Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 506
  • Total: 506

Σούπα με ζυμαρικά "capellini" και λαχανικά (Chorba Bil Matisha)

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:32:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Σούπα με ζυμαρικά "capellini" και λαχανικά (Chorba Bil Matisha)

1 μεγάλο κρεμμύδι
4 γαρύφαλλα
6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
4 κοτσάνια σέλινου
3-4 φρέσκιες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμίνη
¼ φλιτζανιού ζυμαρικά "capellini", σπασμένα
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι & πιπέρι
1 μεγάλο λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Αφού καρφώσουμε τα γαρύφαλλα στο κρεμμύδι, το τοποθετούμε μαζί με το ζωμό, τη κολοκύθα, το σέλινο, τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τη κουρκουμίνη σε μια κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια ελλατώνουμε τη θερμοκρασία και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30 λεπτά δηλαδή.

Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα από την κατσαρόλα και περνάμε από το μπλέντερ την υπόλοιπη σούπα. Μόλις πολτοποιηθεί καλά η σούπα, την ξαναχύνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά και έπειτα την αραιώνουμε με 1 φλιτζάνι γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι.

506 Επισκέπτες, 0 Χρήστες