Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 269
  • Total: 269

Ψέματα...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:41:57 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Ψέματα εκ πεποιθήσεως... Ψέματα από αγάπη...

Αρχικά θα σχολιάσω πως μάλλον υποτιμούμε κάποιον ακόμα κι όταν του κρύβουμε πράγματα! Δεν είναι παιχνίδι συναναστροφής η αλήθεια με άσους κρυμμένους στο μανίκι αυτού που ''ξέρει''.
Η πρόσβαση και η συμμετοχή στο κομμάτι της αλήθειας είναι δικαίωμα εφόσον θέλουμε να μιλάμε για ίσους όρους στις ανθρώπινες σχέσεις. Αντέχει δεν αντέχει ο άλλος!

Μόνο αν πρόκειται για θέματα υγείας, το αποδέχομαι, στην περίπτωση που υπάρχουν καταδικασμένες καταστάσεις. Μόνον εκεί μιλάμε για ''ψέματα'' από αγάπη! Εκεί που χρεωνόμαστε εμείς το βάρος για να προστατέψουμε από το μέγεθος της οδύνης.

Κάποιοι δεν κατέχουν την έννοια της δικαιοσύνης και της ισοτιμίας και θέλουν εγωκεντρικά να χειρίζονται επικίνδυνα μηχανήματα! 'Οπως πχ.έναν οδοστρωτήρα και να τα ισοπεδώνουν όλα στο δικό τους επίπεδο αντίληψης...

Ο έλεγχος της ζωής μας όμως είναι προσωπική υπόθεση του καθένα μας! Εμείς πρέπει να ορίζουμε τις στιγμές μας κι αυτό γίνεται καλύτερα όταν έχουμε συμμετοχή στην αλήθεια.

Στην τελική, αν εγώ αποφασίσω να δώσω διάσταση στη διαστροφή της αλήθειας μου, αν γουστάρω να ζήσω κάθε μου αυταπάτη, κάθε μύθο και κάθε σκοτεινό μου χρώμα ως πραγματικότητα, ας το βιώσω κατάμονη, αλλά από τη στιγμή που θα αποφασίσω να το μοιραστώ, οφείλω να δώσω το στίγμα μου και να είμαι ειλικρινής!

Αλλιώς είμαι κινούμενη άμμος, είμαι επικίνδυνη...

pixie

KostasD33

πέρα από το ψέμα υπάρχει το ακόμα χειρότερο που είναι το δούλεμα.....
ειδικά αν είναι δούλεμα χρόνιο κατά συνήθεια και καθ έξιν....

pixie

Ας πούμε ότι κάποιος είναι πολύ καλός τεχνίτης στο ''δούμεμα'' και το παιχνίδι αρχίζει...

Το ποιός πείθεται βέβαια είναι άλλο θέμα και δεν θα υποτιμήσουμε εδώ κανένα.
Ούτε δείχνει αυτοεκτίμηση η συγκεκριμένη πρόθεση - το να γίνεσαι ένας παραπλανητικός κλόουν για Χ λόγους...

Δεν είναι, λοιπόν, ότι λες ψέματα ή κάνεις προσπάθεια να ξεγελάσεις - κι εδώ μιλάμε σαφώς για διαδικασία - είναι ότι η απομυθοποίηση στοιχίζει...
Είναι που δεν θα μπορεί να σε πιστέψει κανείς μετά!

Και κυρίως είναι ότι εσύ ο ίδιος χάνεις σε ύπαρξη... ;-)  :sad:

Με ένα ψέμα χάνεται όλο το κύρος της ακεραιότητας...

rain

Στην αρχή στο κείμενο σου λες Ψέματα εκ πεποιθήσεως... Ψέματα από αγάπη...
Στα Ψέματα εξ επαγγέλματος τι τους κάνουμε? δυο πρόχειρα παραδείγματα επαγγέλματα που είναι στην φύση τους το ψέμα είναι οι δικηγόροι και οι πολιτικοί

pixie

Ε, ας μην το ισοπεδώσουμε, rain...

'Εχω την εντύπωση πάντως ότι στην περίπτωση αυτή μάλλον μιλάμε για επιχειρηματολογία, στρατηγική ή αλλιώς διαπραγμάτευση...

Οπότε ενεργοποιούνται και οι ανάλογοι μηχανισμοί - χειρισμοί στον τρόπο λειτουργίας αυτών των ανθρώπων... ;-)

pixie

Σας λένε ψέματα? Θα το δεχτείτε?

Τελευταία αποφάσισα, πως αν πρόκειται για μικρά αθώα ψεματάκια, αυτά που λέμε white lies, άστα να πάνε στο καλό!  :mrblue:  :mricy:

Πάντα υπάρχει και η μεταμέλεια του ψεύτη...

katinaki

[quote user="pixie" post="339574"]Σας λένε ψέματα? Θα το δεχτείτε?

[/quote]

Τελευταία αποφάσισα, πως αν πρόκειται για μικρά αθώα ψεματάκια, αυτά που λέμε white lies, άστα να πάνε στο καλό!  :mrblue:  :mricy:

Πάντα υπάρχει και η μεταμέλεια του ψεύτη...[/quote]

Α. για τα μικρά αθώα δεν ασχολούμαστε  :razz:  
Β. Δηλαδή αν μετανιώσει θα τον/την συγχωρέσουμε?  :roll:

εγώ τουλάχιστον απομακρύνομαι από τέτοια άτομα

pixie

[quote user="katinaki" post="339622][quote user="pixie" post="339574"]Τελευταία αποφάσισα, πως αν πρόκειται για μικρά αθώα ψεματάκια, αυτά που λέμε white lies, άστα να πάνε στο καλό!  :mrblue:  :mricy:

Πάντα υπάρχει και η μεταμέλεια του ψεύτη...[/quote]

Α. για τα μικρά αθώα δεν ασχολούμαστε  :razz:  
Β. Δηλαδή αν μετανιώσει θα τον/την συγχωρέσουμε?  :roll:

εγώ τουλάχιστον απομακρύνομαι από τέτοια άτομα[/quote]
Εγώ δείχνω κατανόηση και συνήθως συγχωρώ με βάση την ειλικρίνεια..
Αρκεί ο άλλος βέβαια να αναθεωρήσει τον τρόπο του...

pixie

Σήμερα βρέθηκα σε μια παρέα όπου υπήρχε ένας καταπληκτικός παραμυθάς, έλεγε εξωφρενικές αλλά γοητευτικές ιστορίες, χαιρόσουν να τον ακούς!
Ανώδυνο ως εδώ, θα μου πείτε... Αν και εδώ μιλάμε για μυθομανία.

Και αν αυτή η μυθολογική έκφραση γίνει τρόπος ζωής?

pixie

Υπάρχουν άνθρωποι που, χρησιμοποιώντας ως έρεισμα τα προσωπικά τους ψέματα, φτάνουν να νιώθουν πως μόνο έτσι αποκτούν ταυτότητα! Κάποιοι πιστεύουν τόσο στα ίδια τους τα ψέματα και η ανάγκη να το κάνουν είναι τόσο μεγάλη που τείνει να είναι πιο δυνατή κι από τη λογική τους.

Γιατί άραγε τόση σπατάλη σε επίπεδο μυαλού και ενέργειας?

Πώς φτάνει ένας άνθρωπος στο σημείο να απορρίπτει σε τέτοιο βαθμό τον πραγματικό εαυτό του?

katinaki

ε φαντάζομαι, όπως φτάνει να τρελαίνεται έτσι και φτάνει στο σημείο να απορρίψει την πραγματικότητά του

pixie

Μια έκφραση του εαυτού μας όπου κάθε αλήθεια αποκτά θετική χροιά, είναι πανέμορφη και αυθεντική.
Κι αυτό θεωρώ πραγματικό εαυτό.

Αλλά, katinaki... η πραγματικότητα κάποιου και ο πραγματικός εαυτός αρχικά είναι δυο διαφορετικές έννοιες...

Αν τώρα βέβαια, θεωρήσουμε ως πραγματικότητα τις εσωτερικές και όχι τις εξωτερικές εικόνες, όπου η μόνη πραγματικότητα είναι αυτή που έχουμε μέσα μας, τότε οι έννοιες ταυτίζονται. :smile:

pixie

Αχ, τόχω ανάγκη...

Πείτε μου ένα μεγάλο ψέμα!!!

'Ενα μεγάλο ψέμα... αληθινό!

Nikos Apomakros

έχω ένα ελληνικού επιπέδου κι ένα διεθνούς.

1... Λεφτά υπάρχουν.

2... Ο άνθρωπος (και πολίτης των ΗΠΑ φυσικά) πάτησε στο φεγγάρι.

saliara

Εγώ ξέρω ότι ένας καλός ψεύτης πρέπει να'χει πολλή καλή μνήμη!!!
1 πράγμα που δεν είχα ποτέ μου
Ακόμη δεν δέχομαι ούτε να σου πεί ψέματα γιατί έτσι σε προστατεύει ή γιατί σε αγαπάει!!!!Πάντα η αλήθεια πληγώνει, αλλά αυτό που λέγεται ότι σε αγαπάει είναι δικαιολογίες!!Δεν είπα ποτέ στη ζωή μου ψέμα(ναι το πλήρωσα), αλλά ήμουν και είμαι καθαρή.
Μην κοροϊδευόμαστε το ψέμα πάντα θα το πούμε γιατί είναι η εύκολή μας λύση!!
(Μπορεί να φαίνεται ότι μιλάω επιθετικά αλλά δεν ισχύει, απλά μισω τους ψεύτες και τις δικαιολογίες)!!!!! :D

269 Επισκέπτες, 0 Χρήστες