Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 191
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 277
  • Total: 277

Γλυκό Νεραντζάκι...

Ξεκίνησε από pixie, Φεβρουαρίου 08, 2010, 02:49:04 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ






Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού,ειδικά για όσους αγαπάνε τις γλυκόπικρες γεύσεις...

Λίγο μπελαλίδικο βέβαια στην προετοιμασία του,αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο...

ΥΛΙΚΑ

- 40 περίπου νερατζάκια
-1 κιλό ζάχαρη
-1,5 κούπα νερό
-1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
-φλούδες από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαζεύουμε τα νερατζάκια από το δέντρο  :mryellow: (συνήθως τον Ιούνιο) όταν έχουν μέγεθος περίπου τρία εκ.,προσέχοντας αφού ανοίξουμε ένα,να μην έχει κουκούτσια,οπότε δεν είναι κατάλληλα για γλυκό πλέον...

Τα αφήνουμε 2 ημέρες -όχι στο ψυγείο-για να μαλακώσουν...
Αφού τα πλύνουμε πολύ καλά, τα τρυπάμε απ'το κοτσάνι με μυτερό εργαλείο και τα βράζουμε για 1-1,5 ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό,το οποίο αλλάζουμε 4 φορές την ημέρα,για εννέα ημέρες,ώσπου να ξεπικρίσουν.

Μετά τις 9 μέρες, τα βράζουμε για πέντε λεπτά, ενώ ταυτόχρονα βράζουμε για επίσης πέντε λεπτά το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.
Αφού κρυώσουν λίγο και τα δύο, ρίχνουμε τα νερατζάκια στο σιρόπι και τα βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Τα αφήνουμε στην ησυχία τους για 3 εως 4 ώρες και τα ξαναματαβράζουμε, έτσι ώστε να εισχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη στο νερατζάκι, αφήνοντά τα όλη τη νύχτα στη κατσαρόλα με το σιρόπι...

Τη δεκάτη ημέρα κατά τη συνταγή, δένουμε το σιρόπι προσθέτοντας τη γλυκόζη και τις φλούδες λεμονιού, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο βάζο!

277 Επισκέπτες, 0 Χρήστες