Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 793
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 686
  • Total: 687
  • Leon

Γαλοπούλα με μέλι

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 12, 2005, 04:20:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Γαλοπούλα με μέλι

Ελληνική κουζίνα
Αφροδισιακό
 

Υλικά
4 φιλέτα γαλοπούλας
1/2 κούπα σόγια σοε
1 κουταλιά ούστερ σος
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
1-1 1/2 κουταλιά μέλι
Λίγο πιπερόριζα τριμμένη
Σουσάμι για γαρνίρισμα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
 
 
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε την σόγια σος, την ούστερ σος, το σκόρδο, και την πιπερόριζα σε ένα σκεύος και βάζουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου.  
Ετοιμασία
Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε ελάχιστο λάδι, γυρίζοντάς τα τακτικά.
Οταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το μέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη (μέχρι να πήξουν τα υγρά του φαγητού).
Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή έχει ενθουσιάσει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν τις εξωτικές γεύσεις όπως μας λέει η Κάλλη που έχει εμπνευστεί και την συνταγή.
Μας προτείνει ακόμη ότι αν θέλουμε να σερβίρουμε το φαγητό μας σαν μεζέ μπορούμε να κόψουμε το φιλέτο σε λωρίδες.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

686 Επισκέπτες, 1 Χρήστης