Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 643
  • Total: 643

Γιαουρτόπιτα

Ξεκίνησε από Nasia9, Δεκεμβρίου 14, 2007, 11:07:57 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nasia9

Παρακαλώ να μου γράψετε σύντομα τη καλύτερη συνταγή,γιατί θέλω να τη φτιάξω τώρα. :roll:

Enia

Λοιπόν, η πρώτη επιλογή είναι στην κλασσική συνταγή για κέικ που γράφει πάνω στη συσκευασία η Φαρίνα (Γιώτη) να αντικαταστήσεις το γάλα με γιαούρτι. Τόσο απλά, και βγαίνει υπέροχο.

Εναλλακτικά, αυτή είναι η συνταγή της γιαγιάς μου:

1 κεσέ βούτυρο (=250γρ  βιτάμ, αλλά με φρέσκο βούτυρο είναι σαφώς ανώτερο)
2 κεσέδες ζάχαρη
1 κεσές γιαούρτι
5 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
3 1/2 κεσέδες αλεύρι
3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε το γιαούρτι να ανακατευτεί. Ρίχνουμε τους κρόκους και τα στερεά ανακατεμένα λίγο-λίγο (βανίλια, μπέικιν και αλεύρι).
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με μεγάλη κουτάλα και κοφτές κινήσεις στο πρώτο μίγμα.

Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180 με αέρα).

*Γιαουρτόπιτα προτιμώ να κάνω και για πρωτοχρονιάτικη πίτα.  :wink:

Athinoula

[size=18]Γιαουρτόπιτα[/size]

Υλικά

0,5 κιλό ζάχαρη
0,5 κιλό γιαούρτι
0,5 κιλό. φαρινάπ
6 αυγά
2 λεμόνια (στιμένα)
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αμύγδαλα (προαιρετικά)

Υλικά για σιρόπι

750 γραμμάρια ζάχαρη
2,5 - 3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη για 10-12 λεπτά.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά μαρέγκα.
Στο γιαούρτι με τη ζάχαρη ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τη βανίλια, τους κρόκους, το ξύσμα και τη σόδα με το χυμό λεμονιού.
Στο τέλος ρίχνουμε τη μαρέγκα.
Στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.
Ψήνουμε στους 200 C και αργότερα στους 170 C.
Σιρόπι: Το αφήνουμε να βράσει για 8' και το ρίχνουμε στην πίτα (η οποία έχει κρυώσει)

και μετα ΤΟ ΤΡΩΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :D

Enia

Ρεεε.... αυτό δεν είναι γιαουρτόπιτα, ραβανί είναι!  :P

Nasia9

Enia

Τι γελάς παιδί μου, αλήθεια λέω!  :P  :lol:

Που είναι η δικιά σου συνταγή? και κυρίως [size=18]που είναι το δικό σου το γλυκό να το δοκιμάσουμε?![/size]

τηλέφωνα ξέρεις να παίρνεις, 5-6 κομμάτια δεν ήξερες να μας φέρεις - ή έστω να τα στείλεις!  :P  :lol:

Athinoula

:? ολο κακιες Γιαουτοπιτα ειναι!!!!

KostasD33

Αθηνούλα
Γιάου Το πίτα είναι? Ραβανί είναι ? εγώ δεν θα κωλύσω στο όνομα αν είναι καλό. Κράτα ένα κομματάκι να το δοκιμάσουμε
Και συ με την γιαουρτόπιτα που γελάς καλά σου λέει η Ένια, για κανόνισε meeting παραλιακό με το γλυκό σου και εμείς θα φέρουμε τα κρασιά
Δώσε και την συνταγή τι έφτιαξες

Enia

Εντάξει, και παραλιακό να μην είναι εμείς θα έρθουμε... 8)  :P  :lol:

saliara

Αντί να δίνετε συνταγές και να μου τρέχουν τα σάλια σα γλυκατζού κι εγώ...και σαλιάρικο πλάσμα...δε φτιάχνεται μία γιαουρτόπιτα ο καθένας και να μου τη στείλετε???Τι να τη κάνω τη συνταγή έτοιμη θέλω.. :P  :lol:  :lol:  :)

Nasia9

Παράθεση από: "Enia"Τι γελάς παιδί μου, αλήθεια λέω!  :P  :lol:

Που είναι η δικιά σου συνταγή? και κυρίως

Τώρα γιατί με βγάζεις τελείως άκυρη; Στο φινάλε,το μπουρεκάκι πήρα τηλέφωνο! Και το πήρα για να μου δώσει συνταγή για ένα γλυκό (και όχι για να με βοηθήσει να βάλω τον dj να παίξει)  ]

Enia

Βρε Νάσια... :roll:  ζαχαροπλαστείο ανοίγεις ή έχεις πιάσει όλα τα Bazaar της Αθήνας και συνεισφέρεις με γλυκά?  :P

[ Κωστήμ, ήξερα πως ξέρεις να τα τρως, όχι και να τα φτιάχνεις!  :P (κρυφό ταλέντο, εσύ!)  :lol: ]

Δεν σε βγάζω άκυρη, απλά σου λέω και γραπτώς αυτό που σου φώναξα απ'το τηλέφωνο, να έρθεις να σε γνωρίσουμε κάποια στιγμή.  :)

Ε, και βάλε επιτέλους αυτήν την συνταγή που έφτιαξες προχτές!  :lol:

Nasia9

Βασικά έκανα μία μεγάλη βλακεία..  ]

643 Επισκέπτες, 0 Χρήστες