Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 307
  • Total: 307

Επειδή πρέπει να λέμε και τα καλά...

Ξεκίνησε από black_velvet, Δεκεμβρίου 28, 2009, 03:08:04 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Το έλαβα με mail.
Οι Βοιωτοί, βέβαια, δεν εκπλήσσονται μιας και τον γνωρίζουν δεκαετίες τώρα....
Έχουμε μάθει να λέμε μόνο για κακώς κείμενα. Καιρός είναι πια να αρχίσουμε να επισημαίνουμε και για σωστές κινήσεις. Ίσως δώσουνε το έναυσμα και σε άλλους και να πολλαπλασιαστούνε.

"

Email ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ (.ΤΟ «ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΟΜΜΕΝΟ.. ΤΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΛΗΝ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΛΠ. ΚΛΠ.. ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ.) ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΩ ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ..

Αξίζει να το διαβάσετε !  (όπως επισημαίνει αυτός που μου έστειλε το μήνυμα)

Δεν πίστευαν στ' αφτιά τους οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου όταν κατά τη διάρκεια μιας πρωινής σύσκεψης άκουσαν από τα χείλη του το περίεργο αίτημα που είχε:

«Θέλω να μου δίνετε το μισθό μου σε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ», τους είπε και εκείνοι άρχιζαν να τον κοιτάζουν απορημένοι. Μόνο ένας κατάλαβε. Οσοι γνωρίζουν από παλιά τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ξέρουν ότι συνηθίζει να «μοιράζει» μυστικά μεγάλο μέρος του μισθού του σε ανήμπορους ανθρώπους. Οχι ότι τα λεφτά τού περισσεύουν.

Οι αποδοχές του μόλις που φτάνουν τις 2.000 ευρώ, ενώ οι τραπεζικές του καταθέσεις είναι πενιχρές. Ωστόσο, ο Ιερώνυμος θέλει να έχει πάντοτε στην τσέπη του χρήματα.

Το δόγμα του Αρχιεπισκόπου, ένα χρόνο από τότε που εξελέγη στο αξίωμά του, είναι απλό: «Λιγότερη σπατάλη και λιγότερα έξοδα για τον εαυτό μας, περισσότερα χρήματα, περισσότερη έγνοια για τους οικονομικά αδύναμους».

Επί μακαριστού Χριστόδουλου τα έξοδα διαβίωσης και οι δαπάνες ξενίας έφταναν τις 130.000 ευρώ ετησίως. Ο κ. Ιερώνυμος έδωσε εντολή για τη δραστική περικοπή τους, ώστε να φτάσουν τις 10.000 ευρώ ετησίως.

- Πούλησε δύο από τα πέντε αυτοκίνητα που διέθετε η Αρχιεπισκοπή, μάρκας BMW.

-Αρνήθηκε να διαμείνει στην οικία του Αρχιεπισκόπου στο Ψυχικό και κοιμάται στο Συνοδικό Μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης, το οποίο χτίστηκε, όπως ανακάλυψε δηλώνοντάς το στο Κτηματολόγιο, το 1896.

-Έδωσε εντολή για την πλήρη μηχανογράφηση των δαπανών, την πορεία των οποίων παρακολουθεί μέσα από τα e-mail που φτάνουν καθημερινά στο λάπτοπ που του δώρισαν οι συνεργάτες του.

Πώς αξιοποιούνται οι 120.000 ευρώ που εξοικονομήθηκαν;

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή να στηρίζονται, όταν είναι επιτρεπτό, ανήμποροι άνθρωποι. Πρόσφατα η Εκκλησία έσωσε το σπίτι μιας γυναίκας στη Ζάκυνθο, το οποίο κινδύνευε με πλειστηριασμό από τράπεζα.

Με απόφαση του μακαριότατου βοηθούνται επίσης κατά καιρούς με διάφορα ποσά νέοι που σπουδάζουν, μοναχικοί υπερήλικες κ.ά., οι οποίοι με βάση τη φορολογική τους δήλωση ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η κοινωνική πολιτική είναι ο πρώτος άξονας της πολιτικής που ακολουθεί ο αθόρυβος αυτός ηγέτης της Εκκλησίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τα οποία γενικώς δεν τα πάει καλά.

Η μεγάλη του έγνοια είναι η νεολαία μα και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, που αποτελούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Πριν από καιρό, στις αρχές του φθινοπώρου, περνούσε έξω από το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο μια ομάδα φοιτητών με κιθάρες στην πλάτη:

-Για πού το βάλατε, παιδιά; ρώτησε ο Αρχιεπίσκοπος τους φοιτητές, καθώς συνέπεσε να βγαίνει εκείνη τη στιγμή από το Μέγαρο.

-Πάμε στον Λυκαβηττό, του απάντησαν.

Οταν έμαθε μέχρι πότε θα βρίσκονταν εκεί, δεν δίστασε: Ζήτησε από τον οδηγό του να τον μεταφέρει στο Λόφο. Εκατσε μαζί τους μέχρι αργά. Τους άκουσε να παίζουν γνωστές μελωδίες, σιγοτραγούδησε, μίλησε μαζί τους.

Πράξη αγάπης

Μια άλλη φορά, νύχτα, επιστρέφοντας από μια εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, ζήτησε από τον οδηγό του να τον μεταφέρει σε δρόμους πέριξ της Ομόνοιας. Μόλις είδε τα πρεζόνια, σταμάτησε, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έπιασε κουβέντα μαζί τους.

Εκπληκτοι οι περαστικοί έβλεπαν από μακριά ένα ρασοφόρο να μιλά με «ναυάγια» της ζωής.

Σε όσους επιχείρησαν να τον αποτρέψουν στο μέλλον από τέτοιες βόλτες επιφύλασσε πάντα μια νηφάλια απάντηση: «Γιατί να μην πάω; Τι έχω να φοβηθώ; Ανθρωποι του Θεού είναι».

«Θέλω να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά», λέει στους συνομιλητές του, ενώ δεν κρύβει ένα όνειρο που είναι στα σχέδιά του: Να μπει η Εκκλησία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Να λειτουργήσουν σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια) υπό την εποπτεία της Εκκλησίας, όπως κάνουν και οι καθολικοί. Ο ίδιος ήταν κάποτε καθηγητής στη Λεόντειο και διψά η Εκκλησία να προσφέρει Παιδεία υψηλής ποιότητας στους νέους Ελληνες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοιάζεται, όμως, και για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Σε μια επίσκεψη που έκανε πρόσφατα σε σχολείο του Αιγάλεω, μόλις άκουσε ότι τα παιδιά που φοιτούν σ? αυτό χρειάζονται νέα αναπηρικά αμαξίδια ρώτησε αμέσως συνεργάτη του:

-«Εχουμε λεφτά να αγοράσουμε ένα για κάθε παιδί; Αν ναι, θα το ανακοινώσω τώρα!».

-«Ναι, μακαριότατε», ήταν η απόκριση και με 18.000 ευρώ ικανοποιήθηκε το αίτημα των παιδιών.

Στα σχέδια του Αρχιεπισκόπου είναι η αξιοποίηση μιας έκτασης 130 στρεμμάτων που αγόρασε πρόσφατα η Εκκλησία στην περιοχή του Βαρνάβα, για την περίθαλψη, μεταξύ άλλων, και παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικής στέρησης. Στον ίδιο χώρο, σε άλλα κτίρια, προγραμματίζεται η ανέγερση ξενώνων στους οποίους θα φιλοξενούνται:

-είτε υπερήλικες

-είτε φτωχοί κάτοικοι της επαρχίας που έρχονται στην Αθήνα για χημειοθεραπείες και δεν έχουν τόπο διαμονής.

Ενα χρόνο τώρα στην ηγεσία της Εκκλησίας, ο Ιερώνυμος χαράζει το δικό του δρόμο στα εκκλησιαστικά μας πράγματα. Δεν θορυβεί, αποφεύγει τις συγκρούσεις για κοσμικά θέματα, είναι ενωτικός («θα τραβήξουμε μία γραμμή στο παρελθόν και δεν θα λερώσουμε κανέναν») και αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει προς τα έξω το δείγμα γραφής της δικής του θητείας.

"
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

kuria

...να προσθεσω οτι το φιλανθρωπικο του εργο ποτε δεν σταματησε στους επονομαζομενους "ορθοδοξους χριστιανους", αλλα προχωρα και καλυπτει ολους τους αναξιοπαθουντες, εστω και αν αυτο προκαλει και εξαγριωνει τους "φαρισαιους" του κληρου και του λαου μας...

και ειναι τοσο απλος και ταπεινος που λιγο πριν εκλεγει αρχιεπισκοπος, οταν ενα εξαχρονο παιδακι που επασχε απο λευχαιμια πηγε να ζητησει την ευλογια  του, το σταυρωσε και κατοπιν αντιστρεφοντας τους ορους, του εδωσε να κρατησει την ποιμαντορικη του ραβδο και το παρακαλεσε να μην τον ξεχναει στις προσευχες του...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Pappas10

Μακάρι να ισχύουν και να γίνουν όλα αυτά...

Η Εκκλησία χρειάζεται τέτοιου είδους συμπεριφορές και θέσεις.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

kuria

δεν μεταφερω οσα ακουσα αλλα οσα βιωσα...

katinaki

Καιρός να μιμηθούν κι άλλοι τον Ιερώνυμο.
Αλήθεια θα πουλήσουν και κάποια από την αμύθητη περιουσία της εκκλησίας να τη μοιράσουν στους όλο και περισσότερους πια φτωχούς? :?

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="332176"]Μακάρι να ισχύουν και να γίνουν όλα αυτά...

Η Εκκλησία χρειάζεται τέτοιου είδους συμπεριφορές και θέσεις.[/quote]

Ισχύουν. Χρόνια τώρα. Και έκανε ακόμη περισσότερα τις δεκαετίες που ήταν στην περιοχή του.
Ανήκει όμως στην κατηγορία αυτών που κάνουν κάτι επειδή το νιώθουν και το πιστεύουν και όχι για να βγαίνει να το διαλαλεί ή/και να λέει "δείτε τι καλός που είμαι".  ;-)

Η περιουσία της εκκλησίας αποτελεί για μένα αγκάθι επειδή δεν φορολογείται και όταν δεν αξιοποιείται για το κοινό καλό. Η αξιοποίηση αυτή όμως είναι ένα από τα ατού του. Αρκεί να μην του φέρνουνε αντιρρήσεις οι υπόλοιποι. Δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να αποφασίζει μόνος του.  ;-)

Pappas10

[quote user="black_velvet" post="332285"][quote user="Pappas10" post="332176"]Μακάρι να ισχύουν και να γίνουν όλα αυτά...

Η Εκκλησία χρειάζεται τέτοιου είδους συμπεριφορές και θέσεις.[/quote]

Ισχύουν. Χρόνια τώρα. Και έκανε ακόμη περισσότερα τις δεκαετίες που ήταν στην περιοχή του.
Ανήκει όμως στην κατηγορία αυτών που κάνουν κάτι επειδή το νιώθουν και το πιστεύουν και όχι για να βγαίνει να το διαλαλεί ή/και να λέει "δείτε τι καλός που είμαι".  ;-)

Η περιουσία της εκκλησίας αποτελεί για μένα αγκάθι επειδή δεν φορολογείται και όταν δεν αξιοποιείται για το κοινό καλό. Η αξιοποίηση αυτή όμως είναι ένα από τα ατού του. Αρκεί να μην του φέρνουνε αντιρρήσεις οι υπόλοιποι. Δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να αποφασίζει μόνος του.  ;-)[/quote]

Μακάρι να γίνουν όλα αυτά λοιπόν. Επειδή είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός απέναντι στο παπαδαριό και το κοσμικό - αλλά και πνευματικό -  έργο της Εκκλησίας, ομολογώ ότι είμαι αρκετά προκατειλλημένος αρνητικά.

Θεωρώ όμως ότι έχω την δυνατότητα να αναγνωρίσω τα θετικά όταν αυτά παρουσιάζονται.

Μακάρι λοιπόν.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="332291"]
...
Μακάρι να γίνουν όλα αυτά λοιπόν. Επειδή είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός απέναντι στο παπαδαριό και το κοσμικό - αλλά και πνευματικό -  έργο της Εκκλησίας, ομολογώ ότι είμαι αρκετά προκατειλλημένος αρνητικά.

Θεωρώ όμως ότι έχω την δυνατότητα να αναγνωρίσω τα θετικά όταν αυτά παρουσιάζονται.

Μακάρι λοιπόν.[/quote]

Δυστυχώς, έχεις απόλυτο δίκιο να είσαι αρνητικά προκατειλλημένος.

Ευτυχώς! ξέρω τι έχουμε να περιμένουμε. ΑΛΛΑ! ΜΗΝ περιμένετε δημόσιες ανακοινώσεις.!  ;-)

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!  :grin:

pixie

Καλή χρονιά!!!

Εγώ πάλι, είχα ''εντυπωσιαστεί'' τόσο με το άνοιγμα της περιουσίας του Χριστόδουλου, μετά τον θάνατό του, που επίσης διατηρώ ακόμα  τις επιφυλάξεις μου...  ;-)

'Οταν ξεσφράγισαν το ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό ήταν να μένει κανείς άφωνος μπροστά σε τόση χλιδή, αχρείαστη κατά κύριο λόγο.

Τόσο μετάξι, χρυσός, ασήμι και πολυτέλεια στο ανάκτορό του και στα βεστιάριά του...
Ούτε οι Σαρακηνοί πειρατές!

Στην κυριολεξία έτρωγε μόνο με χρυσά κουτάλια και φορούσε μόνο μεταξωτά βρακιά!  

Ιδού το απαύγασμα του Λόγου του Χριστού! Αποθησαύριζε ύλη και ματαιοδοξία για την πάρτη του, ανενδοίαστα, ο εξαιρετικός ποιμένας!!!  :evil:

Πού πήγε όλος αυτός ο θησαυρός??? Μοιράστηκε στους φτωχούς, άκληρους και αναξιοπαθούντες? :razz:
Είμαι πολύ περίεργη να μάθω...

katinaki

[quote user="pixie" post="332330"]
......
Είμαι πολύ περίεργη να μάθω...[/quote]

me too  :mrgreen:

Άντε Καλή χρονιά να έχουμε! όπως ποθεί ο καθένας  :smile:

pixie

Εδώ βεβαίως μιλάμε για πολύ πράγμα!

[quote user="pixie" post="332330"]

Τόσο μετάξι, χρυσός, ασήμι και πολυτέλεια στο ανάκτορό του και στα βεστιάριά του...

Στην κυριολεξία έτρωγε μόνο με χρυσά κουτάλια και φορούσε μόνο μεταξωτά βρακιά!  [/quote]

Να τα πούμε? :mrorange:

600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα...
Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.

Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.
Πολλές αρχαίες εικόνες.

30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.

Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες.
Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).

Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.

Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.

Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.

Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.

Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.

Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.

Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.

Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου ...

Αυτά τα ολίγα!
 :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Πού είναι τώρα?  :evil:

Πού τα μοίρασαν οι καλοί πατέρες που τα κληρονόμησαν?  :roll:

black_velvet

[quote user="pixie" post="332330"]Καλή χρονιά!!!

Εγώ πάλι, είχα ''εντυπωσιαστεί'' τόσο με το άνοιγμα της περιουσίας του Χριστόδουλου, μετά τον θάνατό του, που επίσης διατηρώ ακόμα  τις επιφυλάξεις μου...  ;-)

'Οταν ξεσφράγισαν το ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό ήταν να μένει κανείς άφωνος μπροστά σε τόση χλιδή, αχρείαστη κατά κύριο λόγο.

Στην κυριολεξία έτρωγε μόνο με χρυσά κουτάλια και φορούσε μόνο μεταξωτά βρακιά!  

Ιδού το απαύγασμα του Λόγου του Χριστού! Αποθησαύριζε ύλη και ματαιοδοξία για την πάρτη του, ανενδοίαστα, ο εξαιρετικός ποιμένας!!!  :evil:

Πού πήγε όλος αυτός ο θησαυρός??? Μοιράστηκε στους φτωχούς, άκληρους και αναξιοπαθούντες? :razz:
Είμαι πολύ περίεργη να μάθω...[/quote]

Η κοσμικότητα του συγκεκριμένου φαίνεται ακόμη και στον τάφο του.
Ειλικρινά, θλίβομαι ιδιαίτερα όταν η μισαλλοδοξία του καθενός βρίσκει τροφή στις πράξεις αυτών που θα'πρεπε να'ναι οι οδηγοί προς τον Λόγο του Κυρίου....

sourtoyki

Κανεις δεν ειπε ότι δεν υπάρχουν και καλοι τραγοπαπαδες στον ʽʼκολποʼʼ της εκκλησιας black_velvet. Μετρημένοι στα δαχτυλα βεβαια αλλα τυγχανουν ανθρωποι με συνειδηση και ηθικη. Αυτό όμως από μονο του δεν αναιρεί τον βοθρο και την σαπιλα του χριστιανισμου.
 Αυτοι οι ʽʼκαλοιʼʼ γεροντες είναι πιο επικίνδυνοι από ολους γιατι αυτοι μαζευουν περισσοτερα ʽʼπροβαταʼʼ στις εκκλησιες.

pixie

[quote user="black_velvet" post="332350"]

Η κοσμικότητα του συγκεκριμένου φαίνεται ακόμη και στον τάφο του.
Ειλικρινά, θλίβομαι ιδιαίτερα όταν η μισαλλοδοξία του καθενός βρίσκει τροφή στις πράξεις αυτών που θα'πρεπε να'ναι οι οδηγοί προς τον Λόγο του Κυρίου....[/quote]

Θα έπρεπε να είναι Οδηγοί, αλλά δεν είναι! :razz:
Γιαυτό κι εγώ, με τη σειρά μου, θλίβομαι αφάνταστα για όσους εθελοτυφλούν!

Για τους ρομαντικούς του είδους... και τα μωρουδίστικα της πίστης... ;-)

kuria

κανενας αναξιος κληρικος με τη συμπεριφορα του, οπως και κανενας προβοκατορας δεν ειναι σε θεση να κλονισει με τις προσβολες του την Χριστιανικη μου πιστη!

307 Επισκέπτες, 0 Χρήστες