Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 503
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 595
  • Total: 595

Μουχαλαμπία

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 07, 2005, 04:23:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Υλικά

50 γρ ρυζάλευρο (1/4 φλιτζανιού)
2,5 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές ροδόνερο ή νερό με άρωμα πορτοκαλιού ή νερό με άρωμα βανίλιας
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού τριμμένα αμύγδαλα
1/2 κουταλιά αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος
1/2 κουταλιά φιστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Βάζουμε το ρυζάλευρο σε ένα μπωλ και το ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το μισό φλιτζάνι γάλα να γίνει ένα λείο μείγμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Αδειάζουμε σιγά – σιγά το ζεστό γάλα στο μπωλ με το ρυζάλευρο, ανακατεύοντας διαρκώς. Μεταφέρουμε πάλι το υλικό στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε το ροδόνερο, τη ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα και το αφήνουμε ακόμα 2-3 λεπτά στη φωτιά.

Αδειάζουμε στην πιατέλλα. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και τα φυστίκια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

riaghul

Τοσες πολλες συνταγες...συνεχομενα.... :roll:  :roll:

βαρεθηκα να τις διαβαζω...φαντασου και να τις φτιαξω...
και που ο χρονος για να φαμε..οχι για να μαγειρεψουμε.... :oops:  :oops:

Ανοιξες καποιο βιβλιο Μαγειρικης..και γραφεις... :wink: ?

 :idea:  
Δεν στελνεις και κανενα Μαγειρα...
αυτος θα μας ειναι πολυ πιο χρησιμος :wink:  :wink:

( θα του βαζω κι ενσημα...να βρισκουμε κι ενα πιατακι φαγητο..
Δωσε του και τις συνταγες ομως.... :evil:

595 Επισκέπτες, 0 Χρήστες