Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 597
  • Total: 597

Κοτόπιτα

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 12, 2010, 10:48:37 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Κοτόπιτα

Υλικά:

1 (του ενός κιλού περίπου) Κοτόπουλο
1 ολόκληρο Κρεμμύδι
500 γρμ. Φύλλα κρούστας
1 φύλλο Δάφνη
2 κουταλιές σούπας κοφτές Βούτυρο
2 χτυπημένα Αυγό(ά)
για το άλειμα των φύλων, λειωμένο Βούτυρο
λίγο Μοσχοκάρυδο
1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο Τυρι(ά)
2 κουταλιές σούπας γεμάτες Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
ψιλοκομμένος Μαϊντανός
 
Τρόπος παρασκευής
 
Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, το ολόκληρο κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης και το αφήνετε να βράσει καλά. Μόλις κρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρείτε τις πέτσες και τα κόκκαλα και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομματάκια. Ετοιμάζετε μια άσπρη σάλτσα με το βούτυρο, το αλεύρι και 2 φλυτζάνια του τσαγιού από το ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο, κατά τον ίδιο τρόπο όπως τη μπεσαμέλ (αντί για γάλα χρησιμοποιείτε το ζουμί του κοτόπουλου).

Οταν κρυώσει η σάλτσα προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο καθώς και τον μαϊντανό ή τον άνιθο. Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε τα μισά φύλλα αλειμμένα με βούτυρο. Σκεπάζετε τα φύλλα με τη γέμιση και τελειώνετε την πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.

Ψηνετε την κοτόπιτα σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά.

597 Επισκέπτες, 0 Χρήστες