Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 231
  • Total: 232
  • Leon

Το Παιχνίδι των Σκιών... Chatrooms!

Ξεκίνησε από pixie, Νοεμβρίου 06, 2009, 12:18:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Ο όρος Chat που χρησιμοποιείται πια παγκοσμίως, σαφώς είναι ένας πολύ άμεσος τρόπος επικοινωνίας και συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο, εξαιρετικά αποδεκτός τα τελευταία χρόνια κι έχει υποκαταστήσει κατά πολύ τον προφορικό λόγο δια τηλεφώνου.

Είναι αλήθεια ότι η ανωνυμία στα Chatrooms δίνει την δυνατότητα να απελευθερωθεί κανείς καλύτερα, να εκφραστεί, να γνωρίσει άλλους ανθρώπους, να μοιραστεί απόψεις και να συζητήσει για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί.

Γιατί όμως αρκετοί από εμάς δεν είμαστε ειλικρινείς? Γιατί, πολλές φορές, μπαίνουμε στη διαδικασία να φοράμε μάσκες? Γιατί δεν είμαστε ο αυθόρμητος πραγματικός εαυτός μας ώστε να έχουμε το ανάλογο κέρδος από αυτή την επαφή? Γιατί μπαίνουμε στην αυταπάτη ενός ρόλου?

Δεν έχουμε ανάγκη να δανειζόμαστε ξένα στοιχεία! Ο εαυτός μας αυθεντικός είναι υπέροχος και τα Chatrooms είναι ο ιδανικός χώρος για σύσφιξη των on-line γνωριμιών.
Η ανωνυμία σε καμία περίπτωση δεν δίνει το δικαίωμα να παίζουμε με άλλους ανθρώπους. Δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε κάποιον άλλο που πήρε τη θέση μας για την περίσταση και σίγουρα, μια παραπλανητική συμπεριφορά, περισσότερες πιθανότητες έχει να δημιουργήσει αιχμές παρά να φέρει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα στον τομέα των σχέσεων.

Το επίπονο με τις μάσκες και το θέατρο σκιών γενικότερα, είναι ότι καθώς υποδυόμαστε ρόλους τραυματιζόμαστε!  

Συνεπώς χρειάζεται προσοχή στον χειρισμό αυτών των επικίνδυνων παιχνιδιών - εργαλείων επικοινωνίας κάποιων... ;-)

pixie

kataigida

Ναι όντως χρειάζεται μεγάλη προσοχή!Κάποια άτομα όταν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στον (έξω κόσμο),μπαίνουν στα τσατ κι όποιον πάρει ο Χάρος. :shock: Προστατέψετε τους εαυτούς σας από  τους επιτήδιους...

pixie

Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την ταυτότητά τους, συνεπώς αρέσκονται να κρύβονται πίσω από μια αινιγματική παρουσία.

Υπάρχει όμως και το εξής σοβαρό ενδεχόμενο! Το να γνωρίσεις έναν άνθρωπο μέσα στο διαδίκτυο, να μην τον έχεις συναντήσει ποτέ και να καταλήξει να λειτουργεί σαν άμεση πραγματικότητα, ενώ είναι μια αόρατη σκιά σε ένα παράλληλο σύμπαν!  ;-)

Κάποιες φορές τα συναισθήματα των ανθρώπων είναι τόσο δυνατά και πραγματικά, που μεταφέρονται και στο χώρο της υπέρβασης, πέρα από την ύλη και τις συνήθεις διαδρομές....

rain

κορίτσια πολύ το αναλύουμε να μπούμε στο τσατ να κάνουμε κονέ  :P  :P  :P

pixie

Θεωρώ όλη αυτή τη συναναστροφή ένα παιχνίδι σκιών και εντυπώσεων!  
'Ενα ανάλαφρο ή εξελιγμένο υπό την μορφή τέχνης παιχνίδι, που παίζεται κάτω από τα πέπλα της ανωνυμίας και προσφέρει γέλιο και ψευδαίσθηση σε έναν χώρο που, κατά βάθος, τα περιέχει αυτά τα στοιχεία, μαζί με άλλα βέβαια για όποιον θέλει να το δει σοβαρά ως ουσιαστική ανθρώπινη επαφή.

Παραμένει βέβαια η ερώτηση μέσα μου: Δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει και να δέσει η συνταγή της επικοινωνίας υποστηρίζοντας ένα και μοναδικό αυθεντικό πρόσωπο: το δικό μας?

Crazy

δε καταλαβαίνω γιατί έχετε πιάσει την μία πλευρά και αναλύεται ...
δεν είναι μόνο οι απρόσωποι ή οι μη αληθείς που βρίσκονται στα εκάστοτε τσατ-ρουμς ...
έχω βρεθεί σε αρκετά. ήμουν πάντα η ίδια και πάντα εγώ!
έχω συναντήσει πολλούς μέσα από τέτοιου είδους επικοινωνία.
κι οι περισσότεροι ήταν αυτοί που έλεγαν πως ήταν..
συνάντησα βέβαια κι αυτούς που δεν ήταν ...
γιατί να κοιτάμε μόνο τα άσχημα ???
εγώ έχω κάνει πολλους και καλούς φίλους μέσα από αυτούς τους χώρους ...

για να είστε τόσο αρνητικές.. μάλλον εσείς γνωρίσατε μόνο τους μη αληθινούς ... κρίμα.

kataigida

[quote user="Crazy" post="329076"]δε καταλαβαίνω γιατί έχετε πιάσει την μία πλευρά και αναλύεται ...
δεν είναι μόνο οι απρόσωποι ή οι μη αληθείς που βρίσκονται στα εκάστοτε τσατ-ρουμς ...

για να είστε τόσο αρνητικές.. μάλλον εσείς γνωρίσατε μόνο τους μη αληθινούς ... κρίμα.
[/quote]

:roll: Φυσικά και υπάρχει  η άλλη όψη του νομίσματος όπως πάντα στην ζωή.Εγώ προσωπικά ήμουν από τις άτυχες δυστηχώς.Αν και είχα τις καλύτερες προθέσεις...Τέσπα η ζωή συνεχίζεται και ας σκεφτούμε πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο και μάλιστα καλό... :mrorange:

katinaki

[quote user="Crazy" post="329076"]δε καταλαβαίνω γιατί έχετε πιάσει την μία πλευρά και αναλύεται ...

[/quote]

αν και δεν είμαι φανατική του τσατ... θα συμφωνήσω μαζί σου.
Το θέμα είναι κατά πόσο αφηνόμαστε κι εμείς να παραπλανηθούμε.
Κάποια δείγματα του τι είναι ο άλλος πάντα υπάρχουν. Ας τα "πιάνουμε" για να μην έχουμε προβλήματα.
Ή πολύ τυχερή είμαι  :roll:  ή πολύ χαζή  :shock:   Θα δείξει  :mrgreen:

pixie

Η επικοινωνία στο μυαλό μου είναι μια ευρύτερη έννοια, καλύτερα να συνδιαλέγεται έντιμα κανείς με τον τρόπο που επιθυμεί κι όχι επειδή θα του το δημιουργήσει ως διάθεση κάποιος έμπειρος και καλά επιστάμενος διαδικτυακά στην προσπάθεια διαστροφής μιας πραγματικότητας που δεν του είναι αρεστή και προσπαθεί κι εκείνος να διαφύγει ή να εφαρμόσει ''κάτι'' στα κενά του με παιχνίδια συναναστροφών!

Και μια που ανέφερα τη λέξη - κλειδί... Πολλές φορές, μια φάρσα είναι όλο αυτό και γιατί όχι, ένα αμοιβαίο παιχνίδι στο οποίο έχουν δικαίωμα όλοι, αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση της πλάκας ή των ''ουσιών''!
Δεν έχει σχέση με το φύλο, όλοι πειραματίζονται, έχοντας επίγνωση υποτίθεται, για να βγάλουν και καλά τα συμπεράσματά τους ή να βολιδοσκοπήσουν τάχα μια κατάσταση, κι εν τω μεταξύ όλο εθίζονται και χώνονται πιο βαθιά στο κόλπο των εντυπώσεων!  ;-)

Κάπου εδώ διακρίνω τον κίνδυνο...

KostasD33

[quote user="pixie"]...
Γιατί όμως αρκετοί από εμάς δεν είμαστε ειλικρινείς? Γιατί, πολλές φορές, μπαίνουμε στη διαδικασία να φοράμε μάσκες? Γιατί δεν είμαστε ο αυθόρμητος πραγματικός εαυτός μας ώστε να έχουμε το ανάλογο κέρδος από αυτή την επαφή? Γιατί μπαίνουμε στην αυταπάτη ενός ρόλου?
....[/quote]

Γιατί δεν μπαίνεις έστω και μια φορά στο chat room για να έχεις άποψη από την πράξη κι όχι από την υπόθεση? Και μάλιστα αναπτύσσεις και ολόκληρη θεωρία επ αυτού χωρίς να το γνωρίζεις ενώ είναι δίπλα σου  :razz:

Ντεν ντακόνουμε και ούτε φοράμε μάσκες (μόνο ενυδατικές για να κάνουμε καλό δεματάκι)... μερικοί βάζουν και λαδάκι....

Συχνά οι ίδιοι άνθρωποι που εκφραζόμαστε στο φόρουμ συχνάζουμε και εκφραζόμαστε ανάλογα και στο chat room

pixie

[quote user="KostasD33" post="333075"]Γιατί δεν μπαίνεις έστω και μια φορά στο chat room για να έχεις άποψη από την πράξη κι όχι από την υπόθεση? [/quote]

Αχααα... βρήκαμε θέμα τώρα!  :mrorange:

Κοίτα, στο chat room μπορεί να μην μπαίνω συχνά [ :razz: ], έχω όμως συζητήσει πολλές φορές γύρω από αυτό το θέμα και κάνω παρέα με αρκετούς τσατόβιους, ώστε να μπορώ να έχω τουλάχιστον την εικόνα...

Δεν είμαι αρνητική σε τίποτα... αλλά... είχα και μια τραυματική εμπειρία...

Μια φορά πήγα να μπω, περδικλώθηκα με το δεκάποντο στο πατάκι και δεν μπορούσα να βγω μετά!  :evil:  :mrviolet:

KostasD33

Δεν βρήκαμε θέμα καλόμ.......
εσύ έβαλες το θέμα και μάλιστα με ύφος εις βάθος γνώστης και με πολλούς μα πάρα πολλούς αφορισμούς και ταμπελοποιήσεις για συμπεριφορές

Και κοιτάζω αλλά το ότι έχεις συζητήσει με αρκετούς τσατόβιους είναι μπρίκια για την εικόνα που έχεις....
διότι ο καθένας θα σου μεταφέρει την δική του οπτική σκοπιά και σύμφωνα με τον δικό του τρόπο που τσαταρει.....
Αν κάποιος τσατάρει ή μιλάει ή επικοινωνεί με μάσκες και με δούλεμα τότε εκλαμβάνει ότι και όλοι οι άλλοι το ίδιο κάνουν.......

Οπότε μπες μόνη σου chat room....
άσε τον χρόνο να σε μορφώσει, πριν αποφανθείς τόσο απόλυτα, σε αρκετά απ όσα αναφέρεις και μετά ναι....
θα έχεις εικόνα
Έως τότε δεν έχεις....
Και θα γινότουσαν δεκτές, αποδεκτές και καλοδεχούμενες οι όποιες απορίες σου, όχι όμως και οι θεωρητικές απολυτότητες στιριγμένες σε εικόνες απο (βαρεμένους πιθανά) άλλους....
Άποψη μου φυσικά….

heinrich

ειναι σοβαρό κορίτσι....2πλο παντρεμένο... μορφωμένο...
δεν είναι σαν και σένα, μέσα σε κάθε κυλότα και στον ποδόγυρο  :razz:
ονειρευεται λιβάδια για να τρέξουν ξυπόλητες οι γνώμες της...
που να βρει χώρο στο τσατ να απλωθεί, ε?

KostasD33

βρε άντε κάνε μάθημα  σε ολιγομελές τμήμα στο νυχτερινό εσύ !!!

pixie

Ρε σεις, δεν πάμε όλοι μαζί να τσατάρετε?

Εγώ παρατηρητής! :razz:

Στην τελική εγώ είμαι η καθηγήτρια... :mrblue:

231 Επισκέπτες, 1 Χρήστης