Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 440
  • Total: 440

Βγάζοντας τα Ροζ Γυαλιά!

Ξεκίνησε από pixie, Φεβρουαρίου 11, 2010, 11:03:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

blue_mermaidy

Μπορεί να είσαι ήδη νεκρός ενώ βρίσκεσαι ακόμη στην αρχή.

Ακριβώς!!Απλά Αναφέρω Πως Στο Τέρμα Ανακαλύπτεις ή Επιβεβαιώνεσαι...
Εάν Είσαι Ήδη Νεκρός...Ή....Αν Πεθαίνεις..

Όσο Για Τον Έρωτα..Δεν έχω Και Πολύ Καλές Σχέσεις Μαζί Του...
..........ή Τουλάχιστον Ο Έρωτας Έχει Άριστη Σχέση Με Τον Ήλιο...
Δύσκολα Βρίσκεις Άλλωστε Ανθρώπους Δίχως Γυαλάκια..!
 Ο Έρωτας Προδίδει...Το Άτομο Που Επιθυμεί Να Σταθεί Δίπλα Του..
..................................................Απογυμνώνοντάς Τον Απο Αλήθειες..!

Ποιός Επιθυμεί Τις Αλήθειες..;;;
                                     Όταν Υπάρχουν Γυαλιά...;;

KostasD33

Ποιος επιθυμεί να φοραεί γυαλιά..................
..............................................Όταν του αρέσει ή έστω αποδέχεται αυτό που βλέπει?

blue_mermaidy

Ποιός Επιθυμεί Να Αποδέχεται....

Όταν Μπορεί Να Επιβάλλει....................................;;;;

pixie

Μα πόσο σωστό είναι να ασκείται εξουσία δια μέσου του έρωτα?

Νομίζω πως ο έρωτας ως ιδέα έχει πληγωθεί στον πυρήνα του και αιτία είναι η παρακμή της ψυχής και οι πολλαπλές σεξουαλικού τύπου σχέσεις που τον μεταβάλλουν σε πάρεργο ή δούλο!

Για να συναντήσουμε τον αγνό 'Ερωτα, όπως έχει υμνηθεί από τους ποιητές, πρέπει να ανακαλύψουμε, για μια ακόμα φορά, τον Άνθρωπο...

black_velvet

[quote user="blue_mermaidy" post="336076"]

Όσο Για Τον Έρωτα..Δεν έχω Και Πολύ Καλές Σχέσεις Μαζί Του...
..........ή Τουλάχιστον Ο Έρωτας Έχει Άριστη Σχέση Με Τον Ήλιο...
Δύσκολα Βρίσκεις Άλλωστε Ανθρώπους Δίχως Γυαλάκια..!
 Ο Έρωτας Προδίδει...Το Άτομο Που Επιθυμεί Να Σταθεί Δίπλα Του..
..................................................Απογυμνώνοντάς Τον Απο Αλήθειες..!

Ποιός Επιθυμεί Τις Αλήθειες..;;;
                                     Όταν Υπάρχουν Γυαλιά...;;[/quote]

Δηλαδή; προτιμάς να εθελοτυφλείς; ή πιστεύεις πως αυτό κάνουνε όλοι οι υπόλοιποι;

Ο Έρωτας - και μάλιστα με το Ε κεφαλαίο, όπως το γράφεις κι εσύ (αλήθεια, έχεις καμιά σχέση με τη γερμανική γλώσσα και γράφεις κάθε λέξη μιας πρότασης με κεφαλαία; άσχετο αλλά έχω αυτή την απορία  :roll: αν και,τώρα που το ξαασκέφτομαι, ακόμη και στη γερμανική, μόνον τα πρόδωπα και ουσιαστικά γράφονται με κεφαλαία... τέλος πάντων - ξέφυγα, σόρρυ!)...

Ο Έρωτας, λοιπόν, δεν προδίδει. Ο Έρωτας είναι ο μόνος αληθινός. Ο άνθρωπος και μόνον αυτός προδίδει. Ο άνθρωπος που εθελοτυφλεί. Που δεν κοιτάζει την αλήθεια κατάματα και νομίζει πως μπορεί να αλλάξει την αλήθεια του άλλου. Μα τότε, δεν θέλει πραγματικά αυτόν. Θέλει έναν τρίτο που πολύ απλά δεν έχει βρει κι έτσι προσπαθεί να τον δημιουργήσει. Και κάπου εκεί, αρχίζει η προδοσία.

Πριν, λοιπόν, μιλήσουμε για τα γυαλιά του άλλου, μήπως να βγάλουμε από τα μάτια μας τα δικά μας; Και να κοιτάξουμε την Αλήθεια κατάματα.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Μα το να βγάλουμε τα δικά μας γυαλιά, θεωρώ πως αυτό είναι προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση του συγκεκριμένου θέματος.
Δεν μπορούμε να φτάσουμε στον Έρωτα και την πληρότητά του διαφορετικά, το πολύ-πολύ να μείνουμε στάσιμοι στην πρωταρχική φωτιά δλδ. την σεξουαλικότητα ή στο ευρύτερο δευτερογενές πεδίο του ερωτισμού.

Η δυνατότητά μας να προσεγγίσουμε το μεγαλείο του Έρωτα στις πραγματικές του διαστάσεις - ελευθερία, σαρκική έλξη, ιδεαλισμός, ανιδιοτέλεια, αγάπη - ολοκληρώνεται μέσα από μια συνειδητή προσωπική πορεία όπου βασικότατη συμμετοχή έχει η ψυχή και η ενατένιση του πνεύματος. Οπότε εδώ δεν μπορούμε να μιλάμε πια ούτε για νοσηρή αποκλειστικότητα, ούτε για το πώς θα αλλάξουμε την προσωπικότητα κάποιου και γενικά οι μικρόψυχες παγίδες δεν έχουν καμία σχέση με τον αληθινό Έρωτα.

Οι εραστές, ανταμώνουν γυμνοί και διάφανοι σε ένα χώρο μαγνητικό, δεμένοι στο κέντρο του ιστού μιας μεγάλης - της πιο μεγάλης ίσως - μυστικής ανατρεπτικής δύναμης! Ο πραγματικός 'Ερωτας μεταφέρει στο σώμα τις ιδιότητες της ψυχής κι έτσι παύει να είναι μια υλική φυλακή.

Αγαπάμε ένα θνητό πλάσμα σαν να ήταν αθάνατο - ''Για πάντα'', λέμε - μετουσιώνοντάς το σε υπέρτατη μορφή μέσα σε μια απίστευτη διαστολή του χρόνου ο οποίος δεν αποτελεί πλέον μέτρο στις ψυχές των ερωτευμένων...

black_velvet

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Σε ένα σημείο, δλδ. των δικών μας γυαλιών ή του ''άλλου προσώπου'', εδώ ναι, συμφωνούμε...

Στη συνέχεια βέβαια, ο καθένας έχει τον τρόπο του στις αναλύσεις που επιχειρεί.

Και συμπληρωματικά, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μου θέματα, ο 'Ερωτας - αυτός ο δαίμονας - εύκολα μπορεί να μας παραπλανήσει και να μας εγκλωβίσει στο τέλμα της φιληδονίας!
Είμαστε ατελή όντα, οι πειρασμοί άπειροι, και δυστυχώς έχουμε φτάσει να εξιδανικεύουμε κάτι καψουροϊστορίες ή τη μοιχεία και να τα ονομάζουμε έρωτα!!!  :razz:

Υπάρχει όμως η ελπίδα ότι μπορεί επίσης να μας ανυψώσει και να μας προσφέρει, από τη μια, την ανωτερότητα της έννοιας στη φιλοσοφική της διάσταση, αλλά και την πραγματοποίηση μιας παντοδύναμης ανδρόγυνης σχέσης που θέλει την αναζήτηση της ψυχής μέσα στο σώμα και το σώμα μέσα στην ψυχή... κι εδώ μιλάμε για αληθινό Έρωτα!

blue_mermaidy

Δηλαδή; προτιμάς να εθελοτυφλείς; ή πιστεύεις πως αυτό κάνουνε όλοι οι υπόλοιποι;

Δε Γνωρίζω Ακόμη Τον Ευατό Μου Καλά...Οπότε Συμπεριλαμβάνομαι Και Εγώ...
'Ισως Να Μην Είμαι Έτοιμη Για Την Απογύμνωση...
Απο Τη Στιγμή Όμως Που Η Πλειοψηφία Φοράει Γυαλιά..Διευκολήνοντάς Με Να Διακρίνω Καλύτερα..
..........Ναί Εθελοτυφλώ....Άλλωστε Όταν Αναλύω Κάτι Ταυτόχρονα Είτε Ο λόγος Μου Συμβαδίζει Είτε Όχι...
Κυρίως Όταν Για Να Διεκπαιρωθεί Μία Άποψη Πρέπει Να Γνωρίζεις Καλά Τις Αντίθετες Πλευρές...
Κατηγορούμε Απο Τη Στιγμή Που Για Να Δώ Τα Σκουπίδια...Αφήνω Ένα Χώρο Καθαρό...!!

Ο Έρωτας, λοιπόν, δεν προδίδει. Ο Έρωτας είναι ο μόνος αληθινός. Ο άνθρωπος και μόνον αυτός προδίδει. Ο άνθρωπος που εθελοτυφλεί.

Ο Έρωτας Λοιπόν Προδίδει Τους Τυφλούς....

Πριν, λοιπόν, μιλήσουμε για τα γυαλιά του άλλου, μήπως να βγάλουμε από τα μάτια μας τα δικά μας; Και να κοιτάξουμε την Αλήθεια κατάματα.

Σίγουρα...Άλλωστε Πρώτα Στα Δικά Μου Γυαλιά Αναφέρθηκα...Το ''Μας'' Δεν Αποκλείει Εμένα...

Ο Έρωτας - και μάλιστα με το Ε κεφαλαίο, όπως το γράφεις κι εσύ (αλήθεια, έχεις καμιά σχέση με τη γερμανική γλώσσα και γράφεις κάθε λέξη μιας πρότασης με κεφαλαία; άσχετο αλλά έχω αυτή την απορία   αν και,τώρα που το ξαασκέφτομαι, ακόμη και στη γερμανική, μόνον τα πρόδωπα και ουσιαστικά γράφονται με κεφαλαία... τέλος πάντων - ξέφυγα, σόρρυ!)...

Όχι Ελληνίδα Είμαι..
Πλέον Τις Γράφω Όλες Τις Λέξεις Με Κεφαλαία....
 Γιατί Έχω Μία Ιδιαίτερη Αδυναμία Στο Να Τονίζω Τους Άξονες Των Μικρών Κόσμων...
..........Απο Σεβασμό Λοιπόν Και Μόνο....Σεβόμενη Απο Το Τρόπο Και Τους Κανόνες Τις....
.....................Ως Πιστός Δούλος....Αφήνομαι....Ως Οπαδός Τους...Κάνοντας Γραμμές.....
......Επιχειρώντας Να Τις Περάσω..Όλο Αυτό Το Χρωστάω Στους Μικρούς Αυτούς Κόσμους...
..Είναι Το Λιγότερο Που Μπορώ Να Δώσω...!

pixie

Ο 'Ερωτας είναι τρελός, αφού παίρνει το δικαίωμα να καταστρατηγεί και να υπερβαίνει!!!

:grin:

pixie

Αληθινά είναι να απορεί κανείς με τον έρωτα... με πόση δύναμη ενώνει άρρηκτα δύο πράγματα αντίθετα: την ψυχή και το σώμα.

Κι ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει βέβαια έρωτας χωρίς σαρκική έλξη! ;-)
Δεν γίνεται να νιώσουμε ερωτευμένοι με κάποιον/α, χωρίς και τον πόθο που προκαλείται από το σωματικό πλησίασμα.

Δεν δέχομαι όμως και την εκδοχή της απόρριψης της ψυχής ή τον υποβιβασμό του ανθρώπινου πνεύματος, στο όνομα των σωματικών λειτουργιών!

Πιστεύω πως ο έρωτας είναι ο συνδετικός κρίκος αυτής της ενότητας...

larus audouinii

Αληθινά είναι να απορεί κανείς με τον έρωτα..
 :roll:

χαχα Κάπου θα κολάει και η γκρίνια, μέσα σε όλα , δεν μπορεί
Όχι, πως το αναλύω, ή που με νοιάζει γιατρέ   ;-)

Καλησπέρα σας

pixie

Θα μπορούσα να δεχτώ την ύπαρξη του 'Ερωτα σαν πρόσωπο αόρατο μα πάντοτε ενεργητικό έχοντας εξουσία πάνω μου μέσω της φαντασίας...

Θα μπορούσα να μην βλέπω τον έρωτα με τα μάτια της σάρκας, αγγίζοντας μέσα απ' το πνεύμα, το άπιαστο, ακούγοντας το ανήκουστο - συνουσία ήχων... Εξιδανίκευση και διαστροφή του γνωστού.

Οι αισθήσεις είναι και δεν είναι αυτού του κόσμου... Η φαντασία αποκτά σώμα, γίνεται η εικόνα του...
Το σώμα γίνεται φωνή, νόημα, η ψυχή γίνεται σωματική... Το κορμί είναι ενέργεια που διασκορπίζεται...
Καθένα από τα κομμάτια αυτά έχει τη δική του ζωή, είναι το κορμί μου που ξαφνικά έχει γίνει άπειρο!

Τώρα ο έρωτας δεν είναι πια μια μορφή, είναι μια απέραντη ουσία μέσα στην οποία χάνω και ταυτόχρονα ξαναβρίσκω τον εαυτό μου...

pixie

CHRIS_FEMALE_

[quote user="pixie" post="344391"]Αληθινά είναι να απορεί κανείς με τον έρωτα... με πόση δύναμη ενώνει άρρηκτα δύο πράγματα αντίθετα: την ψυχή και το σώμα.

Κι ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει βέβαια έρωτας χωρίς σαρκική έλξη! ;-)
Δεν γίνεται να νιώσουμε ερωτευμένοι με κάποιον/α, χωρίς και τον πόθο που προκαλείται από το σωματικό πλησίασμα.

Δεν δέχομαι όμως και την εκδοχή της απόρριψης της ψυχής ή τον υποβιβασμό του ανθρώπινου πνεύματος, στο όνομα των σωματικών λειτουργιών!

Πιστεύω πως ο έρωτας είναι ο συνδετικός κρίκος αυτής της ενότητας...[/quote]

για ολους υπαρχει ενα ζευγαρι γυαλια και πορτοκαλια απο πορτοκάλια :cool: ντιαρ πιξι νομιζετε οτι διδασκετε εις την φιλοσοφικην σχολη παραυτα... :razz:  :lol:

Nikos Apomakros

Ρε παιδιά... μην βαρέσετε... αλλά ειλικρινά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη από τον διάλογο που είχατε εδώ.
Αντιθέτως, εκλαμβάνοντάς τα όλα ως ανακατεμένους μεταξύ τους μονόλογους, έπιασα ένα νόημα από τον
καθένα σας. Κι αυτό στο περίπου γιατί ήταν κάπως χαοτικά οργανωμένο...

Το περίεργο είναι ότι μου άρεσε. Ίσως επειδή όλοι σχεδόν μιλήσατε με ιδιαίτερη ένταση για τον Έρωτα.
Κυρίως γι' αυτή την ένταση.

Όσον αφορά την δική μου οπτική γωνία...
προσπαθώ να μην ξεχνώ ότι ο "Έρωτας" είναι μια λέξη που δημιούργησε ο άνθρωπος, προσπαθώντας
για άλλη μια φορά να ορίσει κάτι που δεν μπορούσε να αντιληφθεί στην ολότητά του...

Δεν ορίζονται όλα όμως, γιατί δεν οριοθετούνται όλα... δεν περιγράφονται όλα... δεν αναλύονται κι ούτε είναι
καν παρατηρήσιμα... πόσο μάλλον μια έννοια που αφορά κάτι το οποίο δεν είναι προσβάσιμο απ' άκρη σ' άκρη
απ'το ανθρώπινο νου και το ανθρώπινο "μάτι".

Τώρα βαρέστε...

440 Επισκέπτες, 0 Χρήστες