Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 384
  • Total: 384

Κουλούρια Πασχαλινά

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 06, 2005, 06:27:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Κουλούρια Πασχαλινά


1280 γρ. αλεύρι μαλακό
500 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
5 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
300 γρ. βούτυρο γάλακτος
χυμός μισού λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
30 γρ. αμμωνία
1/2 φλιτζάνι γάλα



Χτυπάμε το βούτυρο αρκετή ώρα να ασπρίσει. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα 4 ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε τους 9 κρόκους καλά με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βούτυρο. Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία διαλυμένη καλά στο γάλα και τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακιά αλλά δε θέλει άλλο αλεύρι. Την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν πλάσουμε τα κουλούρια.

gon

Κουλουράκια Πασχαλινά


1300 γρ. αλεύρι μαλακό
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο (γάλακτος και βιτάμ)
7 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
4 βανίλιες
30 γρ. αμμωνία



Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους. Τελευταία τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, το γάλα με την αμμωνία και το αλεύρι με τις βανίλιες, λίγο λίγο. Το ζυμάρι γίνεται πολύ μαλακό αλλά δε θέλει άλλο αλεύρι γιατί αν μείνει λίγο σφίγγει. Γίνονται περίπου 75-100 κουλούρια.

384 Επισκέπτες, 0 Χρήστες