Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 449
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 514
  • Total: 514

Πίτσα Ανοιξιάτικη (για 4 άτομα)

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 09:53:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Πίτσα Ανοιξιάτικη (για 4 άτομα)
 
Υλικά για την γέμιση
500 γρ. ζύμη για πίτσα
350 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
350 γρ. σπανάκι
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
   Υλικά για την ζύμη
400 γρ. αλεύρι σκληρό "ΑΡΙΣΤΟΝ"
200 γρ. νερό ή αραιωμένο γάλα
20 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  


Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια, το σχηματίζετε σαν βουναλάκι και φτιάχνετε λακκουβίτσα στο κέντρο, όπου τοποθετείτε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά έως ότου η ζύμη γίνει πολύ μαλακή (να κολλάει στα χέρια). Ζυμώνετε καλά, για 10 λεπτά περίπου, ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή χωρίς κόμπους. Σχηματίζετε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζετε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει (ο όγκος της διπλασιάζεται σχεδόν). Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνετε, την ανοίγετε σε πάχος μισού εκατοστού και τη στρώνετε. Για να φτιάξετε τη γέμιση, βράζετε το σπανάκι, το αφήνετε για να στραγγίσουν εντελώς τα υγρά κομμάτια του και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτετε το σκόρδο (λιωμένο) και ανακατεύετε. Στην ανοιγμένη ζύμη μοιράζετε τις ντομάτες, διακοσμείτε με το μείγμα σπανακιού, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ραντίζετε με το λάδι. Το ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180C) για 30 λεπτά.

514 Επισκέπτες, 0 Χρήστες