Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 288
  • Total: 288

Ψέματα...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:41:57 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos Apomakros

[quote user="saliara" post="355825"]Εγώ ξέρω ότι ένας καλός ψεύτης πρέπει να'χει πολλή καλή μνήμη!!!
1 πράγμα που δεν είχα ποτέ μου
Ακόμη δεν δέχομαι ούτε να σου πεί ψέματα γιατί έτσι σε προστατεύει ή γιατί σε αγαπάει!!!!Πάντα η αλήθεια πληγώνει, αλλά αυτό που λέγεται ότι σε αγαπάει είναι δικαιολογίες!!Δεν είπα ποτέ στη ζωή μου ψέμα(ναι το πλήρωσα), αλλά ήμουν και είμαι καθαρή.
Μην κοροϊδευόμαστε το ψέμα πάντα θα το πούμε γιατί είναι η εύκολή μας λύση!!
(Μπορεί να φαίνεται ότι μιλάω επιθετικά αλλά δεν ισχύει, απλά μισω τους ψεύτες και τις δικαιολογίες)!!!!! :D[/quote]

Δεν ανταποδίδω το μίσος :Ρ, αλλά θα επισημάνω ένα λάθος. Για έναν καλό ψεύτη μια μνήμη χρυσόψαρου
(σαν την δική μου πχ) είναι ότι πρέπει. Ο λόγος; Θα σου φανεί υπερβολικό ή και ανόητο αλλά μιλάω ειλικρινά (χαχαχα)
και εννοώ αυτό που λέω.

Δύο τα θετικά.

α) Αν η μνήμη χρυσόψαρου είναι αναγνωρισμένη από τους άλλους, είσαι σε θέση να της ρίχνεις το φταίξιμο. Επίσης είναι πολύ καλή δικαιολογία για να μην πεις ολόκληρη μια αλήθεια, μιας και δεν είσαι σε θέση να την επαναφέρεις στο νου σου ολόκληρη. Έτσι ακόμα κι αν εκτεθείς σε κάποιο ψέμα, υπάρχει πάντα ριζωμένη η αμφιβολία στον άλλο για το αν υπήρχε σκοπιμότητα εκ μέρους σου ή αν έγινε ακούσια.

β) Ο έχων κακή μνήμη μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο ψέμα που δημιούργησε, ξεχνώντας ποιά ήταν η πραγματική διάσταση του θέματος. Κι όταν πιστεύεις στο ψέμα σου, λες την αλήθεια. Είσαι ο πιο ειλικρινής ψεύτης του κόσμου. Από τις πιο ιδανικές δηλαδή καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας ψεύτης.

Τώρα αν θα με πιστέψεις είναι δικό σου θέμα. Μιλώντας ειλικρινά... θα σου έλεγα ότι πάντα ψεύδομαι.

kapoia_za

[quote user="Nikos Apomakros" post="355851"]...Μιλώντας ειλικρινά... θα σου έλεγα ότι πάντα ψεύδομαι.[/quote]
βρε εσύ έχεις μνήμη χρυσόψαρου..οι άλλοι, είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι ψάρια...;;

..οι Ψεύτες..αντιφάσκουν και στο βήχα

ένιγουέι..κατ εμέ, τα ψέμματα απομακρύνουν..
όχι μόνο από τους άλλους, αλλά κι από τον εαυτό

Nikos Apomakros

[quote user="kapoia_za" post="355857"]

ένιγουέι..κατ εμέ, τα ψέμματα απομακρύνουν ..
όχι μόνο από τους άλλους, αλλά κι από τον εαυτό[/quote]

Μμμμ... Ενδιαφέρον ρήμα...

kapoia_za

ωχ όντως..!
αυτόνομο όπως το ψεύδομαι..
αλλά και ελεύθερο να μην ψεύδεται..
 :smile:

vencedor

Δε θέλω να θυμάμαι, δε θέλω να ξεχνάω
Δε σε έχω πια, δε σε έχω...
την έξοδο κινδύνου δε βρίσκω πουθενά,
Δε σε έχω πια, δε σε έχω..

saliara

Νίκο σωστά αυτά που λες...αλλά θα'χες γλιτώσει και το α και το β αν πολύ απλά αν δεν έλεγες ψέματα :P  :P

Πάντως...λάθος μου..πολύ άσχημη λέξη το μισώ..θα χρησιμοποιήσω το αντιπαθώ. :lol:
Αλλά γενικότερα θα ήταν υπέροχο αν οι περισσότεροι δεν κρύβαμε κάτι..είτε συναισθήματα είτε οποιαδήποτε αλήθεια πιστεύοντας ότι είναι καλύτερο.. :?  :?

jcdenton

Εμένα δεν με πειράζει το ψέμα αυτό καθ' αυτό. Με πειράζει η κοροϊδία από πίσω. Πολλές φορές λέμε ψέματα, χωρίς να κοροϊδεύουμε τον άλλο, ενω άλλες λέμε την αλήθεια, κοροϊδεύοντας τον συνομιλητή μας.

Παράδειγμα 1: Με παίρνει τηλέφωνο ένας γνωστός για να κανονίσουμε να βγούμε. Εγώ του λέω πως δεν μπορώ να βγω, επειδή είμαι άρρωστος, χωρίς όμως να είμαι, και μένω σπίτι. Του είπα ψέμα (για να μη με "πρήξει": 'έλα να βγούμε', 'γιατί δεν βγαίνεις', 'τι έχεις;', 'κερνάω εγώ', 'έλα σπίτι μου', 'να 'ρθω σπίτι σου'), αλλά δεν τον κορόϊδεψα. Δεν βγήκα με άλλη παρέα, σπίτι έμεινα.

Παράδειγμα 2: Με παίρνει τηλέφωνο ένας γνωστός για να κανονίσουμε να βγούμε. Έχει κανονίσει στο στέκι μας με τον Α κοινό γνωστό στις 20:00. Του λέω πως θα πάω. Με περιμένουν σαν μα**κες & καταφθάνω στις 22:00 με τον Β κοινό γνωστό μας, γιατί έτσι είχα κανονίσει. Είπα την αλήθεια (είπα πως θα πάω, δεν είπα τι ώρα θα πάω. Μπορεί να πήγαινα στις 20:00, μπορεί στις 22:00, μπορεί μετά από 5 μέρες). Αλλά τους κορόιδεψα. Έπαιξα με τις λέξεις, δεν είπα ολόκληρη την αλήθεια & τους δούλεψα ψιλό γαζι γιατί πήγα με κοινό γνωστό (που σημαίνει πως μπορούσα να κανονίσω να συμπέσουν τα ραντεβού, αφού όλοι είμαστε γνωστοί, ή να πάω μόνος μου λίγο νωρίτερα αν δεν ήθελα να συμπέσουν).

Συνήθως το ψέμα & η κοροϊδία συμπλέουν. Όμως ως jc δεν με νοιάζουν τα ψέμματα (το τι λες). Με νοιάζει η κοροϊδία (το πως το λες & το που αποσκοπείς).
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

saliara

Εγώ πάλι  είτε το ένα είτε το άλλο ψέματα το βλέπω...
Επίσης ποτέ μη λες έστω και απλό ψέμα
Εγώ μια φορά πολύ παλιά είπα ότι είχα στραμπουλήξει τον αστράγαλό μου και την επόμενη μέρα έπαθα κάκωση αστραγάλου!!!χαχαχαχα Και καλά να πάθω...
Πλέον δεν θες να πας κάπου, δεν πας!Δε ξέρω μπορεί μερικές φορές να ακούγονται πολύ σκληρά αυτά που θα πω χύμα, αλλά πιστεύω ότι όσα άτομα είναι γύρω μου και με γνωρίζουν δεν παρεξηγούνται.. Για τους άλλους.....εμμμμ δε με νοιάζει και τόσο.. :lol:

Αλλά εγώ το ψέμα με κοροϊδεία το έχω..Εγώ λέω πάντα για μενα!!
Όπως το να λέει κάποιος Σ'αγαπώ αλλά να είναι με άλλο άτομο... :?
Κατάλαβες?? 2 σε ένα...
Τλσπ..Απά πιστεύω ότι είμαστε τόσο στα έτοιμα οπότε το ψεματάκι το χουμε για πλάκα.. 8)

jcdenton

[quote user="saliara" post="366962"]Για τους άλλους.....εμμμμ δε με νοιάζει και τόσο.. :lol: [/quote]

Δεν σε νοιάζει για μένα; Που σ' αγαπώ τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόσο πολύ;  :cry:
Ross Perot (1930 - ...)

saliara

Ε μωρέ μωρέεεε Εσύ δεν παρεξηγείσαι!!!Βέβαια απομονώνεις μερικές λέξεις που και που.. :P
αλλά είσαι καλό παιδάκι!! :-*

jcdenton

Δηλαδή... με συμπαθείς;  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:
Ross Perot (1930 - ...)

saliara

Γιατί μου' χεις κάνει κάτι για να σε αντιπαθώ??? :roll:

Και εσύ κάτι μου λέει πολύ καυσαέριο εισπνέεις.... :P

jcdenton

Έχω κάνει κάτι για να με συμπαθήσεις;  :oops:  :oops:

Όπως & να 'χει, κατάλαβα πως το παραμυθάκι με τον Πινόκιο δεν σε ενθουσίασε!
Ross Perot (1930 - ...)

saliara

χαχαχαχαχαχα...Όχι το αγαπημένο μου είναι το ασχημόπαπο!!! :P  :lol:

jcdenton

Ασχημόπαπο; Χμ Δεν πιστεύω να το παρομοιάζεις μ' εσένα!
Ross Perot (1930 - ...)

288 Επισκέπτες, 0 Χρήστες