Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 644
  • Total: 644

Τσουρέκια Σμύρνης

Ξεκίνησε από Jezebell, Νοεμβρίου 11, 2006, 03:50:39 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Παράθεση από: "Ntama"Τσουρέκια Σμυρναίικα


1 κιλό (ΓΙΩΤΗΣ για όλες τις χρήσεις) Αλεύρι
250 γρ. μαλακό Βούτυρο
400 γρ. Ζάχαρη
4 κουτ. χλιαρό Γάλα
4 Αυγά
50 γρ. (3-4 κουταλιές) σε φλούδες Αμύγδαλα
2 κουτ. γλ. ΓΙΩΤΗΣ Μπέικιν Πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. Αλάτι
2 κουτ. Ξύσμα λεμονιού
 
 
Χτυπάτε το βούτυρο με σύρμα, να ασπρίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους από τα αυγά. Χτυπάτε να ασπρίσουν και να γίνει αφράτος χυλός. Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε.
Σε φαρδύ μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα. Ανακατεύετε και προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο. Ζυμώνετε να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθετε σε τσουρέκια μικρά και τα αλείφετε με τα ασπράδια από τα αυγά. Πασπαλίζετε με τις φλούδες από τα αμύγδαλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψετε.

644 Επισκέπτες, 0 Χρήστες