Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 376
  • Total: 376

Σβίγγοι

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 13, 2006, 07:27:11 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

ΣΒΙΓΓΟΙ

Υλικά

1 1/2 κούπας νερό
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κούπας αλεύρι δυνατό
4-5 αυγά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας μέλι
1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλας
3-4 γαρίφαλα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Ατομα: Γίνονται 30-40 σβίγγοι

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

 
 Εκτέλεση

 
Βράστε σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο το νερό με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ρίξτε μεμιάς το αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου η ζύμη γίνει λεία, γυαλιστερή και μάλλον σφικτή. Κόψτε με λαδωμένο κουτάλι κομματάκια ζύμης στο μέγεθος μικρού καρυδιού και ρίξτε τα μέσα σε καυτό λάδι λίγα-λίγα. Πατήστε τα με τρυπητή κουτάλα, για να σκεπάζονται από το λάδι. ΄Οταν φουσκώσουν και ροδοψηθούν, βγάλτε τους σβίγγους με τρυπητή κουτάλα κι αραδιάστε τους επάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει η περίσσεια του λαδιού. Σερβίρετε τους σβίγγους ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με το σιρόπι και τα καρύδια, για να βάλει καθένας όσο θέλει. Για να ετοιμάσετε το σιρόπι, βράστε όλα τα υλικά μαζί 5'. Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται. Αφαιρέστε επίσης τα μυρωδικά, πριν σερβίρετε το σιρόπι.


Η συνταγή, περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική".

376 Επισκέπτες, 0 Χρήστες