Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 265
  • Total: 265

Τάρτα με ροδάκινα

Ξεκίνησε από Jezebell, Ιουνίου 18, 2006, 01:23:49 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Τάρτα με καραμελωμένα ροδάκινα
Προετ.: 20', Ψήσιμο: 30' (Μέτριας δυσκολίας)

Υλικά για 6 άτομα





•   1 φύλλο σφολιάτας
•   60 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
•   4-6 ροδάκινα ή νεκταρίνια ώριμα
•   60 γρ. βούτυρο φρέσκο
•   χυμό 1/2 λεμονιού
•   200 γρ. ζάχαρη ξανθή
•   κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση


1.  Θρυμματίζετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
2.  Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε μια φόρμα για τάρτα διαμ. 28 εκ. και γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σχηματιστεί μια θήκη.
3.  Καθαρίζετε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια από τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες.
4.  Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα τη μισή από την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο και το χυμό του λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
5.  Προσθέτετε, κατόπιν, τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά 2'-3'.
6.  Σκορπίζετε στη σφολιάτα το μείγμα με τα αμύγδαλα και από πάνω βάζετε τα ροδάκινα.
7.  Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνετε 25', έως ότου ροδίσει η ζύμη και καραμελωθούν τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια.
8.  Σερβίρετε την τάρτα με σαντιγί.

Πρέπει να καθαρίσετε τις φλούδες από τα ροδάκινα, αλλά για τα νεκταρίνια δεν είναι απαραίτητο.

265 Επισκέπτες, 0 Χρήστες