Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 862
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 766
  • Total: 767
  • Leon

εφαρμογές για τις e-αποδείξεις

Ξεκίνησε από KostasD33, Φεβρουαρίου 17, 2010, 02:25:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

σε συνέχεια και συμπλήρωση του αυτού e- Αποδείξεις   του θέματος έχουμε

Οι on-line υπηρεσίες
η www. taxfriend.gr, της εταιρείας SingularLogic του ομίλου της ΜΙG. Αρκεί ένα e-mail για να εγγραφεί κανείς και να την ενεργοποιήσει. Ο χρήστης, προκειμένου να κάνει τη διαχείριση των αποδείξεων πιο εύκολη, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει φακέλους με κατηγορίες (π.χ. από σούπερ μάρκετ, γιατρούς, εστιατόρια), να τις μετακινεί από φάκελο σε φάκελο, να κρατάει στατιστικά στοιχεία για τα δεδομένα του (π.χ. αποδείξεις ανά ημερομηνία ή ανά επιχείρηση ή επιμέρους σύνολα για τα έξοδα του νοικοκυριού). Επίσης, τα τελικά δεδομένα μπορούν να εξαχθούν σε ένα αρχείο Εxcel και να εκτυπωθούν. Η εταιρεία ετοιμάζει και ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.
η www. apodeixeis.gr, που προέκυψε από τη συνεργασία των εταιρειών nzoumpoulis.gr, ΙQΝetwork και Virtualworld, και το μόνο που χρειάζεται για την εγγραφή είναι και πάλι το e-mail του χρήστη. Όπως στις περισσότερες εφαρμογές, έτσι και εδώ, για την καταχώριση των στοιχείων απαιτούνται μόνο η ημερομηνία, το ποσό, ο αριθμός της απόδειξης και ο ΑΦΜ του πωλητή.
η Νexphase Consulting Services, στην ιστοσελίδα www. apodeixeis.eu, όπως και αυτή της Gasprice. gr (www. exoda.gr), όπου σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να γράψει το προσωπικό του e-mail.

Εφαρμογές που κατεβάζει ο χρήστης
Δημιουργία της Data Communications, γνωστής εταιρείας στον χώρο των εφαρμογών για λογιστικά γραφεία, είναι το Εasy Τax, το οποίο ο χρήστης κατεβάζει δωρεάν στον υπολογιστή του από το site της κατασκευάστριας εταιρείας (www.datacommunications.gr).

Αντίστοιχες εφαρμογές, τις οποίες μπορεί κανείς να κατεβάσει στο ΡC του, είναι τo ΤaxControl της εταιρείας Regate, το πρόγραμμα της Νoetron του ομίλου Νewsphone (http://www. noetron. gr/index. php? q=node/90), και το eReceipts. gr της εταιρείας Converge του ομίλου ΡRC (www. ereceipts.gr).

Προσωπικά εγώ κατέβασα και δοκιμάζω την Εasy Τax της datacommunications
Μου φάνηκε ιδιαίτερα βολική, κάνει και έλεγχο εγκυρότητας ΑΦΜ, κρατεί και δεδομένα ΑΦΜ οπότε όταν είναι επαναλαμβανόμενα είναι σχεδόν άμεση η εισαγωγή τους και έχει αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης.
Ο άμεσος σύνδεσμος για download της εταιρείας είναι εδώ για να μη ψάχνεται πολύ.

Εasy Τax της datacommunications

Όποιος δοκιμάσει και τις άλλες εταιρείες και μπορεί να ενημερώσει εδώ θα είναι χρήσιμο νομίζω.

Αν βγουν και νέες εφαρμογές σχετικές πάλι θα ενημερώσουμε εδω

κώστας

Ενώ μας πρήζουν τα παπάρια
για τους μισθούς των εφοριακών
τώρα μας προτρέπουν
να κάνουμε εμείς τη δουλειά
για την οποία παίρνουν
τους μισθούς αυτούς.

Ελλάς το μεγαλείο σου.
eLe

rain

εσύ στο τέλος από πρήξιμο θα πας  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

katinaki

εγώ μόνο τις φυλάω. Κάνω καλά?
όλα αυτά που αναφέρει ο kostasD33 μου φαίνονται γιαπωνέζικα  :oops:

KostasD33

Και μόνο που τις φυλάς καλά κάνεις διότι σημαίνει ότι ζητάς να σου δώσουν αποδείξεις

Βου
Πολλές αποδείξεις είναι εκτυπωμένες σε θερμικό χαρτί οπότε αν δεν τις φυλάς σε σκοτάδι του χρόνου τέτοια εποχή που θα πας να τις βγάλεις έξω για να καταγράψεις τα ποσά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορείς να διαβάσεις τίποτα και θα είναι άχρηστες

Γου
Γράφε σε ένα χαρτί για κάθε απόδειξη ημερομηνία, ΑΦΜ και ποσό. Αυτό το χαρτί θα ζητήσουν να τους καταθέσεις με την φορολογική σου δήλωση του επόμενου έτους και θα αφαιρεθεί ότι τέλος πάντων αφαιρεθεί.

Δου
Για να είσαι πιο χάι ντεκ κατέβασε ένα από τα προγράμματα που δίνουν τσάμπα μερικές εταιρείες (αυτοδιαφημίζονται δηλαδή μη ανησυχείς δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους)
Αυτά τα προγράμματα σε βοηθούν να μη το γράφεις με το χεράκι σου και πάθεις τίποτα καλομ
Επίσης είπαμε είναι και χάι ντεκ και  άμα αντιγράψεις λάθος το ΦΠΑ βαραει κόκκινο φωτάκι και σου λέει που πας ορεεεεεεε όποτε γλιτώνει την πατάτα
Επίσης μια φορά όταν περάσεις ένα ΦΠΑ το κρατεί στη μνήμη και μόλις βάλεις τα ένα δυο πρώτα στοιχεία σου το έχει και όλο έτοιμο και ακόμα επωνυμία επιχείρησης και διεύθυνση αν έχεις περάσει
Και ακόμα πιο μεγάλη πλάκα έχει ότι ανακαλύπτεις πόσα λεφτά πετάς κάθε μήνα σε καφέδες, περίπτερα και άλλα πολλά…..

Αυτά απ όσα κατάλαβα εγώ δηλαδή…..
Και είπα πιο προγραμματακι προτίμησα οπότε πάρε κι εσύ το ίδιο.
Εδώ καταφέρνεις και κουμαντάρεις τα κείμενα σου στο φόρουμ εδώ θα το καταφέρεις κι αυτό
Αν το ξεκινήσεις από τώρα θα θες περίπου 3 με 5 λεπτά την ημέρα να τις περνάς ή 10 με 15 λεπτά κάθε εβδομάδα… αν τα αφήσεις για τέλος του χρόνου θα κατεβάζεις καντήλια για μπόλικες μέρες και με πολλές απώλειες
Ιδου η Ρόδος ιδου και το πήδημα….
Γιού νόου μπέτερ δεν μι

katinaki

KostasD33

την κάτσαμε την βάρκα....
εμένα θα βρίζει του χρόνου αυτή.....
αμα πουν....
τσάμπα μαζέψατε τις αποδείξεις.....
θα σας τα πάρουμε με ή άνευ.... (σιέλου.........)

larus audouinii

Τι τραβάμε .... Και από πείρα πια έχω μάθει πως αν βασίζεσαι 100% στον λογιστή σου, τον καλύτερο, και γνωστό σου, αν δεν ελεγξεις και αν δεν φροντίσεις ο ίδιος κάποια πράγματα και λεπτομέρειες την έκατσες την βάρκα

katinaki

[quote user="larus audouinii" post="334742"]Τι τραβάμε .... Και από πείρα πια έχω μάθει πως αν βασίζεσαι 100% στον λογιστή σου, τον καλύτερο, και γνωστό σου, αν δεν ελεγξεις και αν δεν φροντίσεις ο ίδιος κάποια πράγματα και λεπτομέρειες την έκατσες την βάρκα[/quote]

πολύ σωστά  :!:  την έχω πατήσει 2 φορές έως τώρα  :roll:

KostasD33

Κόρες το πιο σίγουρο είναι η πλακέτα της Ροζέτας.
Τα χαράζεις σε πήλινο πίνακα το ψήνεις λιγουλάκι στον φούρνο να πετρώσει και έχεις τσεκαρισμένη ζωή 3.000 χρόνια.
Όλα τ άλλα είναι ημίμετρα

Με το προγραμματακι αυτό όπως είδα (πιθανολογώ και τα άλλα κάτι παρόμοιο θα έχουν) το σώζεις πέρα από την δική του μορφή και σε μορφή EXCEL.
Και κάνεις και εκτύπωση

Όποτε το ενημερώνεις τράβα ένα σώσιμο και σε μορφή excel, τσάμπα είναι και σώζε τα σε ένα εξωτερικό CD και βάζε το CD εκεί που θα φυλάς και τις αποδείξεις.
Μια τον μήνα κάνε και μια εκτύπωση σε χαρτί

Και είπαμε αν είσαι και μερακλής χάραξε τα και σε πλακέτα πήλινη.........
το τοπ για τοπ

(το ξέρατε πως η γραφή του ανθρώπου ξεκίνησε επειδή μερικοί έμποροι έπρεπε να κρατούν αποδείξεις τι έδιναν και τι έπαιρναν πριν 5.000 χρόνια?
Όχι φυσικά για να έχουν κάποιο ποσό αφορολόγητο αλλά για να ξέρουν τι τους χρωστούν στα ανταλλάξιμα είδη)

xdanger

υπάρχει και το eΑποδείξεις
Είναι δωρεάν, portable, με έλεγχο εγκυρότητας ΑΦΜ, με δυνατότητα εισαγωγής-εξαγωγής σε excel και csv, στατιστικά και με γράφημα και με αυτόματο υπολογισμό του φόρου. Αργότερα θα προστεθεί και η συμπλήρωση του Ε1.

KostasD33

Αν είσαι ο ίδιος που το έφτιαξε δώσε περισσότερα δεδομένα αν το επιθυμείς για να προβληθεί και περισσότερο. Ειδικά αν είσαι μικρή εταιρία και όχι μεγάλη και έχεις κάνει κάτι αξιόπιστο και έγκυρο

xdanger

ναι εγώ το έφτιαξα,

περισσότερα για το πρόγραμμα

eΑποδείξεις v0.6.2 beta
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πρόγραμμα καταχώρησης αποδείξεων.
Οι αποδείξεις αποθηκεύονται τοπικά και δεν χρησιμοποιείτε κάποιος Online server.
Το πρόγραμμα είναι portable, δεν χρειάζεται εγκατάσταση μπορείτε δηλαδή να το κουβαλάτε στο στικάκι σας έχοντας μαζί σας τις αποδείξεις όπου και να είστε.
Το πρόγραμμα είναι ακόμη σε αρχική έκδοση και ενδέχεται να υπάρχουν κάποια bugs
τα οποία θα διορθωθούν στις επόμενες εκδόσεις

Τι είναι έτοιμο:

> Τήρηση πολλών φορολογουμένων
> Αποθήκευση στοιχείων φορολογούμενου στην βάση για εύκολη αντιστοίχηση
> καταχώρηση αποδείξεων
> καταχώρηση καταστημάτων
> καταχώρηση κατηγοριών με στοιχεία μείωσης φόρου
> έλεγχος εγκυρότητας ΑΦΜ κατά την καταχώρηση για την αποφυγή πλαστών αποδείξεων
> Εκτύπωση - Προεσκόπηση Εκτύπωσης (χωρίς αλλαγή ρυθμίσεων)

> Εξαγωγή σε Excel (.xls) (χωρίς αλλαγή ρυθμίσεων)
> Εξαγωγή σε csv
> Εξαγωγή σε html

> Εισαγωγή Από excel (Με υποστήριξη και για Excel 2007-2010 -.xlsx)
> Εισαγωγή από csv (τα πεδία θα πρέπει να είναι χωρισμένα με ;)

> Εισαγωγή Κατηγοριών από αρχείο
> Στατιστικά
> Αναζήτηση
> Επιλογή καταστήματος με το ΑΦΜ κατά την καταχώρηση των αποδείξεων

Τι θα προστεθεί:
> ρυθμίσεις στις εκτυπώσεις
> ρυθμίσεις στην Εξαγωγή σε Excel

> Υπολογισμός Φόρου (έτοιμο κατά 30%)
> Αυτόματη συμπλήρωση Ε1 και άλλων εντύπων και εκτύπωση

Σκοπός μου δεν είναι ένα απλό πρόγραμμα για την καταχώρηση των αποδείξεων, αλλά να μπορεί κάποιος που δεν έχει καλή σχέση με τα λογιστικά να μπορεί φτιάξει την φορολογική του δήλωση εύκολα, γιαυτό το πρόγραμμα θα μπορεί να υπολογίσει αυτόματα τον φόρο, αλλά και να συμπληρώσει (μερικώς αυτόματα) και το Ε1 έτσι ώστε να είναι έτοιμο για εκτύπωση.

Επίσης να πω ότι δεν έχω σχέση με καμιά εταιρεία ούτε είμαι επαγγελματίας προγραμματιστής, ξεκίνησα κάτι απλό για μένα και απλά το ανέβασα στο internet, αλλά μετά την ανταπόκριση του κόσμου (έχει ξεπεράσει τα 10,000 downloads) του προσθέτω  νέες λειτουργίες, και διορθώνω τα όποια bugs προκύπτουν.

xdanger

rain

βρήκαμε προγράμματα, να δω που θα βρούμε χρήματα για να κάνουμε ψώνια

766 Επισκέπτες, 1 Χρήστης