Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 504
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 484
  • Total: 484

Ο φόβος για μια καινούργια αρχή....

Ξεκίνησε από Teo, Νοεμβρίου 28, 2004, 08:30:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Teo

Κάθε αρχή και δύσκολη! Πόσο περισσότερο όταν έχει να κάνει με μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα συναισθήματα μας. Μετά από ένα χωρισμό πρέπει να περάσουμε σε εκείνο το στάδιο που θα πρέπει να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους και να επιλέξουμε κάποιον / α από αυτούς για να αποτελέσει τον επόμενη / η σύντροφο μας. Πολλοί από εμάς πιθανό να βρίσκουμε την διαδικασία αυτή δύσκολη και ψυχοφθόρα και για πολλούς από εμάς μπορεί η επάνοδος στο στάδιο αυτό της αναζήτησης να θεωρείται αρκετά επίπονο.

Όπως και να έχει η κατάσταση , μετά από ένα χωρισμό αναγκαζόμαστε να μπούμε στο παιχνίδι της ανεύρεσης κάποιου καινούργιου συντρόφου με όλα τα ευχάριστα και δυσάρεστα που μπορεί να εμπερικλείει αυτό. Μερικοί δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής και μπορούν εύκολα να συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονταν προ της ύπαρξης μιας σχέσης. ʼλλοι πάλι , δυσκολεύονται λόγω των πιθανών τραυμάτων και ανασφαλειών που μπορεί να τους προέκυψαν μέσα στην σχέση ή στο παρελθόν τους. Δυστυχώς , όσοι από εμάς φοβούνται να ξαναμπούν στο παιχνίδι της ανεύρεσης ενός καινούργιου συντρόφου και να κάνουν μια καινούργια αρχή βασίζονται πάνω στις εμπειρίες προηγούμενων δυσάρεστων σχέσεων. Συνήθως κάθε σχέση στην ζωή μας η οποία τελειώνει , είτε ολοκληρώνοντας τον κύκλο ζωής της είτε απότομα , είναι λογικό να μας αφήσει κατάλοιπα και ανασφάλειες. Ακόμα και εάν εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το τέλος , πιθανό να επιρρίψουμε ευθύνες στον εαυτό μας : δεν δώσαμε αρκετά στην σχέση , δεν μπορούσαμε να χειριστούμε τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές του άλλου ατόμου κλπ.

Οι πιο πιθανές και συνηθισμένες δικαιολογίες στον φόβο μιας καινούργιας αρχής είναι οι ακόλουθες :

Δεν μπορώ να ξαναγαπήσω.

Δεν ξεπέρασα τον/ την πρώην.

Δεν ξέρω πως να φλερτάρω.

Είμαι πολύ μεγάλος / η για αυτά!

Η δουλειά μου είναι πολύ πιεστική και δεν μπορώ να ασχοληθώ με την προσωπική μου ζωή.

Δεν έχω χρόνο.

Δεν μπορώ να αγαπήσω.

Οι δικαιολογίες αυτές μήπως σας θυμίζουν κάτι; Μήπως λοιπόν φοβάστε να κάνετε μια καινούργια αρχή. Η ζωή μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική ακόμα και αν δεν έχετε μια σχέση! Αρκεί να έχετε κλείσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν σας . Για να μπορέσετε να νικήσετε το φόβο μιας καινούργιας αρχής , θα πρέπει πρώτα να νικήσετε τον φόβο για τον εαυτό σας. Το τέλος μιας σχέσης δεν σας υποτιμά ως άτομο και δεν πρέπει να σας δημιουργεί προβλήματα στην αυτοπεποίθηση σας. Αν το καταφέρετε αυτό , αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από τον βάρος της απόρριψης και συνειδητοποιήσετε επί τέλους ότι σας απόρριψε μόνο ένα άτομο αλλά όχι όλος ο κόσμος , τότε το να γνωρίσετε νέους ανθρώπους , να βγείτε μόνοι ή με τους φίλους σας μπορεί να είναι μια καταπληκτική εμπειρία.

Η επιτυχία στα καινούργια ξεκινήματα , οφείλεται αποκλειστικά σε εσάς και στο τι εκπέμπετε στους γύρω σας. Αν είστε φοβισμένοι και αναποφασιστικοί , τότε το περιβάλλον θα σας αντιμετωπίσει με τον ανάλογο αρνητικό τρόπο. Αν είστε κεφάτοι , γεμάτοι θετική ενέργεια , εάν έχετε αυτοπεποίθηση και σιγουριά , τότε αυτό είναι πάλι εμφανές.

Το να κάνετε μια καινούργια αρχή λοιπόν δεν πρέπει να σας τρομοκρατεί και να σας αποθαρρύνει αλλά να σας χαροποιεί και να σας δίνει μια διαφορετική άποψη για την ζωή σας. Εάν το παλέψατε με τον εαυτό σας , εάν βρήκατε το θάρρος να προχωρήσετε μπροστά , θα πρέπει να αναρωτηθείτε από που πρέπει να ξεκινήσετε. Ποιο είναι λοιπόν το πρώτο βήμα ; Ίσως σε αρχικά στάδια ο υπολογιστής σας να είναι μια καλή λύση. Αρχίστε να κάνετε chat , γνωρίστε καινούργιους ανθρώπους μέσο του διαδυκτίου , κτίστε σιγά σιγά την αυτοπεποίθηση σας ως προς τον τρόπο που προσεγγίζετε τους ανθρώπους και μετά ετοιμαστείτε για τον έξω κόσμο! Προτιμείστε μέρη στα οποία συχνάζουν άτομα ελεύθερα , επιλέξτε μια δραστηριότητα με πολύ κόσμο που σας ευχαριστεί και παράλληλα μπορεί να αποτελέσει χώρο γνωριμιών με άλλους ανθρώπους. Κάντε παρέα. Βγείτε με τους φίλους σας. Η νέα αρχή μπορεί να σας προκύψει οπουδήποτε : στο σούπερ- μάρκετ , σε ένα μπαράκι , στην δουλειά ακόμα και στο περίπτερο της γειτονιάς σας!

Μην φοβάστε ! Γύρω σας υπάρχουν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που αισθάνονται το ίδιο με εσάς. Είναι γεμάτοι φόβο για την προσέγγιση , είναι γεμάτοι φόβο τις καινούργιες γνωριμίες , είναι γεμάτοι φόβο για τον εαυτό τους και για την εικόνα που παρουσιάζουν στους γύρω τους , είναι γεμάτοι φόβο για τους ανθρώπους! Έχετε λοιπόν να επιλέξετε μεταξύ χιλιάδων ατόμων τον επόμενο ή την επόμενη που μπορούν να αποτελέσουν μια καινούργια αρχή για εσάς. Η απόφαση είναι δική σας. Βρείτε το κουράγιο , ξεπεράστε τους φόβους σας και ζήστε! Ο φόβος για μια καινούργια αρχή είναι ο φόβος για την ζωή. Ζήστε λοιπόν, όσο είναι καιρός!

Anonymous

Ναι [size=18]ΦΟΒΑΜΑΙ[/size] και δεν το κρύβω.
Δεν ξέρω αν θα το ξεπεράσω κάποτε και πότε θα είναι αυτό.
Δεν έχω στο μυαλό μου την περασμένη μου σχέση αλλά φοβάμαι να κάνω καινούρια.
Ναι ρίχνω ευθύνες σε μένα αν πληγώσω κάποιον και ζητώ

[size=18]ΣΥΓΝΩΜΗ[/size] που το έκανα.

junkie

:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

Anonymous

Τι έπαθες και είσαι όλο απορίες?

PoiSoN_GiRL

Εγω κι αν φοβαμαι !! Το εχω πει επανειλημενα εξαλλου και δεν το κρυβω .. με τρομαζει .. με τρομαζουν πολλα πραγματα ! Μην πληγωθω , μην ερωτευτω , μην αγαπησω , μην πονεσω .. εκατομμυρια πραγματα ..
Αυτος ειναι κι ο λογος που μου αποδιδουν κατηγοριες οτι το βαζω στα ποδια ..
Το βαζω στα ποδια γιατι δεν εχω αφησει ακομη τον εαυτο μου ελευθερο να δοκιμαστει ξανα απο την αρχη ..
Βεβαια αυτο δεν ειναι μονιμη κατασταση ! Σιγα σιγα και με πολυ κουραγιο και δυναμη αλλαζει .. αρκει να εχουν επουλωθει ολες οι πληγες του παρελθοντος .. ευκολο ? οχι αλλα καποτε θα γινει κι αυτο !

Apostolos

Να ξεκινήσεις μια κανούρια σχέση δεν είναι καθόλου εύκολο, θέλει τόλμη κα θάρρος, όμως πάνω από όλα πρέπει να ξέρεις εσύ πραγματκά τι θές, πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου!!! Ξεκινόντας απλά μια σχέση χωρίς να έχεις σκεφτεί τι θες, το μόνο που σίγουρα καταφέρνεις είναι γεμίσεις πόνο τον άλλο που είναι μαζί σου, ιδίως όταν καταλάβει ότι απλά πειραματίστηκες μαζί του.

Ναι δεν είμαι πειραματόζωο και δεν δέχομαι καμία να δοκιμάσει μαζί μου πως θα ήταν π.χ. μέσα σε μια σχέση.
Ξέρω τι ζητάω και με αυτό βαδίζω.
Το κακό μου είναι πως εμπιστεύομαι εύκολα τους άλλους, ανοίγομαι και όλα αυτά επειδή το νοιώθω αυτό που κάνω.
Δεν είμαι ψεύτης, δεν προσποιούμαι κι όμως δύσκολα θα το εκτιμήσει κάποια.

Ναι, τώρα πλέον και εγώ φοβάμαι! Φοβάμαι να ξανανοίξω τη καρδιά μου μη τη ποδοπατήσει, όπως το έκανε κάποια.....
Ιδίως όταν ξέρει πως έχω πονέσει πάρα πολύ και δεν το άξιζα, πως μπορεί έτσι να παίξει μαζί μου και να προσθέσει πόνο πάνω στον υπάρχον;;;

junkie

Συμφωνώ με την γνώμη του προλαλίσαντος..... ]

Επείδη το ίδιο είχα πάθει και γω πριν γνωρίσω τον άντρα της ζωής μου ,πιστεύω πως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα! Και το λέω γιατί ξέρω πως μπορεί να νιώθει ο Αποστόλης γιατί πάνω κάτω έχουμε τον ίδιο σκατοχαρακτήρα !!!!!! ΠΟλλές φορές δίνουμε πολλά πράγματα ένα από αυτά και το σημαντικότερο την ψυχή μας και την καρδιά μας και στο τέλος τι παίρνουμε???? ΤΙΠΟΤΑ ενα μεγάλο!
Αυτά, ουφ!!!   ] :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

lefterisss

oloi kales kai oloi kaloi einai arkei na vreis afto pou theleis .
pantos metaxi mas emeis ta agorakia eimaste pio flou apo esas tis ginaikes
kai den theloume oi perissoteroi monimes katastaseis arkei na pername kala kai na tin vriskoume me to atomo pou eimaste mazi.
kai pano apo ola na iparxei epikoinonia metaxi zeugariou afto krataei kai thermeni tin sxesi kai oso paei dioti min xexnate kai tous xiliades peirasmous pou kikloforoun dipla mas kai prospathoun na mas katasparaxoun apo tin zilia tous. oso gia ton fovo panta tha iparxei kai pote den tha afanistei dioti xoris fovo i zoi den einai oraiaaaaa.

Anonymous

Μαράκι...αν φτάσεις στο χωρισμό τι θα λες? (χτύπα ξύλο)
Ότι σε πλήγωσε;
Ότι του έδωσες πολλά κι εκείνος τίποτα;
Μην προδικάζουμε τις σχέσεις μας γιατί είμαστε υπεύθυνοι και οι δύο.
Για να χαλάσει η σχέση κάτι
[/color] ΜΕΛΛΟΝ, το δικό μας, φοβόταν που θα καταλήγαμε και μάλλον δεν ήταν προετοιμασμένος.

Έκανα κι εγώ την δική μου ζωή, απέκτησα φίλους, πήγαινα εκδρομές, ταξίδια, έκανα πολλά πράγματα αλλά έμεινα και μόνη για να ξεκαθαρίσω τα συναισθήματα μου, να είμαι άδεια όταν θα γνωρίσω κάποιον, αυτόν που θα με κάνει να αισθανθώ το
ΔΥΝΑΤΟ ΚΛΙΚ μέσα στην καρδιά μου, θα με κάνει να χάσω τα λογικά μου και θα αισθάνομαι όπως τώρα και η junkie αλλά μπορεί να μην είναι εύκολο όχι και ακατόρθωτο.
 Κάποιες φορές ακόμη τον σκέφτομαι.
Όμως τον σεβάστηκα. Δεν τον κατηγόρησα για τίποτα
Γιατί έτσι πρέπει. Πήρε μια απόφαση και όφειλα να της σεβαστώ. Με το να έκανα άλλα πράγματα το μόνο που θα πετύχαινα είναι να υποβιβάσω τον εαυτό μου στα μάτια του και να πέσω πολύ χαμηλά (μετά από τόσο καιρό) και το πιο πιθανόν ήταν να άλλαζε και γνώμη για μένα. ( Όμως δεν άλλαξε ίσα ίσα με σέβεται και με εκτιμά.) Και από εκεί που ήμουν ώριμη και εντάξει να γινόμουν ανώριμη και κακιά,
ναι κάποιοι με είπαν και ανώριμη. Αν είμαι ή όχι θα το κρίνουν εκείνοι που με ξέρουν καιρό, που έχουν κουβεντιάσει μαζί μου, με έχουν ζήσει και στα καλά αλλά και στα στραβά μου κι όχι αυτοί που με γνώρισαν τώρα.
Γιατί όταν πιέζεις καταστάσεις και δεν δέχεσαι αυτό που έχει επιλέξει ο άλλος όσο και αν δεν σου αρέσει αυτό γίνεται.

Και έρχομαι τώρα και σε ρωτάω Μαράκι??
Τι είναι
η αγάπη που μιλάς? Είναι τόσο εύκολο να βρεθεί??
Εύκολος είναι ο ενθουσιασμός
Εύκολος είναι ο έρωτας, όχι όμως η αγάπη
Αλλά απαραίτητο και του ενθουσιασμού και του έρωτα είναι αυτό το
ΚΛΙΚ
Και όταν δεν υπάρχει αυτό το κλικ τίποτα δεν γίνεται. Η προσπάθεια μπορεί να γίνει αλλά αν δεν υπάρξει το κλικ καλό είναι να φύγεις μακριά από τον άλλο όσο είναι νωρίς στις πρώτες 3-4-5 μέρες για να μην τον πληγώσεις περισσότερο αργότερα, για να μην χρειαστεί να προσποιείσαι
Και το πιο εύκολο πράγμα σήμερα είναι να κάνεις σχέση. Το πιο εύκολο πράγμα. Το δύσκολο είναι να την διατηρήσεις.
Εγώ στις σχέσεις, που έκανα πάντα υπήρχε ο σεβασμός, ειδικά από την μεριά μου.
Όσο και αν κράτησαν. Είτε μια μέρα δείτε 5 μέρες είτε 1 χρόνο.
Και αυτό φαινότανε περισσότερο στον χωρισμό, όπου σεβόμουνα τον άλλο και δεν έλεγα τίποτα.
Ούτε τον κατηγορούσα γιατί το έκανε ούτε τον έβριζα αλλά ούτε και ούτε προσπαθούσα να τον διασύρω βγάζοντας στην φόρα
προβλήματα του ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, με σκοπό να τον εκδικηθώ.
Κάποιοι όμως δεν με σεβάστηκαν καθόλου, αντιθέτως θεωρούν τον εαυτό τους
ΘΥΜΑ, γιατί απλά δεν θέλησα να μείνω μαζί τους, γιατί το κλικ που περίμενα δεν μου δυνάμωσε.
Τι έπρεπε να κάνω; Να προσποιούμε και απλά να περιμένω να περάσει ο καιρός για να έρθει ο χωρισμός?

Συγχωρέστε μου το μεγάλο ποστ αλλά δεν μπορούσα να τα γράψω με λιγότερες λέξεις.

junkie

[size=18]Εγώ πιστεύω πως έχω νιώσει την αγάπη και αγαπάω.......Και αυτό το χεις καταλάβει νομίζω... Πρέπει να συμβούν κάποιες καταστάσεις για να καταλάβεις αν αγαπάς τον άλλον ή απλά είναι ένας ενθουσιασμός...Αυτές οι καταστάσεις συνέβησαν ..... Κ' όμως δεν έφυγα! Δεν το υπερυφανεύομαι αλλά αυτή ειίναι η αλήθεια και έτσι είναι η αγάπη για μένα να σαι με τον άλλον και στα καλά και στα άσχημα και πολύ περισσότερο στα άσχημα..... Δεν θέλω να το συνεχίσω και ίσως δεν έπρεπε να εκφέρω γνώμη γιατί κάτι συμβαίνει δεν ξέρω τί! Και όλοι μιλάτε με γρίφους και υπονοούμενα για κάποια άτομα και δεν μου αρέσει αυτό!!
Ότι είναι να  πείτε ,να το λέτε στο χήμα!! Το αφήνω εδώ![/size]!!!

tristana

Και τι γίνεται όταν κάνεις αρχή... συνέχεια με τον ίδιο άνθρωπο;

Χωρίζεις, αλλά ξανασμίγεις. Και όλα είναι καινούργια.

Μήπως πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα είναι ο πρώην, νυν και αεί;

Απορίες πρωινιάτικα! :P

Apostolos

Να κάνεις την αρχή συνέχεια με το ίδιο άτομο;
Δύσκολο να πετύχει αυτό.
Από τη προσωπική μου πείρα δεν γίνεται, αλλά δεν λέω πως είναι απίθανο.
Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να φύγει ο εγωισμός και από τις 2 πλευρές, εγωισμός και αγάπη δεν μπορούν να υπάρχουν μαζί, και πάνω από όλα να θέλουν πραγματικά και οι 2 πλευρές μια νέα αρχή.
Πολλοί λένε ο άνθρωπος δεν αλλάζει....
Εγώ, αν και δεν το έχω δει, πιστεύω αν πραγματικά το θέλει αλλάζει!

Eley8eros

Κι αν φοβάμαι θα ρισκάρω
θα παίξω και ας χάσω
ερωτα να ζήσω πάλι
και να με πάρει μες τη ζάλη

Τη δευτερη φορά που θα ρθω για να ζησω...
οσο η καρδια κι αν λαχταρα....
εγω θα ξαναγαπήσω.....

Evitaki

οτι χανεις μια μαχη δεν συμαινει οτι χανεις κ τον πολεμο
αν δεν ζησεις
αν δεν πληγωθεις
αν δεν πονεσεις
πως θα πεις οτι εχεις αγαπησει?
κ φυσικα δεν ειναι σιγουρο οτι ο επομενος συντροφος σου θα σε πληγωσει
δεν αρχιζεις με αυτες τις προοπτικες
κ αν τον πληγωσεις εσυ?
ειναι πολλα
αρχιζεις με τα καλυτερα κ ολα ερχονται

spellbound

Επειδη φοβαμαι και το οτι υπαρχω κατα καιρους...

Φοβαμαι ακομα και το να παρω καποιο νεο κατοικιδιο.... μπας και σημαινει κατι?

484 Επισκέπτες, 0 Χρήστες