Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 445
  • Total: 445

Μπιζέλια πουρές

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:24:31 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Μπιζέλια πουρές (πίσινον έτνος)

1 ½ φλιτζάνι αρακά
1 πράσο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Βράζουμε πολύ καλά (για 2 ώρες περίπου) 1 ½ φλιτζάνι αρακά σε αλατισμένο νερό. Όταν γίνει πολύ μαλακός τον αλέθουμε και τον κάνουμε πουρέ.

Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον άνηθο, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ των μπιζελιών προσθέτοντας πιπέρι και ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε ζεστό.

445 Επισκέπτες, 0 Χρήστες