Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 362
  • Total: 363
  • Leon

Μιλφέιγ...

Ξεκίνησε από grkbabe, Ιανουαρίου 21, 2008, 05:14:46 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

grkbabe

SYNTAGH GIA MALFEI!

MIPWS THN 3EREI KANEIS;;;;
pleaseee

plus_

στη γλωσσα που μιλας δεν μπορω να στην εξηγησω.

grkbabe

exigise mou ellinika
ta katalabainw mia xara mono pou den mporw na ta grapsw me ellinika grammata, den mporw sto pc mou

plus_

Σπιτικό Μιλφέιγ (για 6 χορταστικά κομμάτια)

Συστατικά

700ml γάλα
3 κουτιά σφολιατίνια
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική σαντιγύ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής


Οδηγίες

Χτυπάμε με μίξερ σε ένα μπόλ τη φυτική σαντιγύ και την άχνη για 6 λεπτά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
Σ'ένα αλλο μπόλ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα μέχρι να πίξει και το βάζουμε και αυτό στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε τα δύο μπόλ απο την κατάψυξη, ανακατεύουμε τα μίγματα και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Σ'ένα μικρο ταψάκι τοποθετούμε τα σφολιατινια ένα ένα μέχρι να καλύψουμε το πάτο του ταψιού.
Επανω στα σφολιατίια απλώνουμε τη μισή κρέμα ομοιόμορφα βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
Τα σφολιατίνια που περισεύουν τα τρίβουμε και ρίχνουμε το τρίμμα πάνω στη κρέμα έτσι ώστε να σκεπάσουμε όλο το γλυκό και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη απο επάνω.
Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο!

plus_

για το ρεικι μονο μη ρωτησεις
γιατι δεχομαστε ερωτησεις μονο απο την κειτι..

Enia

Παράθεση από: "grkbabe"den mporw na ta grapsw me ellinika grammata, den mporw sto pc mou


alt+shift δοκίμασες?

Athinoula

Υλικά

1 κουτί φύλλο σφολιάτα

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2 2/3 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
4 κροκάδια
3 βανίλιες
7 κουταλιές κορν φλάουρ
βούτυρο αγελάδος

ΣΑΝΤΙΓΥ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια
 

 
Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν. Χτυπάμε τα κροκάδια, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα στο βραστό γάλα. Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα.


Για τη σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγής και το αναμιγνύουμε με την κρέμα.


Για το φύλλο παίρνουμε 1 κουτί σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4. Βουτυρώνουμε και αναποδογυρίζουμε στο ταψί κάθε κομμάτι. Με ένα πηρούνι, κάνουμε τρύπες σε κάθε κομμάτι, για να φουσκώσει. Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10' στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35'-40'.
Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο. ΄Υστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σε αυτό. Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγύ με το κορνέ και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο καβουρντισμένο. Βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.

[size=18]Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου [/size]

362 Επισκέπτες, 1 Χρήστης