Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 551
  • Total: 551

Αρνάκι με φραγκοστάφυλλα

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 12, 2005, 04:12:55 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Αρνάκι με φραγκοστάφυλλα

Γαλική κουζίνα
Αφροδισιακό

Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίγλυκος
-Ερυθρός ημίξηρος
 

Υλικά
1 κιλό αρνίσιο φιλέτο
6 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλου (υπάρχει σε κονσέρβα)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κούπα χυμό από κόκκινο σταφύλι ή ελαφρύ κόκκινο κρασί
Φύλλα δενδρολίβανου
 

 
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και το κόβουμε σε στρογγυλές φέτες μέτριου πάχους.
Ετοιμάζουμε μαρινάτα ρίχνοντας λίγο από τον χυμό ή το κρασί στον ζελέ φραγκοστάφυλλου και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο κρασί (ή χυμό).
Βάζουμε την μαρινάτα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε λίγα φύλλα δενδρολίβανου και το κρέας, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το αφήνουμε για 2 1/2 ώρες στο ψυγείο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε το κρέας (αφού το στραγγίσουμε) για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για μερικά λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την μαρινάτα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει περίπου η μισή. Σερβίρουμε τα φιλέτα με ρύζι ή βραστές πατάτες και γαρνίρουμε με φύλλα δενδρολίβανου.

551 Επισκέπτες, 0 Χρήστες