Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 608
  • Total: 608

Τούρτα Παγωτό Παρφέ

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 01, 2010, 01:16:17 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ

Υλικά


2 κούπες κρέμα γάλακτος

1/4 κουταλάκι βανίλια ή εσάνς πικραμυγδάλου

2 κούπες ζάχαρη άχνη

10 μπισκότα πτι μπερ

3 κουταλιές Grand Marnier

8 κροκάδια

5 ασπράδια

100 γρ. κουβερτούρα, σε ψιλά κομματάκια

1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια

1/2 κούπα κερασάκια γλασέ ή μαρασκίνο, κομμένα σε τέταρτα

καραμελωμένα μισά καρύδια και κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
 
 
Εκτέλεση
 
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με 4 κουταλιές από τη ζάχαρη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Σπάστε τα μπισκότα σε κομματάκια και ραντίστε τα με το λικέρ. Χτυπήστε χωριστά τα κροκάδια με τη μισή από την υπόλοιπη ζάχαρη, να πήξουν, και χωριστά τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα απαλή. Ανακατέψτε απαλά μέσα στα χτυπημένα κροκάδια τη σαντιγί και κατόπιν τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Ρίξτε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα κερασάκια κι ανακατέψτε απαλά, να πάνε παντού. Αδειάστε το μίγμα σε κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 25 εκ. και βάλτε τη στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρετε το παγωτό, ξεκουμπώστε και αφαιρέστε τη στεφάνη της φόρμας και μεταφέρετε το παγωτό σε πιατέλα. Στολίστε το με λίγη σαντιγί και τα καραμελωμένα καρύδια και τα κερασάκια.

608 Επισκέπτες, 0 Χρήστες