Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 198
  • Total: 198

Σαβαρέν Ανανά

Ξεκίνησε από Jezebell, Νοεμβρίου 11, 2006, 03:31:27 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

ΣΑΒΑΡΕΝ ΑΝΑΝΑ

Υλικά

για τη ζύμη



1/4 κούπας χλιαρό νερό

20 γρ. μαγιά μπύρας

2 κουταλιές ζάχαρη

1/2 κουταλάκι αλάτι

6 αυγά

ξύσμα μανταρινιού

2 κούπες αλεύρι δυνατό

5 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη

για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

4 κουταλιές λικέρ μανταρίν Ναπολεόν

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

για το γαρνίρισμα

1 κομπόστα 800 γρ. ανανά

2 κουταλιές κορν φλάουρ

2 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές λικέρ μανταρίν Ναπολεόν

100 γρ. σαντιγύ

κόκκινα κερασάκια μαρασκίνο
 
 
Εκτέλεση

Αλείψτε με βούτυρο μια μεγάλη φόρμα για κέικ με διάμετρο 25 εκ. Ρίξτε στο χλιαρό νερό τη μαγιά και διαλύστε την καλά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο, τ' αυγά, το ξύσμα και το μισό αλεύρι. Χτυπήστε το μίγμα 2' στο μίξερ, να γίνει χυλός. Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι και ξαναχτυπήστε τη ζύμη άλλο 1'. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό υγρό μέρος να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιασθεί σε όγκο. Χτυπήστε τη και πάλι 2' στο μίξερ. Αδειάστε τη στη φόρμα και σκεπάστε την. Αφήστε τη σε ζεστό υγρό μέρος, να φουσκώσει, ώσπου να φθάσει σχεδόν τα χείλη της φόρμας. Ψήστε το σαβαρέν σε φούρνο, 200 βαθμών Κελσίου, επί 25' περίπου. Περάστε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο σαβαρέν και στο τοίχωμα της φόρμας, ξεκολλώντας τις άκρες. Βράστε τη ζάχαρη με το νερό επί 5'. Κατεβάστε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέστε το λικέρ και το χυμό λεμονιού. Τρυπήστε το σαβαρέν σε διάφορα σημεία μ' ένα ξύλινο σουβλάκι και περιχύστε το με το σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά. Το σιρόπι πρέπει να είναι καυτό και το σαβαρέν χλιαρό, αλλιώς το σιρόπι δεν απορροφάται και το σαβαρέν γίνεται στεγνό. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα. Βγάλτε το σε πιατέλα κι αφήστε το να περιμένει. Στραγγίστε τον ανανά. Μετρήστε το σιρόπι, πρέπει να είναι 1 κούπα, αλλιώς συμπληρώστε με χυμό μανταρίνι ή νερό. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ρίξτε μέσα το σιρόπι του ανανά. Βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, να δέσει και να διαυγάσει. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε λίγο να κρυώσει, ρίξτε κι ανακατέψτε το λικέρ. Βάλτε τις φέτες ανανά επάνω στο σαβαρέν και περιχύστε το με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Γαρνίρετε με ροζέτες από σαντιγύ και τα κερασάκια. Σ' ένα μπολάκι, σερβίρετε κι άλλη σαντιγύ, για όσους την αγαπούν.

198 Επισκέπτες, 0 Χρήστες