Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 302
  • Total: 302

Κρέπες με πορτοκάλια και λεμόνι

Ξεκίνησε από Jezebell, Ιουνίου 18, 2006, 01:19:56 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Κρέπες με πορτοκάλια και λεμόνι
Προετοιμασία: 40' - Ψήσιμο: 35'

Yλικά για 8 άτομα


• 16 κρέπες έτοιμες ή σπιτικές
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ξανθή
• 2 κουταλιές της σούπας νερό
• 2 κουταλιές της σούπας Γκραν Μαρνιέ
• 2 κουταλιές της σούπας ανθόμελο
• 2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές ροδέλες


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής


• 500 ml γάλα
• το ξύσμα 1 λεμονιού
• 3 κρόκους αυγών
• 40 γρ. κορν φλάουρ
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• λίγο ρούμι

Εκτέλεση


1.Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με τη βασική συνταγή και τις αφήνετε στην άκρη μέχρι τη στιγμή που θα τις γεμίσετε.
2.Κατόπιν φτιάχνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ως εξής: βράζετε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και το φιλτράρετε.
3.Χτυπάτε τη ζάχαρη άχνη με τους κρόκους των αυγών μέχρι ν' ασπρίσουν και προσθέτετε το κορν φλάουρ από σουρωτήρι, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα ή το μίξερ.
4.Ρίχνετε το φιλτραρισμένο γάλα και χτυπάτε πάντα, για να μη σβολιάσει το μείγμα.
5.Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρολάκι και δένετε την κρέμα σε σιγανή φωτιά.
6.Κατόπιν την αποσύρετε, μόλις κρυώσει λίγο προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε καλά.
7.Πλένετε τα πορτοκάλια, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα.
8.Ρίχνετε την ξανθή ζάχαρη και το νερό και βράζετε 4' σε δυνατή φωτιά.
9.Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε το λικέρ και το ανθόμελο.
10.Γεμίζετε τις κρέπες με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τις διπλώνετε στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχη πιατέλα.
11.Προτού σερβίρετε τις κρέπες, τις ζεσταίνετε ελαφρά.
12.Από πάνω βάζετε τα πορτοκάλια μαζί με το σιρόπι τους

302 Επισκέπτες, 0 Χρήστες