Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 226
  • Total: 226

Πουτίγκα με σιμιγδάλι και καραμέλα...

Ξεκίνησε από Shadowlord, Νοεμβρίου 11, 2006, 03:17:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Shadowlord

Παράθεση από: "papi"Πουτίγκα με σιμιγδάλι,βανίλια και καραμέλα

Yλικά για 4 άτομα


   

 2 ροδάκινα ώριμα και σφιχτά
 4 κρόκους αυγών
 700 ml γάλα
 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
 100 γρ. ζάχαρη
 80 γρ. βούτυρο
 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ξανθή
 1 μπαστουνάκι βανίλια


Εκτέλεση



1. Σ' ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να βράσει μαζί με το μπαστουνάκι της βανίλιας (αφού το σχίσετε κατά μήκος για να απελευθερωθεί το άρωμά του).
2. Μόλις το γάλα βράσει καλά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
3. Κατόπιν το φιλτράρετε και το μεταφέρετε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα.
4. Ξαναβράζετε το γάλα και ρίχνετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας 10', μέχρις ότου η κρέμα δέσει.
5. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 90 γρ. από τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
6. Προσθέτετε στο μείγμα με το σιμιγδάλι 60 γρ. βούτυρο και κατόπιν τα χτυπημένα αυγά.
7. Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά 1'-2'.
8. Βάζετε την πουτίγκα σε 4 πυρίμαχα φορμάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα.
9. Κατόπιν πλένετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια.
10. Τα μισοβυθίζετε στα φορμάκια.
11. Αναμειγνύετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το υπόλοιπο βούτυρο και την ξανθή ζάχαρη.
12. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια.
13. Ψήνετε στο γκριλ μέχρι να καραμελωθεί η επιφάνεια. Σερβίρετε αμέσως.

226 Επισκέπτες, 0 Χρήστες