Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 461
  • Total: 461

Σπανάκι Σωτέ

Ξεκίνησε από Ntama, Μαΐου 12, 2006, 01:41:31 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ  



-1 κιλό φρέσκο και τρυφερό σπανάκι
-1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-ώριμες τομάτες
-250 γρ. ανθότυρο
-250 γρ. φέτα
-λίγο ελαιόλαδο
-λίγοι σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι
-μερικά φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-βαλσαμικό ξίδι
-1 ποτήρι κόκκινο, ξηρό κρασί



1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι, το οποίο έχουμε πρώτα καθαρίσει και χοντροκόψει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το σπανάκι να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να σοταριστούν γαι 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Τέλος, προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες, αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει και ξεσποριάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με λάδι ελιάς και βαλσαμικό ξίδι.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα τυριών: ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, λίγο λάδι, βαλσαμικό ξίδι, πιπέρι και τους σπόρους του κόλιανδρου.
4. Σερβίρουμε το σοταρισμένο σπανάκι με την κρέμα τυριών και πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια του φρέσκου κόλιανδρου

461 Επισκέπτες, 0 Χρήστες