς τύψεις!!!  

4. Αφού έχετε αποφασίσει, μην ξανασκεφτείτε αν το αντικείμενο αυτό θα σας χρησιμεύσει στο μέλλον. Η απάντηση θα ειναι οπωσδήποτε ''πιθανόν''κι έτσι δεν θα πετάξετε ποτέ τίποτα!

5. Μπροστά σε πολυάριθμα αντικείμενα, σταθείτε ψύχραιμα και πείτε ''Αν τα πετάξω, δεν θα συμβεί και τίποτα''. Απαλλαγή από τα περιττά σημαίνει απελευθερώνομαι και αφήνομαι με εμπιστοσύνη στη ροή της ζωής.  

6. Αν έχετε συγκεντρώσει μεγάλη ''σαβούρα'', θα χρειαστεί πολύ κουράγιο για να απαλλαγείτε από αυτήν. Εξάλλου, αν έχετε την τάση να κρατάτε ότι περνάει απ' το χέρι σας, πείτε: ''Όταν φτάνει κάτι νέο στο σπίτι, θα πρέπει να φύγει κάτι παλιό'', νόμος!

7. Είναι παράξενο, αλλά συμβαίνει. 'Οταν πετάμε άχρηστα πράγματα, νιώθουμε την ίδια ικανοποίηση που είχαμε όταν τα αγοράζαμε!!!

pixie

Μπορεί οι μαμάδες να βρίσκουν εξαιρετικά απωθητικό ένα άστρωτο κρεβάτι, όπως επισημαίνουν όμως Βρετανοί επιστήμονες την ίδια άποψη έχουν και τα... ακάρεα, που θεωρούνται υπεύθυνα για την πρόκληση άσθματος και αλλεργιών.
Η έρευνα την οποία διεξήγαγε επιστημονική ομάδα του βρετανικού Πανεπιστήμιου Κίνγκστον έδειξε ότι το ζεστό και ξηρό "μικροκλίμα" ενός ακατάστατου κρεβατιού είναι εξαιρετικά αφιλόξενο για τα λεγόμενα "ακάρεα της οικιακής σκόνης", αυτών των μικροσκοπικών συγγενών της αράχνης που τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της ανθρώπινης επιδερμίδας. Διαλέξτε: ωραίο κρεβάτι ή υγιεινό κρεβάτι?  

Ιδού ένα σχετικό κομμάτι από ΕRT.gr που μας ανοίγει τα μάτια...  

Τα ακάρεα λατρεύουν το "τροπικό" μικροκλίμα ενός στρωμένου κρεβατιού!
Τα ακάρεα (Acari) αποτελούν μια ευρέως διαδεδομένη ομάδα αρθροπόδων τα οποία και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον άνθρωπο ή άλλα θερμόαιμα ζώα και απαντούν σε διάφορα μικροπεριβάλλοντα. Ένα από αυτά είναι το κρεβάτι μας, το οποίο μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 1,5 εκατομμύριο από αυτούς τους δύσμορφους μικροοργανισμούς. Σημειωτέον ότι το κάθε ένα από αυτά εναποθέτει καθημερινά περίπου 20 εκκρίματα, τα οποία θεωρούνται αλλεργιογόνοι παράγοντες. Σε ένα γραμμάριο σκόνης μπορεί να βρίσκονται πάνω από 100.000 τέτοια εκκρίματα.

Τα ακάρεα αποφεύγουν το φως γι αυτό αναπτύσσονται στο εσωτερικό των μαξιλαριών και των στρωμάτων, ενώ δηλώνουν ανοιχτά την προτίμηση τους στις συνθήκες αυξημένης υγρασίας και ζέστης. Με άλλα λόγια, εκείνες που δημιουργούνται σε ένα κατειλημμένο κρεβάτι τις βρίσκουν ιδανικές.
Οι επιστήμονες με τη βοήθεια ενός υπολογιστικού μοντέλου μελέτησαν τον τρόπο που οι αλλαγές σε ένα σπίτι επηρεάζουν τον αριθμό αυτών των μικροσκοπικών οργανισμών.

Συμπέρασμα: Η ακαταστασία είναι υγεία!  :mryellow:

katinaki

[quote user="pixie" post="327552"]

Συμπέρασμα: Η ακαταστασία είναι υγεία!  :mryellow:[/quote]

ουφφφ! να σαι καλά! μου 'φυγε ένα βάρος!  :mrgreen:   :oops:  :oops:

pixie

katinaki μου!  :mryellow:  :idea:

Λοιπόν, έχω κι ένα τεστάκι για σας για να διαπιστώσετε αν κάνετε συλλογή από άχρηστα πράγματα!  :mrgreen:  

ΤΕΣΤ!

*1.- Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη ρούχα που δεν φοράτε ποτέ.
*2.- Μέσα στα συρτάρια σας κυκλοφορούν αταίριαστες κάλτσες.
*3.- Φυλάτε περιοδικά πάνω από χρόνο.
*4.- Στο σπίτι υπάρχουν παλιές χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές που θα φτιάξετε εν καιρώ.
*5.- Στην αποθήκη σας είναι στοιβαγμένοι σωροί από εφημερίδες που κάποτε θα δώσετε για ανακύκλωση.
*6.- Παλιά αντηλιακά και είδη μακιγιάζ είναι πεταμένα στο ντουλάπι του μπάνιου σας.
*7.-'Εχετε ένα συρτάρι γεμάτο κλειδιά που δεν ανοίγουν πια καμία πόρτα.
*8.- Η τσάντα και το πορτοφόλι σας ξεχειλίζουν από παλιά εισιτήρια λεωφορείων παρέα με άχρηστες αποδείξεις κι άλλα μικροπράγματα.
*9.- Στον επαγγελματικό σας χαρτοφύλακα έχουν μόνιμο καταφύγιο άχρηστα χαρτιά και άδεια στυλό.
*10.-Το αυτοκίνητό σας είναι γεμάτο από σπασμένες παλιές κασέτες, χαρτιά από καραμέλες κλπ. άχρηστα.
*11.-Ορισμένα έπιπλα του σπιτιού σας χρειάζονται επιδιόρθωση [μια κουτσή καρέκλα, ένα σπασμένο κρεβάτι κλπ.]
*12.-Το αυτοκίνητό σας δεν χωράει πια στο γκαράζ, γιατί είναι γεμάτο από παλιά εργαλεία και παλιά πράγματα [ένα σετ σκουριασμένα εργαλεία κήπου, πχ.]
*13.-'Οποιος μπαίνει σπίτι σας σκοντάφτει! [χαρτόκουτα, παπούτσια κλπ.]
*14.-Φυλάτε ακόμα θεατρικά προγράμματα πριν από 10 χρόνια, χαρτοπετσέτες από ψησταριές, εισιτήρια μουσείων κλπ.
*15.-Ο υπολογιστής σας είναι γεμάτος αρχεία που δεν θα ανοίξετε ποτέ!

Βαθμολογήστε τώρα με 2 βαθμούς κάθε ΝΑΙ, με 1 βαθμό κάθε ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ και με 0 βαθμούς κάθε ΟΧΙ..

ΠΡΟΦΙΛ!

Από 20 μέχρι 30.. Το σπίτι και η ζωή σας είναι ένα χάος!
Από 10 μέχρι 19..Η ακαταστασία αυξάνεται επικίνδυνα, προσέξτε!
Κάτω από 10.. Η τάξη βασιλεύει στο σπίτι σας, κάντε κάτι!

tziger

Μαζί με κάποια άλλα που πρόσθεσα στο τέστ ,το αποτέλεσμα που έβγαλα ήταν 48 πόντοι!!!
WELLCOME TO ORGANISED CHAOS!!!!!!! :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

Στο δρόμο τον καλό δλδ. είσαι κι εσύ, Τζόνυ μου!

Και εγώ διαβάζω τώρα: '' Μέσα στα συρτάρια σας κυκλοφορούν αταίριαστες κάλτσες...''

Και απαντώ: ''Μόνο?'' Γιατί εγώ μόλις εντόπισα μια κάλτσα να κατοικοεδρεύει επί του φωτιστικού στο ταβάνι... :oops:

katinaki

[quote user="pixie" post="327565"]katinaki μου!  :mryellow:  :idea:

Λοιπόν, έχω κι ένα τεστάκι για σας για να διαπιστώσετε αν κάνετε συλλογή από άχρηστα πράγματα!  :mrgreen:  

ΤΕΣΤ!

*1.- Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη ρούχα που δεν φοράτε ποτέ.
Ποτέ... ] :oops:

*2.- Μέσα στα συρτάρια σας κυκλοφορούν αταίριαστες κάλτσες.
ααχχχ... ΝΑΙ  ]
*3.- Φυλάτε περιοδικά πάνω από χρόνο.
ΟΟΟΧΙΙΙΙ!  ]
*4.- Στο σπίτι υπάρχουν παλιές χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές που θα φτιάξετε εν καιρώ.
ΟΧΙ ...! ]
*5.- Στην αποθήκη σας είναι στοιβαγμένοι σωροί από εφημερίδες που κάποτε θα δώσετε για ανακύκλωση.
ΟΧΙ ...! ]
*6.- Παλιά αντηλιακά και είδη μακιγιάζ είναι πεταμένα στο ντουλάπι του μπάνιου σας.
ΟΧΙ ...! ]
*7.-'Εχετε ένα συρτάρι γεμάτο κλειδιά που δεν ανοίγουν πια καμία πόρτα.
ΟΧΙ ...! ]
*8.- Η τσάντα και το πορτοφόλι σας ξεχειλίζουν από παλιά εισιτήρια λεωφορείων παρέα με άχρηστες αποδείξεις κι άλλα μικροπράγματα.
ΝΑΙ ...  ]
*9.- Στον επαγγελματικό σας χαρτοφύλακα έχουν μόνιμο καταφύγιο άχρηστα χαρτιά και άδεια στυλό.
ΝΑΙ ...  ]
*10.-Το αυτοκίνητό σας είναι γεμάτο από σπασμένες παλιές κασέτες, χαρτιά από καραμέλες κλπ. άχρηστα.
ΟΧΙ ... όχι κασέτες... ]
*11.-Ορισμένα έπιπλα του σπιτιού σας χρειάζονται επιδιόρθωση [μια κουτσή καρέκλα, ένα σπασμένο κρεβάτι κλπ.]
 ]
*12.-Το αυτοκίνητό σας δεν χωράει πια στο γκαράζ, γιατί είναι γεμάτο από παλιά εργαλεία και παλιά πράγματα [ένα σετ σκουριασμένα εργαλεία κήπου, πχ.]
ΟΧΙ ...! ]
*13.-'Οποιος μπαίνει σπίτι σας σκοντάφτει! [χαρτόκουτα, παπούτσια κλπ.]
έλα... έλα! υπερβολές τώρα...   και πού να τα βάλω τόσα χαρτόκουτα της FM δηλαδή?   ]
*14.-Φυλάτε ακόμα θεατρικά προγράμματα πριν από 10 χρόνια, χαρτοπετσέτες από ψησταριές, εισιτήρια μουσείων κλπ.
ΟΧΙ ... μόνο φυλλάδια τουριστικά από μέρη που έχω επισκεφτεί  
*15.-Ο υπολογιστής σας είναι γεμάτος αρχεία που δεν θα ανοίξετε ποτέ!
]

Βαθμολογήστε τώρα με 2 βαθμούς κάθε ΝΑΙ, με 1 βαθμό κάθε ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ και με 0 βαθμούς κάθε ΟΧΙ..

...[/quote]

ΠΡΟΦΙΛ!

...
Από 10 μέχρι 19..Η ακαταστασία αυξάνεται επικίνδυνα, προσέξτε!

pixie

katinaki μου! Πολύ καθαρό και τακτοποιημένο σε βρίσκω!  ;-)

Πάντως, λένε, ότι όταν το σπίτι μας ξεχειλίζει από περιττά πράγματα, αυτό αντιστοιχεί σε μια συγκεχυμένη και μη ολοκληρωμένη υπαρξιακή προσέγγιση.
Σύμφωνα με την Αγγλίδα συγγραφέα Κάρεν Κίνγκστον, γνωστή ειδικό του spaceclearing, το άτομο συνδέεται με αόρατα και πολύ ισχυρά κύματα ενέργειας.
Αν στο σπίτι μας υπάρχουν μόνο χρήσιμα αντικείμενα που αγαπάμε, τότε το ίδιο το σπίτι γίνεται μια αναντικατάστατη πηγή στήριξης και ενίσχυσης του ψυχοφυσικού μας κόσμου και φυσικά μας προσφέρει ισορροπία και φρέσκια ενέργεια!

Για παράδειγμα, οι ανασφαλείς, λέει η έρευνα, έχουν την τάση να περιβάλλονται από πολλά αντικείμενα, τα οποία αποδεικνύουν την ταυτότητά τους.
'Οσοι πάλι έχουν κατάθλιψη, συσσωρεύουν πράγματα στο πάτωμα, δημιουργώντας φορτίο που τους ακινητοποιεί.

tziger

[quote user="pixie" post="327611"]Στο δρόμο τον καλό δλδ. είσαι κι εσύ, Τζόνυ μου!

Και εγώ διαβάζω τώρα: '' Μέσα στα συρτάρια σας κυκλοφορούν αταίριαστες κάλτσες...''

Και απαντώ: ''Μόνο?'' Γιατί εγώ μόλις εντόπισα μια κάλτσα να κατοικοεδρεύει επί του φωτιστικού στο ταβάνι... :oops:[/quote]

Εσύ πάλι ,pixie μου, δεν είσαι σε καλό δρόμο! Να προσέχεις μη πάρει φωτιά το φωτιστικό καμμιά ώρα και τρέχουμε με τους πυροσβεστήρες!! :razz:  :mrgreen:

katinaki

[quote user="tziger" post="327727"].... Να προσέχεις μη πάρει φωτιά το φωτιστικό καμμιά ώρα και τρέχουμε με τους πυροσβεστήρες!! :razz:  :mrgreen:[/quote]

Ωχ!  :o αυτό είναι σημαντικό... παιρνουν εύκολα φωτιά τα ρούχα πάνω στη λάμπα  :oops:
το έχω κάνει ΚΑΙ αυτό...  :oops:

pixie

Πολυδιάστατο το katinaki!  :mryellow:

Και σκέφτομαι τώρα...
Μήπως τελικά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 20% των πραγμάτων που φράζουν τις ντουλάπες και τις αποθήκες τους?

Μήπως το υπόλοιπο 80% δεν είναι παρά ακαταστασία, συναισθηματική σαβούρα, εμπόδιο και σύγχυση?

666 Επισκέπτες, 0 Χρήστες