Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 814
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχεις δική σου εφημερίδα

Ξεκίνησε από KostasD33, Νοεμβρίου 16, 2009, 07:48:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Τι ενότητες θα διάλεγες να έχει μια εφημερίδα που θα σε έκφραζε
Τι ενότητες θα θελες να έχει μια εφημερίδα για να την προτιμάς
Σίγουρα σημασία έχει το περιεχόμενο αλλά πριν φτάσεις στο περιεχόμενο πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από τις ενότητες

Μπορείς να φανταστείς την εφημερίδα σου είτε σε έντυπη μορφή είτε σε διαδικτυακή μορφή

katinaki

ό,τι μου λείπει το έχεις εσύ :!:  που λέει και το τραγούδι  :mrgreen:

Ευχάριστες ειδήσεις πάντως θα προτιμούσα, αν κάποιοι έχουν ανάγκη κάτι και το έχουμε εμείς να μπορούμε να το δώσουμε, κάτι σαν ανταλλαγή, αγγελίες ευρέσεως εργασίας, επερχόμενες παραστάσεις, γενικά στην Ελλάδα...
Νέες κυκλοφορίες από ταινίες και μουσική εντός και εκτός των τειχών  :smile:
Αν θυμηθώ και κάτι άλλο θα σας πω  :mrgreen:

Pappas10

Θα είχε 5 ενότητες.

1. Πολιτική
2. Κοινωνία
3. Οικονομία
4. Καλλιτεχνικά - Πολιτισμός
5. Αθλητικά

Η κάθε ενότητα θα χωριζόταν στις εξής υποενότητες

1. Πολιτική

1α. Παρουσίαση πολιτικών γεγονότων και εξελίξεων (νομοσχέδια, συμφωνίες, εξελίξεις κλπ) σε Ελλάδα και Εξωτερικό
1β. Σχολιασμός πολιτικών γεγονότων και εξελίξεων

2. Κοινωνία.

2α. Παρουσίαση Κοινωνικών γεγονότων και εξελίξεων
2β. Σχολιασμός Κοινωνικών γεγονότων και εξελίξεων.

3. Οικονομία

3α. Παρουσίαση οικονομικών γεγονότων (χρηματιστήριο, συμφωνίες εταιριών, τραπεζών, μακροοικονομικοί δείκτες και δεν συμμαζεύεται)
3β. Σχολιασμός οικονομικών γεγονότων, προτάσεις και προβλέψεις εξελίξεων.

4. Καλλιτεχνικά

4α. Ποίηση - Λογοτεχνία παρουσιάσεις νέων βιβλίων και σχολιασμός
4β. Κινηματογράφος - Νέες Ταινίες
4γ. Θέατρο - Σκηνές - ηθοποιοί
4δ. Μουσική - Νέες Κυκλοφορίες - Συναυλίες - Κονσέρτα
4ε. Άλλες καλιτεχνικές δραστηριότητες (γλυπτική, ζωγραφική) και εκθέσεις.

5. Αθλητικά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.....
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

Α.. θα είχα και μερικές μόνιμες στήλες.

Η μία θα ήταν "Ο Ιστορικός" και θα έβρισκε ιστορικά παραδείγματα που θα ανταποκρίνονταν σε σημερινές προκλήσεις.

Η άλλη θα ονομαζόταν "Ο Ιδεολόγος" και θα παρουσίαζε τις διαφορετικές πολιτικές κοινωνικές και άλλες  προσεγγίσεις σε  συνάρτηση με την ορθόδοξη ιδεολογική πλατφόρμα του Καπιταλισμού (π.χ. Άνταμ Σμιθ και Κέυνες για οικονομία, Ρουσό για Κοινωνία) του Κομμουνισμού (Μαρξ, Έγκελς, Τολιάτι κλπ) Αναρχισμού (Μπακούνιν, Κροπότκιν κλπ)

Η Τρίτη θα ονομαζόταν "Ο Καλιτέχνης" και θα σχολίαζε ή παρουσίαζε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Θα εξηγούσε τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα (Εξπρεσιονισμός, Ιμπρεσιονισμός, Σουρεαλισμός κλπ).

Γενικά θα ήθελα η εφημερίδα μου πέρα από ενημερωτικό να έχει και διδακτικό χαρακτήρα.

Αυτά.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="329559"]Α.. θα είχα και μερικές μόνιμες στήλες.

Η μία θα ήταν "Ο Ιστορικός" και θα έβρισκε ιστορικά παραδείγματα που θα ανταποκρίνονταν σε σημερινές προκλήσεις.

Η άλλη θα ονομαζόταν "Ο Ιδεολόγος" και θα παρουσίαζε τις διαφορετικές πολιτικές κοινωνικές και άλλες  προσεγγίσεις σε  συνάρτηση με την ορθόδοξη ιδεολογική πλατφόρμα του Καπιταλισμού (π.χ. Άνταμ Σμιθ και Κέυνες για οικονομία, Ρουσό για Κοινωνία) του Κομμουνισμού (Μαρξ, Έγκελς, Τολιάτι κλπ) Αναρχισμού (Μπακούνιν, Κροπότκιν κλπ)

Η Τρίτη θα ονομαζόταν "Ο Καλιτέχνης" και θα σχολίαζε ή παρουσίαζε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Θα εξηγούσε τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα (Εξπρεσιονισμός, Ιμπρεσιονισμός, Σουρεαλισμός κλπ).

Γενικά θα ήθελα η εφημερίδα μου πέρα από ενημερωτικό να έχει και διδακτικό χαρακτήρα.

Αυτά.[/quote]

Αν και με τον Καλλιτέχνη δεν φαίνεται να τα πάει και τόσο καλά, στα άλλα δύο συνιστώ αβλεπί παππά!  :mryellow:  :lol:  :lol:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

larus audouinii

ναι εχω δική μου αλλα δεν ειναι α33
Να ανησυχώ πάλι ;

KostasD33

:arrow: ό,τι μου λείπει το έχεις εσύ
 :arrow: Ευχάριστες ειδήσεις

Βρίσκω καταπληκτικές αυτές τις δυο προτάσεις
Το κακό με το Ευχάριστες ειδήσεις είναι ότι μπορεί να μη πουλάει εύκολα (δηλαδή να μή έχει ενδιαφέρον απο αναγνώστες).
Μας έλκει το αίμα και το σπέρμα που λένε.. και οι ευχάριστες ειδήσεις συχνά δεν έχουν ακροαματικότητα

Ολοκληρωμένη σχεδόν η πρόταση του βάζελου και αναλυτική ειδικά σε ότι αφορά τον Αθλητισμό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σκέψη σου για τα

"Ο Ιστορικός"
"Ο Ιδεολόγος"
Και η άποψη σου ότι «.... θα ήθελα η εφημερίδα μου πέρα από ενημερωτικό να έχει και διδακτικό χαρακτήρα
Υπάρχει μόνο ένα κακό με αυτό Μιχάλη....
για να έχει διδακτικό χαρακτήρα και να μη είναι βαρετή χρειάζονται μυαλά...
και Μιχάληδες που μπορούν να γράψουν κάτι σαν τό "Επισκόπηση της Πολιτικής μας Ιστορίας -Το Μπουρδέλο Καίγεται''   είναι λίγοι έως ελάχιστοι

larus audouinii

καλέ μου kostasd33 όντως εχεις κέφια και ομολογώ πως μου αρέσει πολύ  :grin:  :grin:
ευχομαι καλή ρότα καταρχην και επιφυλασσομαι

KostasD33

[quote user="larus audouinii"]ναι εχω δική μου αλλα δεν ειναι α33
Να ανησυχώ πάλι ;[/quote]
Εσύ τώρα γιατί προτρέχεις πάλι, αφού έτσι κι αλλιώς το α33 δεν είναι και δεν έχει σκοπό να γίνει εφημερίδα

και σε ότι αφορά το ερώτημα σου περί ανησυχίας !!!
ένα έχω να πω.... ότι άλλοι θα πρέπει να ανησυχούν αν οι επιθυμίες που εκφράζονται για εφημερίδα μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα

pixie

Θα προτιμούσα βέβαια την εφημερίδα σε διαδικτυακή μορφή!

Και εκείνο που θα πρότεινα ανεπιφυλάκτως θα ήταν - ανοίγοντας η αρχική σελίδα - να έχει, ως οικείο σήμα κατατεθέν, κάτι πολύ ελληνικό, ένα σαλόνι για να υποδέχεται τους αναγνώστες όπως τους αρμόζει... Να νιώθουν σαν στο σπίτι τους... :grin:

Επί παραδείγματι:

:mrblue:  :mryellow:  :mrgreen:  :mrviolet: :razz:

pixie

'Ακυρη η παραπάνω απάντησή μου, ως εκ τούτου μπορεί να αγνοηθεί!  :razz:  :oops:  :mrgreen:

Και σοβαρά τώρα...

Η Εναλλακτική Αρθρογραφία είναι μάλλον απαραίτητη σε μια εφημερίδα.

Νεανικοί προβληματισμοί και σχολιασμοί, ελαφρύ πνεύμα, πικάντικα σχόλια δοσμένα με χιούμορ, συγκεκριμένο έξυπνο ύφος ενίοτε καυστικό ή και αθυρόστομο σε κάποια σημεία αλλά όχι υβριστικό... Εμπιστεύομαι την πρόκληση...

Γενικότερα... Φρέσκιες ιδέες κι όχι αναδημοσιεύσεις αν είναι εφικτό!

KostasD33

[quote user="pixie" post="329786"]..
'Η Εναλλακτική Αρθρογραφία...
[/quote]
Σαν διατύπωση είναι όμορφη, σαν περιεχόμενο όμως θέλει διευκρίνηση
Τι είναι εναλλακτική αρθρογραφία?
Τι θέματα πχ θα είχε?

pixie

Αναφέρομαι σε Εναλλακτική Θεματολογία γενικότερα.

Από θέματα αναφερόμενα σε καινούργιες θεωρίες, πρακτικές, μεθόδους ή απόψεις, θεραπείες...
Διάφορα παράξενα του κόσμου, Οπτική 3Dimension, Ομοιοπαθητική, Ιριδολογία, Μυστήρια, Αρωματοθεραπεία, Φενγκ Σούι, Κάρμα, Indigo, Συνωμοσιολογικές θεωρίες, Ενεργειακά κανάλια, Αντίληψη του αόρατου κλπ. άλλα περισσότερα άρθρα αυτής της μορφής.

Επίσης όμως στην Εναλλακτική Αρθρογραφία ανήκουν και άρθρα μοντέρνας γραφής, συνήθως πολύ νεανικά, με εκφράσεις που ξεφεύγουν αρκετά από τον καθιερωμένο λόγο, χιουμοριστικά, φευγάτα, καυστικά κλπ. - θα μπορούν να αναφέρονται, να σατυρίζουν ή να καυτηριάζουν με σχολιασμούς τα γεγονότα και την καθημερινότητα, που θα έχουν όμως πάντα και ειρμό και κεντρική ιδέα παρόλο που το στυλάκι θα είναι ανάλαφρο και φυσικά ελεύθερο!

κώστας

Διάφορα παράξενα του κόσμου,
Οπτική 3Dimension,
Ομοιοπαθητική,
Ιριδολογία,
Μυστήρια,
Αρωματοθεραπεία,
Φενγκ Σούι,
Κάρμα,
Indigo,
Συνωμοσιολογικές θεωρίες,
Ενεργειακά κανάλια,