Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 448
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 322
  • Total: 323
  • Leon

Κροκέτες Αρακά

Ξεκίνησε από Jezebell, Μαΐου 13, 2006, 07:30:27 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Κροκέτες αρακά

Υλικά

    * 50 γρ. αρακά
    * 1 κρόκο αυγού
    * 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
    * 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    * Λίγο μοσχοκάρυδο
    * 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
    * Φρυγανιά τριμμένη
    * Λάδι
    * Αλάτι
    * Πιπέρι



Ετοιμασία

   1. Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό (για μισή ώρα περίπου), τον στραγγίζουμε και τον περνάμε από τον μύλο των λαχανικών ώστε να γίνει πουρές.
   2. Ανακατεύουμε τον πουρέ με τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζαμπόν, το τυρί και το μοσχοκάρυδο και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας.
   3. Πλάθουμε τις κροκέτες μας, τις βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στην φρυγανιά, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές.

322 Επισκέπτες, 1 Χρήστης